Sağlık

Sağlık Haberleri

Gaziantep’te mutasyonlu virüs paniği

Gaziantep'in Nizip ilçesi Adaklı Mahallesi, 50 kişiye yapılan korona virüs testlerinin 17'sinin pozitif çıkmasının ardından mutasyonlu virüs şüphesiyle karantinaya alındı.

Gaziantep’te 650 nüfuslu mahalle karantinaya alındı

Gaziantep'in Nizip ilçesi Adaklı Mahallesi, 17 kişinin testinin pozitif çıkması sonucu karantinaya alındı.

Bilim Kurulu Üyesi İlhan’dan hafta sonu uyarısı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, uzun süreli bir araya gelmelerin, ev toplanmalarının virüsün yayılımını hızlandırdığını belirterek, 'Hazır bulaşın fazlalığı da söz konusu iken vatandaşların kurallara her zamankinden daha fazla uyması gerekiyor. Yani hafta sonu bir araya geldiğiniz insanlar mutant virüse sahip olabilirler' dedi.

112’ye gelen asılsız çağrılar pes dedirtti

Hayat kurtarmak için telefon başında bekleyen 112 Komuta Merkezi çalışanlarına gelen asılsız çağrılar şaşkına çeviriyor. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Vejdi Yıldız, gelen ilginç isteklere zaman zaman tepki gösterildiğinde ise 'biz sizi 3 gün boşuna mı alkışladık' diyerek karşılık verildiğini söyledi.

Gaziantep’te 2 mutasyonlu virüs görüldü

Gaziantep'in Araban ilçesi Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, kaymakamlığın resmi internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, 2 pozitif hastada mutasyonlu virüs tespit edildiğini belirterek vatandaşları uyardı.

Vatandaşlar aşı yapılacak grupta olup olmadığını öğrenmek isteyenler

Sağlık Bakanlığı, vatandaşların Covid-19 aşılamasında aşı yapılacak grupta olup olmadıklarını e-Nabız uygulaması üzerinden ya da kısa mesaj ile öğrenebileceklerini açıkladı.

Türkiye genelinde aşılanan vatandaş sayısı 2 milyonu geçti.

Sağlık Bakanlığı Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu üzerinden paylaşılan anlık verilere göre, bugüne kadar Türkiye genelinde aşılanan vatandaş sayısı 2 milyonu geçti.

Covid-19 aşısında 80 yaş aşılaması başladı

Covid-19 ile mücadele kapsamında Türkiye genelinde başlatılan Covid-19 aşılama programında sıra 80 yaş üzeri bireylere geldi. 80 yaş üzeri vatandaşlar, sağlık kuruluşlarında aşılarını olmaya başladı.

Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: “Ülkemize her gelecek teslimatta bu incelemelerin yapılması gerekiyor”

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, 'Yeni gelen aşıların da incelemeleri Türkiye Tıbbi İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarında yapılacak. Bu da yaklaşık olarak 14 günlük bir süre, ülkemize her gelecek teslimatta bu incelemelerin yapılması gerekiyor' dedi.

Gaziantep’te ilk korona aşısı il sağlık müdürüne yapıldı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun Çin'de üretilen korona virüs aşısına acil kullanım onayı vermesinin ardından Gaziantep'te ilk aşı İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'ye yapıldı. Kentteki sağlık çalışanları da randevu usulüne uygun olarak aşı olmaya başladı.

Gaziantep’te vaka sayılarında düşüş yaşanıyor

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlama ve kurallar Gaziantep'te vaka sayılarını düşürürken, cadde ve sokaklardaki yoğunluk da azaldı.

Yanlış doz ilaç kullanımını önleyen buluş ‘uluslararası patent’ aldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Semra Çelikli ve Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Anestezi Program Sorumlusu Öğr. Gör. Mehtap Buğdaycı tarafından birlikte geliştirilen 'Görsel İlaç Taşıma Kutusu' uluslararası patent olarak kabul görerek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi adına tescillendi.

Sağlık Bakanlığı: “Covid-19 aşı uygulaması ilgili uyardı

Sağlık Bakanlığı: 'Covid-19 aşı uygulaması konusunda gelebilecek çağrı ve mesajlara itibar etmeyiniz.'

Gaziantep’te 38 yeni ambulans hizmete alındı

Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep'e gönderilen 3'ü yeni doğan, 35'i genel acil olmak üzere toplam 38 yeni ambulans yapılan teslim töreni ile hizmete alındı.

Çin’den Ankara’ya gelen aşılar depolara taşındı

Sağlık Bakanlığı tarafından Çin'den sipariş edilen 3 milyon dozluk inaktif Covid-19 aşısı Ankara'daki Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposu'na taşındı.

Vaka sayılarının düştüğü Gaziantep’te rehavet uyarısı

Türkiye genelinde alınan sıkı tedbirlerle vaka sayılarının yüzde 66 oranında azaldığı Gaziantep'te çarşı ve meydanlar dolup taşarken, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, rehavete kapılmamak gerektiğini söyleyerek, tedbirlere uyulması konusunda vatandaşları ikaz etti.

Gaziantep'e çok sayıda doktor ataması yapılacak

Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası ile 30 Aralık 2020 tarihinde Gaziantep’e çok sayıda doktor ataması yapılacağı açıklandı.

Parmak bebek Belinay GAÜN Hastanesinde hayat buldu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesinde yirmi üç haftalıkken dünyaya gelen, yaşama şansı çok düşük olan Belinay bebek, 160 günlük yaşam mücadelesini kazandı. GAÜN Hastanesi'nin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde haftalarca tedavi gören Belinay bebek, Yenidoğan ekibinin özverisiyle hayata tutundu.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü: “Virüs çok mutasyon geçiriyor; Korona virüsler sürekli geçiriyor, daha öncede buna benzer mutasyonlar raporlandı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Korona virüslerin sürekli mutasyon geçirdiğini ve önceden de buna benzer mutasyonların raporlandığını belirterek 'Ne olursa olsun şuanda henüz tam bilinmeyen bir süreç başlamış oldu. Dünya bunu ciddiye aldı, öyle anlaşılıyor' dedi.

Toplam 875 haber.