Sağlık

Sağlık Haberleri

Uzun çalışma saatleri nedeniyle her yıl 745 bin kişi ölüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, her yıl 745 bin kişi uzun çalışma saatleri nedeniyle her yıl 745 bin kişinin hayatını kaybediyor.

Bakan Koca vakaların en çok azaldığı illeri paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 Mayıs tarihinde paylaştığı vaka sayısına ilişkin grafikte il adlarının yanlış olarak yerleştirildiğini belirterek, Covid-19 vakalarının en çok azaldığı illeri paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uygulanan tedbir ve kısıtlamalar ile birlikte hastalığın genel seyri de dikkate alındığında son 15 günde vaka sayısında önemli derecede düşüş yaşadık. 10 gün gecikmeli olarak bu düşüş doğrudan hastaneye yatışlarda da hissedilmeye başlandı dedi.

Gaziantep'te Corona Virüs Sürecinde 3 bine yakın insan vefat etti

Pandemiden önce günlük ortalama 30-37 kişinin vefat ettiği Gaziantep’te artan vaka sayılarıyla birlikte vefat edenlerin sayısnında yeniden artması dikkat çekti.

Çok su tüketmek faydalı değil

Medicana International İzmir Hastanesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr. Serkan Yıldız, çok su tüketmenin faydalı olmadığını söyleyerek, 'Susamadıkça su içmeyin' uyarısında bulundu.

Gaziantep son pike hazırlıklı yakalandı

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Gaziantep'in korona virüs salgınında son vaka artışlarına hazırlıklı yakalandığını söyleyerek, alınan tedbirler sayesinde durumun önceki yaşanan pikler gibi kötü olmadığını kaydetti.

“Kara kabarcık” ya da “çoban çıbanı” deyip geçmeyin

Halk arasında 'kara kabarcık' ya da 'çoban çıbanı' olarak bilinen şarbon hastalığı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Emine Sönmez, şarbonun insanlarda üç farklı şekilde görülebildiğini belirterek önemsiz olarak algılanmaması gerektiğini vurguladı.

Ramazanda beslenmeye dikkat

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte beslenme alışkanlıklarının değiştiğine dikkat çeken Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Uzman Diyetisyeni Gülen Mavi Canlı, kilo alımının önüne geçebilmek ve sağlıklı kalabilmek için önemli tavsiyeler verdi.

Bakan Koca:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Artan vaka sayısında suçumuz yok sorumluluğumuz var. 84 milyon beraber artırmadık vaka sayılarını ama birlikte mücadele etme sorumluluğumuz var dedi.

Gaziantep’te vaka artışı önlenemiyor

İçişleri Bakanlığının talimatı ile Gaziantep'te hayata geçirilen kırmızı çizgi uygulamasında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, korona virüs ile ilgili tam kapanmanın gelebileceğini söyleyerek, uyarılarda bulundu.

Gaziantep’te çölyak hastalarına özel üretim desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çölyak hastaları için özel üretim yapan Glütensiz Bir Başka Kafe, hastaneleri gezerek çölyak hastalarına ulaşmaya çalışıyor.

Araban’da korona virüs uyarısı

Gaziantep'in Araban ilçesi Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, Araban'da vaka sayısının sıfır düzeyinde kalabilmesi için vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyum sağlamalarını istedi.

Kulak temizliği sonrası tıkanıklık normal değil

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mustafa Çelik, kulak tıkanıklıklarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Çelik, kulak temizliği sonrası, tıkanıklık olmasının normal olmadığını belirterek, 'Bu tür durumlarda mutlaka bir hekime başvurun' dedi ve işitme sağlığının korunması için beş kritik tavsiye verdi.

Bilim Kurulu Üyesi İlhan: “Geçmiş zamanda gördük ki; okula giden çocuklarda gitmeyenlere göre korona virüs enfeksiyonu daha az oluyor”

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 'Geçmiş zamanda gördük ki, Eylül-Ekim aylarında okula giden çocuklarda gitmeyenlere göre koronavirüs enfeksiyonu daha az oluyor. Ancak okul çocukları için her zaman riskin söz konusu olduğunu da bilmemiz gerekiyor' dedi.

Araban’da vaka sayısı sıfır

Araban Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, korona virüs salgını ile 11 aydır devam eden mücadele sonunda vaka sayısının ilk kez sıfırlandığını açıkladı.

Bakan Koca: “Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık yüz bin nüfusa karşılığa gelen vaka sayısında bazı illerde belirgin artış oluğu konusunda uyardı.

Hastaneler bölgesinin trafiği yeni ulaşım projesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hastaneler bölgesine yapılacak yeni çalışmalar ve açılacak alternatif yollarla ulaşım rahatlayacak.

Gaziantep’te mutasyonlu virüs paniği

Gaziantep'in Nizip ilçesi Adaklı Mahallesi, 50 kişiye yapılan korona virüs testlerinin 17'sinin pozitif çıkmasının ardından mutasyonlu virüs şüphesiyle karantinaya alındı.

Gaziantep’te 650 nüfuslu mahalle karantinaya alındı

Gaziantep'in Nizip ilçesi Adaklı Mahallesi, 17 kişinin testinin pozitif çıkması sonucu karantinaya alındı.

Toplam 873 haber.