Eğitim

Eğitim Haberleri

Üniversite yazılım programı başarıyla tamamlandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kariyer Planlama, Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kodluyoruz Derneği ile Patika.dev iş birliğinde başlatılan Üniversite Yazılım Programları sona erdi.

GAÜN personeline bilgi güvenliği farkındalık eğitimi verildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından organize edilen çalışanların bilgi güvenliği konusunda farkındalık seviyelerinin arttırılmasına yönelik olarak GAÜN Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından üniversite personeline Bilgi Güvenliği Farkındalık eğitimi verildi.

GAÜN'lü öğrencilere baklava semineri

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gastronomi Topluluğu tarafından hazırlanan Baklava Semineri GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanı Özer: "Cumhuriyet tarihinde ilk kez okullaşma oranı yüzde 95’in üzerine çıkmıştır"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Diyarbakır'da Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesinin kapanış törenine katıldı. Bakan Özer, programda yaptığı açıklamada, Son yirmi yılda eğitimin tüm kademelerinde, cumhuriyet tarihinde ilk kez okullaşma oranı yüzde 95'in üzerine çıkmıştır. Yani son yirmi yıl, beşeri sermayenin en verimli bir şekilde değerlendirildiği bir döneme tekabül etmektedir' dedi.

Quıck sigorta çocuklar için eğitimin sigortası oluyor

Quick Sigorta tarafından Aralık 2019'da temeli atılan 32 derslikli Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu'nun resmi açılışı 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yüksek bir katılımla gerçekleşti.

GAÜN Erasmus+ bölüm koordinatörleri toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak'ın katılımıyla Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda, Erasmus+ Bölüm Koordinatörleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Erasmus+ KA131 ve KA171 programları hakkında güncellenen yeni sistemler hakkında bilgi verildi.

ESSGSIE projesinin Ulusötesi toplantısı yapıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) koordinatörlüğünde 2020 yılı Teklif Çağrısı döneminde Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar çerçevesinde kabul edilen Empowering Social Skills of Gifted Students by Inclusive Education isimli proje çerçevesinde 4. TPM Ulusötesi Proje Toplantısı ortak ülkelerin katılımı ile gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Erol Özvar: “İlk defa Ocak 2023 yılında uygulanacak Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’nı başlatıyoruz”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 'Yükseköğretim Kurulu olarak yurt dışından öğrenci kabulünde standartlaşmayı sağlamak için ilk defa Ocak 2023 yılında uygulanacak Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı'nı (TR-YÖS) başlatıyoruz' dedi.

Öğretmenler gününe özel sergi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür ve Spor Müdürlüğü Plastik Sanatlar Topluluğu öğrencileri tarafından Topluluk Eğitmeni İbrahim Halil Rençber öncülüğünde Resim Öğretmeni Yusuf Özdemir ile beraber 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel sergi düzenlendi.

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri yurtdışı Bilim ve Kültür gezisinde

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri düzenledikleri yurtdışı bilim ve kültür gezisiyle Almanya ve İsviçre'de incelemelerde bulundular. 30 kişiden oluşan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri kafilesine öğretmenleri de rehberlik yaparak Almanya ve İsviçre'de çeşitli merkezleri ziyaret ederken Almanya ve İsviçre'deki eğitim sistemlerini de mercek altına aldılar.

Genç iş insanlarına ilk yardım eğitimi

SANKO Üniversitesi Hastanesi ile Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Kadınlar Kuruluna bağlı Sosyal İlişkiler ve Eğitim Komisyonu, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde dernek üyelerine yönelik ilk yardım eğitimi düzenledi.

HKÜ'de 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' paneli düzenlendi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) tarafından, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle düzenlenen panel HKÜ Cine Amfi'de gerçekleştirildi.

SANKO Üniversitesi'nde akademik yıl açılış töreni

SANKO Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış ve Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme töreni yarın (26 Kasım 2022) düzenlenecek.

'Sosyal ve Beşeri Bilimler' proje destekleri tanıtıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Teknoloji Transferi Ofisi (KALİTTO) ve TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) iş birliği ile düzenlenen 300 bin TL bütçeli '3005-Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri' destek programı bilgilendirme semineri, akademisyenler ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleştirildi.

GİBTÜ alimler sempozyumuna ev sahipliği yapacak

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yetişmiş temel İslam bilimleri dalında bölgeye hizmet etmiş, 17 din aliminin hayatının inceleneceği 'Yakın Dönem Şark Âlimleri' sempozyumuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gaziantep'te Öğretmenler Günü buruk kutlandı

Gaziantep'te PKK/YPG'li teröristler tarafından roketatarlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan'ı kaybeden meslektaşları Öğretmenler Günü'nü buruk kutladı.

Fadıloğlu, öğretmenleri konuk etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenleri ağırladı. Başkan Fadıloğlu, 'Eğitimin her kademesinde, her yaşta her vatandaşımızın hayat kalitesini yukarıya çıkarabilmek adına el ele, gönül gönülle vereceğiz' dedi.

Sanko'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 24 Kasım öğretmenler gününü kutlayarak, 'Bilgisi ve şefkatiyle geleceğimizi aydınlatan öğretmenlerimiz, saygı ve övgüye her zaman layıktır' ifadelerini kullandı.

GAÜN personeline Swot-Pest eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kalite çalışmaları çerçevesinde 2022 yılı eğitim planında yer alan Swot-Pest eğitimi verildi.

Toplam 850 haber.