Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Şahinbey, Gazianteplileri sevdikleri kitaplar ve yazarlarla buluşturuyor

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır' temalı kitap fuarı ile kitapseverler, sevdikleri yazarlar ve kitaplarla bir araya geliyor.

Gaziantep'te 'Türkiye-Almanya Danışma Günleri' düzenlendi

Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Hizmet Binasında Türk ve Alman vatandaşlarını sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik 'Türkiye-Almanya Danışma Günleri' düzenlendi. Düzenlenen programa Türk ve Alman Heyeti katıldı.

Büyükşehir Engelsiz Yaşam Merkezi'nde sevgi makası birimi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi'nde devreye alınan 'Sevgi Makası' birimiyle engelli bireyler ve ailelerine ücretsiz kuaför hizmeti veriliyor.

Deprem süreci geniş katılımlı toplantıyla masaya yatırıldı

Deprem sonrası yapılanma süreci değerlendirme toplantısı Gaziantep Valisi Kemal Çeber başkanlığında Valilik Atatürk Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Şahinbey Belediyesi'nin 6. kitap fuarı kapılarını açıyor

Şahinbey Belediyesi 6. Kitap Fuarı Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde 14 Ekim Cumartesi günü 118 yayınevi ve 70 yazarın katılımıyla kapılarını açıyor.

Gaziantep'te ahilik ruhunu anlamak ve yaşatmak için panel düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 'Toplumsal ve İktisadi Hayat Açısından Ahilik Ruhunu Anlamak' konulu panel gerçekleştirdi.

Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimler başladı

Çocukların erken yaşta uygulamalı trafik eğitimi alarak şuurlu bireyler olarak yetişmelerini sağlamak adına Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'nda 2023-2024 eğitim faaliyetleri başladı. 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlerde öğrencilere, teorik ve uygulamalı trafik kuralları öğretiliyor.

Öğretmenler hem öğretti hem eşlik etti

Şehitkamil Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde düzenlediği geleneksel çocuk şenliği ile yüzlerce minik öğrenciyi oyun ve sportif etkinliklerle buluşturdu. Geleneksel hale gelen organizasyonda öğretmenlerin, öğrencilerine eşlik ettiği anlar birbirinden renkli anlara sahne oldu.

Şahinbey Belediyesi'nden 6. kitap fuarı

Şahinbey Belediyesi'nin 14-22 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği 6. Kitap Günleri fuarı protokolü Gaziantep Valiliği'nde imzalandı.

Gaziantep Büyükşehirden 40 bin öğretmene bisiklet

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kent genelinde görev yapan öğretmenlere bisiklet dağıtılıyor.

Çocukların becerilerini geliştiren proje başladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şermin Metin yürütücülüğünde 'Okul Öncesinde Tasarım Yoluyla Anlama Yaklaşımı Temelli Bilgi İşlemsel Düşünme ve Kodlama Beceri Eğitim Modelinin Geliştirilmesi' konulu projenin açılış programı Hukuk Amfi'de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Oğuzeli'nde festival coşkusu Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ile sona erdi

Oğuzeli Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali, 4. Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ile sona erdi. Minikler, Yıldızlar ve Büyükler kategorilerinde yapılan şampiyonada çim sahada kıyasıya bir mücadele yaşanırken, şampiyonayı takım klasmanında Gaziantep birinci bitirdi. Zorlu karşılaşmalara sahne olan +90 kilo baş pehlivanların mücadelesinde ise Gaziantep'ten Barış Güngür birinci oldu.

Tahmazoğlu 'Şehrin bilgi yuvası olacak'

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'ne yaptırılan Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesi olan Şahinbey Millet Kütüphanesi'nin inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor.

Oğuzeli'nde Nar ve Kurutmalık festivali Öykü Gürman ile renklendi

Oğuzeli Belediyesi tarafından bu yıl Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali'nin 2. Gününde Türk Sanat Müziği ekibi ve ünlü Şarkıcı Öykü Gürman sahne aldı.

Gaziantep'in ikinci büyük festivali Ali Kınık ile başladı

Gaziantep'in en büyük ikinci festivali olan 'Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali' başladı. Festivalin ilk gününde ünlü şarkıcı Ali Kınık, sahnede en sevilen şarkılarını seslendirdi.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Hayatın Renkleri' temalı resim sergisi

Ressam Ayşe Arkün, akrilik boya tekniğiyle yaptığı soyut figüratif eserlerinden oluşan 'Hayatın Renkleri' temalı kişisel resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi'nde açtı.

Otizm hastası genç Satranç öğrenerek yaşama tutunuyor

Kas ve otizm hastası Mehmet Baloğlu Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Mimar Sinan Sosyal Tesisi 'ne gelip, satranç öğrenerek hastalığının oluşturduğu sıkıntıları atlatmaya çalışıyor

Fadıloğlu, şampiyonları tebrik etti

TEKNOFEST İzmir Deneyap Fikir Maratonu çerçevesinde düzenlenen Sürdürülebilir Şehirler Fikir Maratonu Yarışması'nda ortaokul kategorisinde Türkiye 1.'si olan Bilim Şehitkamil Deneyap öğrencileri Zeynep Çete ile Tuğba Altun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu makamında ziyaret etti. Zeynep Çete ve Tuğba Altun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na vermiş olduğu maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Gaziantep'in ikinci büyük festivali başlıyor

Gaziantep'in en büyük ikinci festivali olan 'Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali' başlıyor. 3 gün sürecek festivalde konserden gastronomiye, nar hasadından ödül törenine ve spora kadar birçok etkinlik yer alacak.

Toplam 1025 haber.