Sağlık

Sağlık Haberleri

Evde egzersiz programı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emre Kurtgil, ev egzersiz programının kas kütlesinin ve gücünün yeniden kazanılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Diyetisyen Kılınç'tan kış aylarında sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü hakkında tüyolar

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Merve Aytaç Kılınç, kış mevsiminde doğru beslenmenin ve kilo kontrolünün püf noktaları hakkında bilgiler verdi.

SANKO Üniversitesi'nden yılbaşı akşamı beslenme önerileri

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efsun Karabudak, yeni yıla girerken yılbaşı akşamı beslenmesinde dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin önerilerinde bulundu.

Akupunktur ile sigarayı bırakmak mümkün

Medical Point Gaziatep Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Cengiz İşbilen, Akupunktur tedavisi ile zayıflama ve sigara bırakma hakkında bilgiler verdi.

Dr. Kalender'den kalça ağrısı açıklaması

Medical Point Gaziantep Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kalender, çocukluk çağında kalça ağrısının sıklıkla görülme sebebinin geçirilen bir enfeksiyon sonrası kapsüldeki sinovit (Eklem zarındaki iltihaplanma) olduğunu belirtti.

Gribal enfeksiyonlara karşı doğal ilaç zahter çayına ilgi arttı

Gaziantep'te kış aylarında soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonlara karşı doğal ilaç olarak bilinen zahter çayına ilgi arttı. İlginin yoğun olduğu zahter çayı siyah çaya rakip oldu.

Moda Fuarı'nın sağlığı Anka'ya emanet

Moda Gaziantep Fuarı'nın sağlık sponsorluğunu Gaziantep Özel ANKA Hastanesi üstlendi.

Gaziantep Şehir Hastanesi Kantininde Fiyat Çatışması

Gaziantep Şehir Hastanesi, sağlık sektöründeki öncü rolüyle bilinirken, hastane içinde faaliyet gösteren özel kantindeki fiyat politikası, ziyaretçileri isyan ettiriyor.

Operatör Doktor Küçük'ten vücut estetiği tüyoları

Medical Point Gaziantep Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Ufuk Küçük vücut estetiği hakkında bilgiler verdi.

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Bilgen ANKA'da

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, hekim kadrosuna uzman isimler katmaya devam ediyor. Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ali Bilgen Gaziantep Özel ANKA Hastanesi kadrosuna katılarak, hasta kabulüne başladı.

'Gaziantep Spinal Günleri' toplantısı

SANKO Üniversitesi Hastanesi ve Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu iş birliğiyle 'Gaziantep Spinal Günleri' toplantısının dördüncüsü düzenlendi.

Türk Kardiyoloji Kongresinde bir ilk gerçekleşti

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi Barış Can Altınel, Türk Kardiyoloji Kongresinde sunum yapan ilk öğrenci oldu.

Dr. Yıldız: 'Grip aşısının gebeliğe zararı yok'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Sarı Yıldız, kış mevsimi ile birlikte anne adaylarına grip aşısı olmaları konusunda bilgi verdi.

Üç damar bypass ve organ nakli ameliyatı eş zamanlı yapıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde, üç damar bypass ve canlı vericili böbrek nakli ameliyatı eşzamanlı yapıldı.

Bebeğe ameliyatsız kulak şekillendirme tedavisi

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 57 günlük bebeğe 'Ameliyatsız Kulak Şekillendirme' tedavisi yapıldı.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve Şehir Hastanesi'nde Yeni Atamalar Gerçekleşti

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü'nde ve Şehir Hastanesi'nde önemli atamalar gerçekleşti. Yapılan duyuruya göre, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Personel Daire Başkanlığı'na Mehmet Geyik atanırken, Başkan Yardımcılığı görevine ise Yakup Kolsuz getirildi.

Uzm. Dr. Çetin, zatürre hastalığına karşı uyarılarda bulundu

Medical Point Gaziantep Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Demet Çetin, zatürrenin özellikle çocuklarda görüldüğünü ve çeşitli patojenlere sahip olduğunu belirterek korunma yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Kalp krizi geçiren hastaya kapalı by pass

Rusya'dan Türkiye'ye tatil için gelen 44 yaşındaki hastaya, nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayeti ile başvurduğu ANKA Hastanesi'nde gerçekleştirilen minimal koroner by-pass operasyonu ile sağlığına kavuştu.

Milk belgeseli ilk kez Türkiye'de

Emzirme hakkında farkındalık oluşturmayı hedefleyen Kanadalı yönetmen Noémi Weiss'in doğum ve emzirme ile ilgili 'Milk' isimli belgesel filmi Liv Hospital Gaziantep'te gösterime girdi.

Toplam 860 haber.