Eğitim

Eğitim Haberleri

Üniversite öğrencilerinin üç aylık burs-kredi ödemeleri başladı

2022-2023 öğretim yılı için burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri hesaplarına yatırılmaya başlandı.

Kuran, GAÜN'lü öğrencilerle bir araya geldi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kariyer Planlama ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uluslararası Öğrenci Ofisi ile Stichting Spark Derneği iş birliğinde hazırlanan konuşmacılığını Yazar Evrim Kuran'ın yaptığı 'Sosyal Uyum Projesi' etkinliği çok sayıda öğrencinin katılıyla gerçekleşti.

Erdoğan'dan HKÜ'ye ödül

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Yüksekokul öğrencilerine pazarlama ve reklam semineri

Gaziantep Üniversitesi İslhiye Meslek Yüksekokulu'nde üniversite öğrencilerine Pazarlama ve Reklam konulu seminer verildi.

Ücretsiz deneme sınavına 19 bin öğrenci katıldı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ortaokul öğrencilerine yönelik ücretsiz düzenledikleri deneme sınavına katılan öğrencileri ziyaret etti.

Üniversite adaylarından SANKO Üniversitesi'ne ziyaret

Gaziantep Şehit Ali Polat Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, üniversite ortamını görmek ve eğitime ilişkin bilgi almak amacıyla SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

SANKO Okulları öğrencileri yüzmede başarıya doymuyor

SANKO Okulları öğrencileri, Şehitkamil Belediyesi ve Yüzme İl Temsilciliği tarafından düzenlenen '11. Geleneksel 25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluş Günü Yüzme Kurtuluş Kupası Yarışması'nda 4 birincilik, 6 ikincilik, 10 üçüncülük madalyası ve 1 ikincilik kupası kazandı.

Tahmazoğlu Erzurum'da okuyan Şahinbeyli öğrencilerle buluştu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep dışında eğitim gören Şahinbeyli üniversite öğrencilerini bulundukları şehirlerde ziyaret etmeye devam ediyor.

Belediye çalışanlarına metaverse eğitimi

İlki 31 Mart 2022 tarihinde Türkiye Belediyeler Birliği Belediye Akademisi tarafından gerçekleştirilen Metaverse Eğitiminin ikincisi 26.12.2022 tarihinde gerçekleştirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Dr. Meryem Arslan tarafından verilen eğitimde Metaverse temel kavramları, Metaverse teknolojisi, dijital ikiz, belediyelerde inovasyon, yapay zek, nesnelerin interneti, NFT, kripto para, AR, VR, MR, XR teknolojilerine, metaverse ile yerel kalkınmanın nasıl sağlanacağı konularına değinildi. Metaverse'in Akıllı Kent Hizmetlerine Etkisi dünyadan ve Türkiye'den örnekler verilerek detaylı bir şekilde anlatıldı. İzmir, Sivas, Adana, Kayseri, Ankara, Gemlik, Erzurum, Balıkesir, Manisa vb. yüzlerce belediyeden katılım sağlanan eğitimde belediyelerin bu yönde ne gibi projeler üretebileceğine, Metaverse'in geleceğine ve sektörleri ne yönde etkileyeceğine vurgu yapıldı. Metaverse ekosisteminde yer alabilmek isteyen belediyelere bu konuda rehberlik edilerek sorulara yanıt verildi. Belediyelerin güncel teknolojik konularda farkındalık seviyesini artırmayı hedefleyen Metaverse Eğitimi ilk olma özelliği taşımaktadır.

GAÜN öğrencilerinden 25 Aralık sergisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Resim Bölümü öğrencileri Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun anısına hazırlanan '25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluşu, Resim Bölümü 2. Sınıf Atölye Öğrenci Sergisi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

HKÜ, Dünya Yeşil Kampüs sıralamasında 77 basamak yükseldi

Kurulduğu günden bu yana çevreye duyarlı yaklaşımları merkeze alarak yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kampüs oluşturan Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) kampüsü, dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric platformunun 2022 yılı sıralamasında, geçen yıla göre 77 basamak birden yükseldi ve dünyanın en yeşil ilk 300 kampüsü arasında gösterildi.

Tarihini bilen öğrencilere ödül

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde 9. sınıflara yönelik düzenlenen 1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi Bilgi Yarışması ve 10. sınıflarda gerçekleştirilen Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi Bilgi Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Bilgi yarışmasına Gaziantep Kolej Vakfı damgası

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri başarılara imza atarak isimlerini onur listesine yazdırdı.

HKÜ, en hızlı yükselen ilk 5 üniversite arasında

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak amacıyla ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından açıklanan 2022-2023 Türkiye sıralamasında, 25 basamak yükselerek 'en hızlı yükselen ilk 5 üniversite' arasında yer aldı.

GAÜN'de beyaz önlük giymek töreni

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Fakültesi öğrencileri mesleğe ilk adımlarını beyaz önlük giyerek attı. GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi'nde gerçekleşen törende 71 üçüncü sınıf öğrencisi beyaz önlük giyerek hekimliğe ilk adımlarını attı.

6 Şubat’tan itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek uygulaması başlıyor

Bilim ve sanat merkezlerinde yapay zeka atölyeleri yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı ve Vakıfbank arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek verileceğini açıkladı.

SANKO Üniversitesi'nde fizyoterapi sempozyumu düzenlendi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından 'Fizyoterapide Biyomekani ve Yürüyüş Eğitimi ile İlgili Güncel Yaklaşımlar' konulu sempozyum düzenlendi.

Fadıloğlu, geleceğin deneyapçılarıyla bir araya geldi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Deneyap Teknoloji Atölyeleri e-sınavının yapıldığı Bilim Şehitkamil'de gençlerle bir araya geldi.

GAÜN öğrencilerinden Adana'ya teknik gezi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı öğrencileri, Adana 15. Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarına ve daha önce planlanmış olan bir üreticinin turunçgil bahçesine gerçekleştirilen teknik geziye katıldı.

Toplam 850 haber.