Eğitim

Eğitim Haberleri

Mesleki liseyi tercih edecek öğrencilere 4 bin lira destek!

Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelindeki 23 mesleki ve teknik liseye kayıt yaptıracak 10 bine yakın öğrenciye milyonlarca liralık eğitim desteğini nakdi olarak verecek.

Rektör Hatipoğlu: "Aday öğrencileri GİBTÜ’ye bekliyoruz"

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, tercih yapacak öğrencileri GİBTÜ kampüsüne davet etti.

Rektör Özaydın’dan üniversite adaylarına çağrı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, GAÜN'ün güçlü akademik kadrosu, fiziki altyapısı, sosyal ve kültürel imknları, yarım asırılık geçmişiyle bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Öğrencilere ücretsiz üniversite ve bölüm tercihi için danışmanlık hizmeti

Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih süreci boyunca, üniversite adaylarına yönelik yaklaşık 11 bin rehber öğretmen/psikolojik danışman aracılığıyla 81 ilde ve ilçe merkezlerinde tercih danışmanlığı hizmeti başlattı. Ankara'da da Vecihi Hürkuş Anadolu Lisesi tarafından hem mezunlarına hem diğer öğrencilere ücretsiz üniversite ve bölüm tercihi için danışmanlık hizmeti sağlanıyor.

Okula kayıt yapmak için bağış yapma zorunluluğu kesinlikle yok

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Anadolu'nun televizyon kanalları tarafından ortak yayımlanan 'Anadolu Soruyor' programında eğitim gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Liselerin boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklandı.

Şahinbey’den başarılı 262 LGS öğrencisine tablet

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, LGS'de derece yaparak yüzde 1'lik dilime giren 262 öğrenciye tablet hediye etti.

Mesleki liseye giden öğrenciye aylık 1800 lira!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören 8 bin 207 öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığının verdiği bin 300 TL'lik desteğin yanı sıra, ailelerine de Şahinbey Belediyesi tarafından 500 TL'lik destek sağlanıyor. Hem eğitim gören hem de meslek öğrenen öğrenciler, aile bütçelerine de katkı sunuyor.

YKS’de birinci çıkaran şehirler açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, alanlarında YKS birincilerinin hangi şehirlerdede olduğunu açıkladı.

Bakan Ersoy: “Türkiye burslarına bu yıl 171 farklı ülkeden 165 bin 691 başvuru yapıldı”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Türkiye burslarına bu yıl 171 farklı ülkeden 165 bin 691 başvuru yapıldı' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer: “700 milyonluk yatırıma start veriyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları için temizlik, kırtasiye, küçük onarımlar ve okulların donatım eksiklerinin giderilmesi için 700 milyon liralık yatırımı Ankara'daki tüm okullarımıza göndermek üzere bugün itibariyle start vermiş bulunuyoruz' dedi.

Trafik eğitim parkında 20 bin 399 öğrenci eğitim gördü

Şehitkamil Belediyesi tarafından öğrencilere, teorik ve uygulamalı trafik kuralları eğitimlerinin verilmesi amacıyla yapılan Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'ndan 20 bin 399 öğrenci yararlandı.

Meslek lisesinde okuyanların ailesine aylık 500 lira verilecek

MEB, Gaziantep Valiliği ve Şahinbey Belediyesi ile protokol imzaladı

Öğrenciler içerde veliler dışarda ter döktü

Gaziantep'te Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı maratonu başladı. İki yıl aradan sonra ilk kez maskesiz düzenlenen sınavda binlerce öğrenci sınıflarda ter dökerken velileri ise okul önlerinde ter döktü.

“MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitapları” yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitapları hazırlandı. İlk ve ortaokul öğrencilerinin eğlenerek öğrenmesini sağlamak, bilim ve teknolojiye olan meraklarını güçlendirmek ve doğayla ilgili farkındalıklarını artırmak amacıyla iki kitaptan oluşan etkinlik seti yayımlandı.

Gaziantep’te 648 bin Türk ve Suriyeli öğrenci karne aldı

Gaziantep'te 648 bin Türk ve Suriyeli öğrenci karne sevinci yaşadı. Öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Gaziantep Valisi Davut Gül, eğitim kalitelerinin her geçen yıl daha da arttığını ifade etti.

YKS’ye girecek öğrencilere moral pikniği

Şehitkamil Belediyesi tarafından gençlik kütüphanelerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan ve hafta sonu sınava girecek olan öğrencilere yönelik moral pikniği düzenledi. Öğrenciler, sınavın stresini davul ve zurna eşliğinde halay çekerek attılar.

ÖSYM Başkanı Aygün’den YKS günlerinde alınacak önlemlerle ilgili açıklama

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 18-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında açıklamalarda bulundu.

Kur’an-ı Kerim’e tekme atma olayına karışan 3 öğrenciye örgün eğitim dışı cezası verildi

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Serik'te Kur'an'ı-Kerim'e tekme olayına karışan 3 öğrenciye örgün eğitim dışına çıkarılma cezasının verildiğini belirtti.

Toplam 878 haber.