Sağlık

Sağlık Haberleri

14 Mart Tıp Bayramı mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Merkezi Gaziantep'te bulunan Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

14 Mart Tıp Bayramı mesajı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

12 Mart Dünya Glokom Günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pelin Özyol, 40 yaş üstü kişilerde glokomun (göz tansiyonu) erken tanı ve tedavinin olmadığı durumda kalıcı görme kaybına yol açabileceğini kaydetti.

SANKO Üniversitesi'nde 'Teknoloji Bağımlılığı' konferansı

SANKO Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından 'Teknoloji Bağımlılığı' konulu konferans düzenlendi.

Ramazan'da sağlıklı beslenme önerileri

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, Ramazan ayında oruç tutacaklara beslenme uyarılarında bulundu.

Uzm. Dr. Çınkır: 'Bazı hastaların doktor kontrolünde oruç tutması mümkün'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Ümit Çınkır, Ramazan ayında doğru beslenme yöntemleri ve oruç tutan hastaların dikkat etmesi gereken konulara ilişkin açıklama yaptı.

Uygun fiyata kaliteli ürün

Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlara uygun ürün satılması amacıyla hayata geçirilen Sağlık-Sen Market'in ilk şubesi Gaziantep'te düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Göğüs hastalıkları uzmanından liselilere bilgilendirme

Medical Point Gaziantep Hastanesi öncülüğünde, Gaziantep'te bir Kolejde sigara bağımlılığının zararları ve bırakma yöntemleri anlatıldı.

Ramazan ayında beslenmeye dikkat

SANKO Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir, yaklaşan Ramazan ayında doğru beslenme yöntemleri ve oruç tutan kişilerin dikkat etmesi gereken konulara ilişkin açıklama yaptı.

'Deprem Sonrası Travmalı Olgulara Cerrahi Yaklaşım'

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği'nin, SANKO Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği 'Deprem Sonrası Travmalı Olgulara Cerrahi Yaklaşımda Deneyim ve Öneriler' konulu sempozyum, SANKO Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Dr. Karagözoğlu, 'Çocuklarda gece idrar kaçırma tedavi edilebilmektedir'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Üroloji Uzmanı Op. Dr. Akın Karagözoğlu Enürezis (gece idrar kaçırma) hakkında bilgi verdi.

Hareketsiz yaşam diyabete neden oluyor

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet ile ilgili bilgi vererek uyarılarda bulundu.

Dr. Öcük, karın germe estetiği ile ilgili bilgi verdi

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özcan Öcük, karın germe estetiği (abdominoplasti) hakkında bilgiler verdi.

Gaziantep'te 'İntiharı Önleme Çalıştayı' düzenlendi

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde intiharı önleme konusunda farkındalık oluşturulması ve intiharların azaltılması amacıyla intiharı önleme çalıştayı düzenledi.

Dr. Bozkurt, anjiyo ile inme (felç) tedavisi hakkında bilgi verdi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Nöroloji Uzm. Dr. Hakan Bozkurt, beyin damarlarının aniden tıkanması ya da yırtılması ile ilgili bilgi verdi.

Uzman Dr. Ünler, uyku hijyeni hakkında bilgi verdi

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ünler, uyku hijyeni hakkında bilgi verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Taşkıran: 'Bir avuç kuruyemişten fazlası zararlı'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Fonksiyonel Tıp/Uzm. Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Taşkıran, kuruyemişin taze, çeşitli ve az miktarda tüketilmesi gerektiğini, aksi taktirde bir çok hastalığa davetiye çıkarabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Yeme bağımlılığı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi H. İbrahim Öztürk, yeme bağımlılığının, tıbbi yazında ilk kez 1950'lerde yer bulmaya başlasa da son yıllarda artan bir sorun haline geldiğini ve daha fazla araştırmaya konu olduğunu söyledi.

Toplam 863 haber.