Sağlık

Sağlık Haberleri

Ofis çalışanlarında kas iskelet sistemi ağrılarına dikkat

SANKO Üniversitesi Hastanesi Fizyoterapistlerinden Nursena Kılıç, günümüzde ofis çalışanlarında uzun süre hareketsiz oturmaya bağlı kas iskelet sistemi rahatsızlıklarının görülme sıklığının arttığını söyledi.

Gül, 'Boyunda oluşan ve birkaç haftada iyileşmeyen kitlelere dikkat!'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Aylin Gül, boyun bölgesinde olabilecek kitleler hakkında bilgi verdi.

Soğuk havalar kalp sağlığını olumsuz etkiliyor

Kış aylarında havaların soğuması ile birlikte kalp hastalıklarının görülme ihtimalinin arttığını dikkat çeken ANKA Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fehmi Kaçmaz, özellikle yaşlılar ve kronik kalp hastalığı bulunanların soğuk havalarda daha dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

Uzman Op. Dr. Öcük, liposuction hakkında bilgi verdi

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özcan Öcük, liposuction yani yağ aldırma ameliyatı hakkında bilgiler verdi.

Bitkisel ürünlerin böbrek üzerindeki zararlarına dikkat çekildi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Nefroloji Uzmanı Doktor Mehmet Büyükbakkal, böbrekte toksik kimyasallar ve ilaçların yol açtığı zehirleyici etkiler hakkında bilgi vererek, bunların çeşitleri hakkında açıklamada bulundu.

Şehitkamil'den kan bağışına destek

Sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği büyük duyarlılıkla dikkat çeken Şehitkamil Belediyesi örnek bir çalışmaya daha imza attı. Şehitkamil Belediyesi personelleri, 'Birbirimize Candan Bağlıyız' sloganıyla kan bağışı toplayan Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek oldu.

'Gaziantep Spinal Günleri' toplantısı

SANKO Üniversitesi Hastanesi ile Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu iş birliğiyle 'Gaziantep Spinal Günleri' toplantısının beşincisi düzenlendi.

Uzmanlardan göz lazeri hakkında açıklama

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mete Güler ve Doç. Dr. Burak Bilgin, halk arasında göz çizdirme olarak adlandırılan refraktif lazer uygulamaları hakkında bilgiler verdiler.

ANKA'da sağlıklı iletişiminin önemi anlatıldı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini artırmak amaçlı çalışmalar devam ediyor.

Prof. Dr. Ekrem Ünal: 'Çocukluk çağı kanserlerinde tedavi modern teknoloji ile yüz güldürüyor''

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Uzmanı Profesör Doktor Ekrem Ünal, çocukluk çağı kanserlerinde kişiye özel ve multidisipliner tedavi uygulamaları ile Çocuk Hematoloji ve Onkoloji hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Kış aylarında su içmenin önemi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Demirci, kış aylarında yeterli su tüketiminin, daha fazla stres altında olan bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı direnci artırdığını söyledi.

Uzman Dr. Gülşan, çocuklarda gastrit ve ülser hakkında bilgi verdi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Doktor Meltem Gülşan, çocuklarda görülen gastrit ve ülserler hakkında bilgi verdi.

Kalbi duran genç ANKA'da hayata tutundu

Kalbi duran 31 yaşındaki genç Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde hekimlerin müdahalesiyle yaşama döndü

Üroloji Uzmanı Karagözoğlu, anne karnındaki bebeğin böbrek sağlığına dikkat çekti

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Ürolojisi Uzmanı Operatör Doktor Akın Karagözoğlu, Anne karnındaki bebekte hidronefrozun tespit edilmesinin önemi ile ilgili bilgi verdi.

Fransa'dan geldi, Gaziantep'te şifa buldu

Fransa'da yaşayan 14 yaşındaki İsmail Eren Ayık, göz sağlığına Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde kavuştu.

220 kiloyla girdiği mide ameliyatının ardından 15 günde 15 kilo verdi

Gaziantep'te yaşayan 37 yaşındaki Erhan Arsal, 220 kiloyla girdiği mide ameliyatının ardından 15 günde 15 kilo vererek 205 kiloya düştü.

Hatem Hastanesi'nden yeni yıl mesajı

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Okan Aytaç, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Aytaç, 2024 yılının barış, huzur ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olan sağlıklı bir yıl olmasını temenni ediyorum' dedi.

Emziren annelere beslenme önerileri

Medical Point Gaziantep Hastanesi Beslenme ve Diyet, Uzm. Dyt. Özlem Güleçoğlu, emziren annelerde beslenme hakkında bilgiler verdi.

ANKA'dan yeni yıl öncesi sağlıklı beslenme önerileri

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, yeni yıla sağlıklı girebilmek için doğru beslenmenin önemli olduğunu dile getirdi.

Toplam 842 haber.