Sağlık

Sağlık Haberleri

TTB “Aile Hekimliği Pandemi Anketi Kasım 2020” Sonuçlarını Paylaştı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve TTB Aile Hekimliği Kolu, “Aile Hekimliği Pandemi Anketi Kasım 2020” sonuçlarını 20 Kasım 2020 tarihinde çevrimiçi bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı.

Kış çorbası içerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, havaların soğuması ile gribal enfeksiyon ve korona virüs salgınına karşı, vatandaşlara bol bol C vitamini tüketmelerini ve kış çorbası içmelerini tavsiye etti. Balcı, bağışıklığı güçlendiren kış çorbasının tarifini de paylaştı.

Türkiye’nin Covid-19 aşısı müjdesi

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında yapılan protokolle TÜBİTAK kitap satış ofisi açıldı. Açılış öncesi öğrencilerle bir araya gelen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Covid-19'la mücadele kapsamında aşı çalışmalarında gelinen noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gaziantep’te test kuyrukları uzadı Vali ikinci dalga için uyardı

Tüm ülke genelinde artan vak'a sayılarının kısmen Gaziantep'te de kendini göstermeye başladı. Covid-19 Polikliniklerin önünde korona virüs testi için bekleyenler uzun kuyruklar oluştururken, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep'lileri Avrupa'da başlayan salgının ikinci dalgasına karşı uyardı.

Gaziantep’te inme merkezi kuruldu

Gaziantep Medical Park Hastanesinde 29 Ekim Dünya İnme Günü nedeniyle düzenlendiği etkinlikte Medical Park Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Sadreddin Haksal, hastane bünyesinde inme merkezi oluşturulduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığından ’grip aşısı’ açıklaması

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakanlığımız, geçmiş yıllarda olduğundan daha fazla influenza aşısı temin etmek üzere bağlantılarını sağlamış durumdadır. Ancak tüm dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle belli bir zaman diliminde peyderpey temin edilmektedir. Bu nedenle belirlenen risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılması öngörülmüştür' denildi.

Covid-19 aşısı faz 3 denemeleri Gaziantep’te başladı

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Kliniğinde Covid-19 aşısı faz 3 denemeleri gönüllülere uygulanmaya başlandı.

Korona virüse karşı ezogelin çorbası

Geçtiğimiz günlerde coğrafi işaretli ürün olarak Türk Patent Marka Kurumunca tescillenen ezogelin çorbası, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda koruyucu özelliği ile sofraların vazgeçilmezi oluyor.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal’dan Covid-19 aşı çalışmaları hakkında açıklama

Hacettepe'de Faz-3 deneme çalışmaları devam eden Covid-19 aşısının ilk dozunun üzerinden 14 gün geçti. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal ve Hacettepe'de gerçekleşen aşı çalışmalarını koordine eden Prof. Dr. Murat Akova, aşı denemesinin 14'üncü günü dolayısıyla basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gaziantep’te 100 ekiple dev gıda denetimi

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, 200 personelden oluşan 100 ekiple lokantalar, restoranlar, ekmek fırınları, simitçiler ve kuruyemişçileri kapsayan korona virüs önlemlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlere katılan Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, korona sürecinde 2,5 milyon liranın üzerinde cezai yaptırım uyguladıklarını da açıkladı.

Sağlık çalışanlarından sorunların çözülmesi için çağrı

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi için yetkililere seslenerek, 'Pandemi sürecinde ülkenin sigortası olduğunu bir kez daha kanıtlayan sağlık çalışanları alın terlerinin karşılığını istiyor' dedi.

Gaziantep’te korona virüslü mücadele kapsamında bir ilke imza attı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'yle Sağlık Bakanlığı iş birliğinde yeni tip Koronavirüs'le (Kovid-19) mücadele kapsamında Türkiye'de bir ilke imza atılarak 'HES (Hayat Eve Sığar) Kodu Uygulaması' protokolü imzalandı. Protokole göre korona virüs hastalarının veya temaslı vatandaşların şehir içi ulaşım araçlarına binmelerine engel olunacak.

Sağlık Bakanlığı dolandırıcılığa karşı uyardı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımda, Bakanlığa aitmiş izlenimi verilen sahte bir telefon uygulaması kullanılarak vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığının tespit edildiği ve yanıltıcı isimli internet sitelerine ve bu sitelerde yer alan uygulamalara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Türk bilim insanı yapay organları gerçeğe bir adım daha yaklaştırdı

Türk bilim insanı Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Nuri Ertaş, geliştirdiği biyomürekkep ile yapay organlardaki hücrelere kan damar ağı oluşana kadar ihtiyaçları olan oksijeni sağlamayı başardı.

Şehitkamil’de teknolojiyle temassız hes kodu kontrolü dönemi

Pandemi dönemindeki uygulamalara bir yenisini daha ekleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Vatandaşlarımız, QR Koduna sahip değilse geliştirdiğimiz yazılım sayesinde belediyemiz girişinde yer alan KİOSK aracılığıyla görevlilerle temas olmaksızın QR kodlarını alabilecekler. Yine temas olmaksızın QR okuyucuya kodlarını okutarak riskli grupta olup olmadıklarını görevlilere beyan etmiş olacaklar' dedi.

Karnından futbol topu büyüklüğünde kitle çıktı

Karın ağrısı şikayeti ile Gaziantep Özel ANKA Hastanesine başvuran genç kadının karnından 4 kilo ağırlığında futbol topu büyüklüğünde kitle çıktı.

İl Sağlık Müdürlüğünden karantina mağduriyetine ilişkin açıklama

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Ayşe Şahin adlı vatandaşın korona virüs test sonucunun negatif çıkmasına rağmen karantinanın sona ermemesine ilişkin açıklama yaptı.

Kemal Sunal’ın filmi Gaziantep’te gerçek oldu

Gaziantep’te yaşayan Ayşe Şahin hastalanınca ,Yeşilçam'ın unutulmaz oyunculardan Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı Korkusuz Korkak filmini aratmayan olaylar yaşadı. Korona virüs testi yapılan Ayşe Şahin ve ailesinden temas ettiği 19 kişi evlerinde karantinaya alınırken, günler sonra gelen telefonda, test sonuçlarının karıştığı belirtildi.

"Bana bir şey olmaz" dedi, günlerce korona virüs kabusunu yaşadı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde korona virüse yakalanan ve gördüğü tedavi sonrasında sağlığına kavuşan genç, Bana bir şey olmaz diyerek kurallara uymadığı için hastalığa yakalandığını belirterek, yaşadığı ibretlik süreci anlattı.

Toplam 873 haber.