Sağlık

Sağlık Haberleri

Kemal Sunal’ın filmi Gaziantep’te gerçek oldu

Gaziantep’te yaşayan Ayşe Şahin hastalanınca ,Yeşilçam'ın unutulmaz oyunculardan Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı Korkusuz Korkak filmini aratmayan olaylar yaşadı. Korona virüs testi yapılan Ayşe Şahin ve ailesinden temas ettiği 19 kişi evlerinde karantinaya alınırken, günler sonra gelen telefonda, test sonuçlarının karıştığı belirtildi.

"Bana bir şey olmaz" dedi, günlerce korona virüs kabusunu yaşadı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde korona virüse yakalanan ve gördüğü tedavi sonrasında sağlığına kavuşan genç, Bana bir şey olmaz diyerek kurallara uymadığı için hastalığa yakalandığını belirterek, yaşadığı ibretlik süreci anlattı.

Covid’i atlatan hemşire: “Sizden bulaşıp da bir kişinin öldüğünü görmek kadar acı bir şey olmaz”

MERSİN (İHA) – Mersin'de, hiçbir belirti yaşamadan korona virüse yakalanan ve hastalığı hafif bir boğaz ağrısıyla atlatan Covid yoğun bakım hemşiresi Mehmet Nalpara, vicdan azabı yaşamamaları için herkesi uyardı. 16 yıllık yoğun bakım hemşiresi Nalpara, kendisinin belirtisiz taşıyıcılara canlı bir örnek olduğunu söyleyerek, 'Sizden bulaşıp da bir kişinin öldüğünü görmek kadar acı bir şey olmaz. Onun vicdani yükü çok ağırdır' dedi.

Kronik hastalarla ilgili önemli karar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Covid-19 ile mücadelede Sosyal Güvenlik Kurumu Tedbirleri kapsamında, 'Normalleşme Sürecinde de kronik hastalarımızın 1 Ocak itibariyle süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak' dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Taşova: “Hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz”

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, Türkiye'nin sağlık sistemine yaptığı yatırımların pandemi döneminde karşılığını aldığını belirterek, 'Biz ilaç anlamında hiç sıkıntı çekmedik. Personel koruyucu ekipman ve maske konusunda da sıkıntılar hemen yerli üretim ile halloldu. Güzel başladık ve güzel bitiririz diye umuyorum. Bundan sonraki olay bunu sürdürebilmek' dedi.

Düğün müzisyenlerine ‘korona’ ayarı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni tip korona virüs (Covıd-19) salgını nedeniyle Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (Müzsan) işbirliğinde şehirde bulunan müzisyenlere temizlik ve hijyen eğitimi verdi.

Vali Davut Gül korona virüs denetimine çıktı

İçişleri bakanlığının 81 ilde korana virüs genelgesi göndermesinin ardından Gaziantep'te Vali Davut Gül koordinesinde korona virüs denetimi gerçekleştirildi.

104 araç 650 personel ile dev denetim

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri 104 araç ve 650 personel ile gıda denetimine çıktı.

Korona virüsü yenen hastalar ‘immun plazma’ çağrısı yaptı

Gaziantep'te, yeni tip korona virüs tedavisinin ardından iyileşen ve immun plazma bağışçısı olanlar ile plazma bağışıyla hayata yeniden tutunanlar bir araya gelerek bağış çağrısı yaptı.

Aile Hekimleri soruyor: Bütün emekler boşa mı gitti?

Aile hekimleri Sağlık Bakanlığı’na soruyor: Salgınla mücadele sona mı erdi? Bütün emeklerimiz ve çabalarımız boşa mı gitti?

Covid-19 aşısının üretimine başlandı

Rusya'nın daha önce geliştirdiğini duyurduğu Covid-19 aşısı olan 'Sputnik-V' aşısının üretimine başlandığı açıklandı.

Yaşamaz denilen Buğlem bebek hayata tutundu

Şanlıurfalı ailenin dünyada her 5 bin canlı doğumda bir vaka olarak görülen ve 'ensefalosel' teşhisiyle doğan bebeği, Gaziantep'te gerçekleştirilen başarılı ameliyatla yaşama tutundu.

Bakan uyarıyor, Gaziantep uymuyor

Yeni tip korona virüsün yayılımının arttığı günlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın her açıklamasında uyardığı illerin başında gelen Gaziantep'te uyarılar hiçe sayılıyor.

Gaziantep’te pandemi sürecinde anne adaylarına 264 bin litre süt dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni tip korona virüsle (Covid-19) mücadelede koruyucu önleyici tedbirlere yönelik çalışmalar sürdürülürken salgın sürecinde anne adayları unutulmadı. 'Anneye Süt Bebeğe Can' projesi çerçevesinde, İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenen ya da başvuru yapan gebeler için virüsün ülke genelinde etkisini sürdürdüğü yaklaşık 5 aylık süreçte toplamda 264 bin litre süt dağıtıldı.

Türkiye’de son 24 saatte korona virüs nedeniyle 18 kişi hayatını kaybetti

Türkiye'de son 24 saatte korona virüs nedeniyle 18 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 5 bin 563 oldu. Bugün 43 bin 343 test yapılırken, 913 yeni vaka tanısı konuldu, bin 151 kişi ise iyileşti.

Gaziantep'te 1 doktorun testi pozitif çıktı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde korona virüs vaka sayıları artarken, filyasyon ekibinde görevli bir doktorun testinin de pozitif çıkması konunun önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sağlık Bakanı Koca: “33 gün sonra ilk kez binin altındayız”

Türkiye'de son 24 saatte 992 kişiye korona virüs tanısı konuldu. Bin 49 kişi iyileşirken, 20 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Tekrar binin altındayız. 33 gün sonra ilk kez' mesajını paylaştı.

Gaziantep'te 572 kişiye korona virüs karantinası

Gaziantep'in Araban ilçe merkezi ve kırsal mahallerde toplam 123 evde 572 kişi karantinada bulunuyor.

Yoğun bakım hasta sayısı artıyor, çarşıdaki yoğunluk azalmıyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın ortalama yoğun bakım hasta sayısının en fazla olduğu üçüncü kent olarak açıkladığı Gaziantep'te, 40 derecelerin üstünde seyreden hava sıcaklıklarına rağmen cadde ve sokaklardaki yoğunluk azalmadı. Maske ve mesafe kuralı yine hiçe sayıldı.

Toplam 875 haber.