Eğitim

Eğitim Haberleri

Gaziantep’te kitap okuyan gençler ödüllendiriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ile Gaziantep Kent Konseyi iş birliğinde kentteki okuma oranını artırmak amacıyla pilot bölge seçilen OSB Koleji, Mehmet Uygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi'ndeki öğrenciler için düzenlenen yarışmada 1 ay içerisinde okudukları kitap sayısıyla rakiplerini geride bırakan 300 genç kitap setiyle ödüllendirildi.

Şehitkamilli öğrencilerden şehitlik ziyareti

Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet sunan gençlik kütüphanelerini kullanan öğrenciler, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Gaziantep Şehitliği'ni ziyaret ettiler.

Gaziantep Üniversitesi öğrenci kimliklerinde TC ibaresi kaldırıldı.

Gaziantep Üniversitesi tarafından yeni basımı yapılan öğrenci kimlik kartlarında TC ibaresi kaldırıldı.

Şahinbey’de 125 bin öğrenciye kahvaltı

Şahinbey Belediyesi 125 bin ana sınıfı öğrencisine sabah ve öğle yemeği dağıtımı gerçekleştirdi. Ana sınıfı öğrencileri ile bir araya gelerek onlarla kahvaltı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çocuklarla oyunlar oynayıp hediyeler dağıttı.

Gaziantep’te metaverse evreni anlatıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Turkcell iş birliğinde metaverse dünyasını konu alan Metaverse ve Yapay Zek Çağı Konferansı gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu: Gaziantep 3. sırada

Meslek Liselerinin 2022 Yılı İlk İki Aylık Üretim Kapasitesi Yüzde 200 Arttı

MEB’e bağlı Halk Eğitimi Merkezlerinden bir ayda 602 bin vatandaş yararlandı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı 81 ilde faaliyet gösteren 996 halk eğitimi merkezinden 2022 yılı Ocak ayında 602 bin 282 vatandaş yararlandı. Ocak ayında kurslardan yararlanan vatandaşların yüzde 67'si ise kadınlardan oluşuyor.

Tanrıöver’lerin acı günü

Emekli Milli Eğitim Maarif Müfettişi ve Teftiş Kurulu Başkanı Şıhlı Tanrıöver geçirdiği kalp krizi nedeniyle 68 yaşında hayatını kaybetti.

Şahinbey’de başarılı 20 bin öğrenciye daha bisiklet hediyesi

Şahinbey'de spora teşvik etmek amacıyla başarılı öğrencilere bisiklet hediye etmeye devam ediyor. Daha önce öğrencilere 20 bin bisiklet dağıtan Şahinbey Belediyesi, 20 bin bisikletin daha dağıtımına başladı.

Tedavi gören çocuklar hastane duvarı boyandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kampüsünde yapımı tamamlanarak hastaların hizmetine açılan Çocuk Hastanesinin duvar boyaması, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Halı Tasarımı Programı ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin işbirliğiyle tamamlandı.

ÖSYM: KPSS-2021/10 Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları açıklandı.

KPSS-2021/10 Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları açıklandı.

ÖSYM Başkanı duyurdu! KPSS yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün: '16-22 Aralık tarihleri arasında tercihlerini aldığımız KPSS 2021/10 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçları için işlemlerimizi tamamlamak üzereyiz. Sonuçları bugün adaylarımızla paylaşacağız. Sonuçların şimdiden sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim.'

Şehitkamil’de, okuma-yazma ile açık öğretim kursları başladı

Şehitkamil Belediyesi, okuma-yazma ve açık öğretim kurslarını başlattı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ile birlikte ilk derste öğrencileri, yalnız bırakmadılar.

Binali Yıldırım ve İsmet Yılmaz Gaziantep’te

Kendi ismini taşıyan okulun açılışını yapmak için Gaziantep'e gelen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, kurdaki dalgalanmanın daha fazla sürmeyeceğini belirterek, 'Her zorluğun arkasında bir ferahlık vardır. Önümüzde daha yapacak çok iş var' dedi.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi 11 akademik personel alacak. Son başvuru tarihi 28 aralık 2021

Suriyeli işadamları Türkiye’de okul yaptırıyor

ASSİAD Başkanı Abdulghafour Salih Asfour, Gaziantep'te çeşitli yatırımları bulunan Suriyeli iş adamları adına kente bir okul yaptırmak için protokol imzaladı. Törende işadamı Asfour'a 100. yılda 100 hayırsever madalyası da verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmenlere müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen arasındaki ayrımın ortadan kaldırılacağını belirterek, 'Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik imkanını getiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan ve yapılan sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz hem 1 derece alacaklar hem de maaşlarında bin lira artış olacaktır. 10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen ünvanlıyla görev yapacaklar. Yine bu öğretmenlerimize ilave 1 derece verecek, ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artış yapacağız' dedi.

Vefat eden oğlunun adını okulda yaşatacak

Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler, vefat eden oğlu Murat Özgüler adına 6 derslikli anaokulu yaptıracak.

Mesut Ateşsönmez Ortaokulu hizmete açıldı

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan '100. Yılda 100 Hayırsever' kampanyası kapsamında hayırsever Ateşsönmez ailesinin destekleriyle yapımı tamamlanan Mesut Ateşsönmez Ortaokulu, gerçekleştirilen törenle hizmete alındı.

Toplam 880 haber.