Sağlık

Sağlık Haberleri

Aycan Yanaç’tan kanser için farkındalık etkinliği

Defa Life Hastanesi'nde Erken Teşhis ile kansere karşı daha güçlüyüz sloganıyla Gaziantep Algspor'un yıldızı Aycan Yanaç'ın da katıldığı bir farkındalık etkinliği düzenlendi.

TÜRKOVAC’ın faz-3 çalışmaları yakında tamamlanacak

Kayseri Sağlık Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, Özel Tekden Anadolu ve Fen Lisesi tarafından düzenlenen '1 Usta 1000 Çırak' etkinliğine katıldı. Etkinlikte öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çelik, yerli aşı TÜRKOVAC'ın faz-3 çalışmalarının yakında tamamlanacağını söyleyerek, 'Bu sene okulların son raddeye kadar açık kalmasını istiyoruz' dedi.

Gaziantep nöbetçi eczaneler listesi - 30 Eylül 2021

30 Eylül 2021 Perşembe günü Gaziantep nöbetçi eczaneler listesi

Tedavi gören asker ve hastalara pijama takımı hediye edilecek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hastanede tedavi gören askerlere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara hediye edilecek pijama takımı ile ilgili protokolü imzaladı. Başkan Fadıloğlu, 'Kaynak, bu milletin ise millete hizmet eden her noktada biz de belediye olarak varız' dedi.

Aşıyı geciktirdiği için korona virüse yakalanan profesörden aşı olun çağrısı

Gaziantep Medical Park Hastanesinde görevli Hematoloji Uzmanı Profesör Doktor İlhami Kiki, korona virüs aşısını olmayı geciktirdiği için korona virüse yakalandı. Korona virüsü ağır bir şekilde atlatan ve hastalık sürecinde 10 kilogram kaybeden Profesör Kiki, ' Aşıyı geciktirmenin cezasını çektim. Keşke aşı olsaydım. Herkes etkin bir aşıyı olsun' dedi.

Meme kanserinde cerrahi uygulamaları

Eskişehir Özel Ümit Batıkent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Kırdök, Meme Kanseri ve tedavisinde kullanılan cerrahi yöntemler hakkında bilgilendirdi.

Aşı randevusu yerine taziyeye gitti, korona virüse yakalandı

Gaziantep'te yaşayan Mehmet Aslan, randevu aldığı aşıyı yaptırmak yerine bir aile yakınının taziyesine gitti. Katıldığı taziyeden sonra rahatsızlanan Aslan'ın yaptırdığı Covid-19 testi pozitifi çıktı.

Gaziantep Sağlık İl Müdürü Tiryaki: “4. doz büyük ihtimalle ihtiyaç olacak gibi gözüküyor”

Gaziantep, tek doz aşılamada yüzde 80 oranını geçerken, artan vaka sayıları da endişe veriyor.

Prof. Dr. Taşova: "Aşı 12 yaş altına da inebilir"

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, okulların açılmasıyla birlikte korona virüs aşısının 12 yaş altındaki çocuklara da yakın zamanda uygulanabileceğini belirterek, '12 yaş altına kadar mRNA aşılarının da çalışmaları var. Toplumdaki virüs yükünü azaltmak için toplumda aktif olan grubun aşılanma gerekliliği ortada' dedi.

Moderna: "Covid-19 aşısı, ikinci dozdan 6 ay sonra da yüzde 93 etkili"

ABD merkezli ilaç şirketi Moderna tarafından geliştirilen aşının, semptomatik vakalarda ikinci dozdan 6 ay sonra da yüzde 93 oranında etkinlik gösterdiği açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini paylaştı. Haritaya göre 100 bin nüfusa karşılık gelen en çok vaka Siirt'te yer alıyor.

Türkiye’nin ikinci kadavradan rahim nakli başladı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Türkiye'nin ikinci kadavradan rahim nakli operasyonu başladı.

Rektör Özaydın tedavi gören askeri ziyaret etti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Fırat Kalkanı Harektı bölgesinde intikal halinde olan Kirpi aracına yapılan saldırı sonucu yaralanan askeri ziyaret ederek, durumuyla ilgili bilgi aldı.

Tarım işçileri çalıştıkları tarlalarda aşılanıyor

19'a karşı toplumsal bağışıklığın sağlanması amacıyla, işlerinden dolayı hastaneye gidemeyen mevsimlik tarım işçileri, çalıştıkları tarlalarda aşılanıyor.

Gaziantep’te AVM’de, kırsalda, fabrikada aşılama

Gaziantep'te alışveriş merkezinde, kırsal mahallelerde, fabrikalarda ve kentin yoğun bölgelerinde günde 30 bin doz aşı yaptıklarını açıklayan İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, 'Gerçekten Gaziantep'te canla başla çalışıyoruz. Yeter ki insanlarımız bizden aşı talep etsinler' dedi.

40 yaş üzeri aşılama devam ediyor: “Bugün için randevu alan kişi sayısı 750 bin”

Covid-19 ile mücadele kapsamında başlatılan aşılama programı hız kesmeden devam ediyor. Tedarik sürdüğü sürece aşılama programına yeni gruplar ekleniyor. Son olarak da 40 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama sistemi açıldı.

Gaziantep’te aile sağlığı merkezlerinde BioNTech aşısı uygulanmaya başlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasının ardından Alman aşısı BioNTech, aile sağlığı merkezlerinde de uygulanmaya başlandı.

Organik yumurta nasıl anlaşılır

Diyetisyen Eda Balcı, yumurta alırken dikkat edilmesi gereken noktalara dair önemli tüyolar verdi. Organik yumurtaların nasıl anlaşılacağını ve yumurtalar üzerindeki kodların nasıl okunması gerektiğini anlatan Balcı, ''Bu kodlar, menşei ülke kodu ve sonrasında yumurtanın hangi şehirde üretildiğine göre şehrin plaka kodunu belirtmektedir'' dedi.

Şahinbey’den Gazze’ye tam donanımlı 5 ambulans

Şahinbey Belediyesi, Filistin'in Gazze şehrine tam donanımlı 5 ambulans destek protokolü, Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun imza töreniyle gerçekleştirildi. Protokol sonrası Filistinli turistler Tahmazoğlu ve Kınık'a hediyeler vererek, teşekkür etti.

Toplam 875 haber.