Sağlık

Sağlık Haberleri

Uzmanlar uyardı: “Akciğer kanseri yüzde 85 sigara kaynaklı”

Uzmanlar, 2020 yılında tüm dünyada 1.8 milyon kişinin akciğer kanserinden öldüğünü ve akciğer kanseri olgularının yüzde 85'inin ise sigara tüketiminden kaynaklandığını söyledi. Medicana International Ankara Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Reha Çelik, 4 Şubat Dünya Kanser Günü öncesinde, akciğer kanserine ilişkin önemli mesajlar paylaştı.

Gaziantep nöbetçi eczaneler-11 Ocak 2022

11 Ocak 2022 Salı günü Gaziantep nöbetçi eczaneler listesi..

Gaziantep nöbetçi eczaneler-7 Ocak 2022

7 Ocak 2022 Cuma günü Gaziantep nöbetçi eczaneler listesi..

Milletvekili Erdoğan’dan Aile Sağlığı Merkezi müjdesi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban'ın Elif mahallesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi binasının çürümeler nedeniyle yıkılarak yerine yenisinin inşa edileceğini duyurdu.

Türkiye’de ücretsiz olarak yapılacak olan SMA taramasına başlandı

SMA hastalığının önlenmesine yönelik, evlilik öncesinde çiftlerin taşıyıcılık testinden geçmesini amaçlayan tarama programı başladı. Aile Sağlığı Merkezlerinde başladı. Bağcılar 30 Nolu Aile Sağlığı Merkezine gelen çiftler ise SMA taramasını yaptırdı.

Haftalık Covid-19 vaka sayısı yayınlandı

Sağlık Bakanı Koca: 11-17 Aralık arasında, 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında.

Sağlık Bakanı Koca: "Yerli aşı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı, seri üretime başlamış durumdayız."

Sağlık Bakanı Koca: Yerli aşı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı, seri üretime başlamış durumdayız.

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Kasım-3 Aralık arasında, 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısının il bazında yayımlandığı insidans haritasını paylaştı.

Köyden merkeze gitmek için hasta numarası yapıp ambulans çağırmışlar

Hayat kurtarmak için zamanla yarışan Acil Sağlık ekiplerinin gittiği asılsız ihbarlar şaşkına çeviriyor. Başı ağrıyanların, ilaç yazdırmak isteyenlerin 112'ye ihbarda bulunduğunu aktaran Gaziantep Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Vejdi Yıldız, köyden merkeze gelmek isteyenlerin bile hasta numarası yaparak ambulansı çağırdıklarını söyledi.

Gaziantep’te TURKOVAC Faz-3 çalışmaları devam ediyor

Sağlık Bakanlığı tarafından pilot illerden biri olarak seçilen Gaziantep'te, TURKOVAC Faz-3 çalışmaları devam ediyor. Gaziantep'te 29'uncu gönüllüye aşısı yapıldı. Hedef 6 ayda 200 gönüllüye aşı yapmak.

Hastanede doğan bebeklere zıbın seti hediye edilecek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde doğacak bebeklere, 11 parçadan oluşan bebek hastane çıkışı zıbın seti hediye edilmesini kapsayan protokolü imzaladı. Başkan Fadıloğlu, 'İnsanın doğumundan ölümüne kadar her noktada hizmet götürmeye gayret gösteriyoruz' dedi.

Korkutan yeni varyant açıklaması: “Çok daha yüksek vaka sayısına ulaşılabilir”

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, salgında gelinen son durumu ve dünyada endişeye neden olan yeni AY 4.2. varyantına ilişkin konuştu. Tükek, 'Şu an 15 ile 30 yaş arası vakalara baktığınız zaman vakaların yarısını oluşturuyor. Söylenildiği gibi yoğun bakımların çok dolduğu falan, biz gözlemlemiyoruz. Ama açıklanan bir varyant bulaşıcılığı çok daha yüksek, onun ülkemize gelmesiyle olay değişebilir. Hele kapalı ortamlarda korumasız alandayız, hiçbir kısıtlama yok çok daha yüksek bir vaka sayısına onunla ulaşılabilir' dedi.

Gaziantep’te haşerelere havadan müdahale

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde yürüttüğü rutin ilaçlama çalışmalarına yeni bir pencere açarak yerden müdahalenin kısmen yapıldığı sazlık, bataklık ve sulak alanlarda haşerelere karşı ilaçlamaları faydalı yük taşıyan drone ile yapmaya başladı.

İşte bugünkü nöbetçi eczaneler - 19 Ekim 2021

19 Ekim 2021 Salı günü Gaziantep nöbetçi eczaneler listesi

Gaziantep’te Türkovac aşısı için 200 gönüllü aranıyor

Türkiye'nin yerli aşısı Türkovac'ın Faz-2 çalışmaları tamamlanırken, 41 merkezde gerçekleştirilecek olan Faz-3 çalışmaları kapsamında Gaziantep'te 200 gönüllü aranıyor.

Hastanede yatan korona virüs hastalarının yüzde 90’nı aşısız

Kilis'te, ikinci doz korona virüs aşısında 67.4'e yükselirken, kentte korona virüs nedeniyle hastaneye yatanların yüzde 90'nın aşısız olduğu bildirildi.

Türk doktorun keşfettiği hastalık tıp literatürüne soyismiyle kaydedildi

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Nöroloji Bilim Dalı öğretim görevlisi Doç. Dr. Sedat Işıkay, doğum sonrası bazı çocuklarda görülen genel gelişim geriliği, ilerleyici kafa küçüklüğü, yapısal beyin anormalliği ve vücutta aşırı iltihaba neden olan bir hastalık keşfetti. Yaptığı çalışmalar ve buluşu tıp dünyası tarafından da onaylanan Doç. Dr. Sedat Işıkay'ın ismi hastalığa verildi. Hastalık tıp literatürüne 'Elbracht-Işıkay Sendromu' adıyla geçti.

Aycan Yanaç’tan kanser için farkındalık etkinliği

Defa Life Hastanesi'nde Erken Teşhis ile kansere karşı daha güçlüyüz sloganıyla Gaziantep Algspor'un yıldızı Aycan Yanaç'ın da katıldığı bir farkındalık etkinliği düzenlendi.

TÜRKOVAC’ın faz-3 çalışmaları yakında tamamlanacak

Kayseri Sağlık Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, Özel Tekden Anadolu ve Fen Lisesi tarafından düzenlenen '1 Usta 1000 Çırak' etkinliğine katıldı. Etkinlikte öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çelik, yerli aşı TÜRKOVAC'ın faz-3 çalışmalarının yakında tamamlanacağını söyleyerek, 'Bu sene okulların son raddeye kadar açık kalmasını istiyoruz' dedi.

Toplam 873 haber.