Eğitim

Eğitim Haberleri

Bakan Özer:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Çocuklarımız da yetişkinler de köylerde olacak, öğretmenlerimizi ve usta öğreticilerimizi köylere taşıyacağız. Köylümüzün hizmetinde olup, istediği her türlü kursu inşallah orada düzenleyeceğiz' dedi.

Topçuoğlu ailesinin eğitime desteği sürüyor

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan '100. Yılda 100 Hayırsever' kampanyasına büyük destek veren Topçuoğlu ailesi tarafından yaptırılan 32 derslik ve spor salonundan oluşan Mücevher Topçuoğlu Anadolu Lisesinin resmi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Halı tasarımı bölümü öğrencileri online söyleşide

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı Tasarımı Programı lisans ve Fen Bilimleri Enstitüsü Halı Teknolojileri Yüksek Lisans Programı Halı Tasarımı ve Teknolojisi yüksek lisans öğrencileri için online eğitim düzenlendi.

Anadolu'da tekstil sanatı söyleşisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nde Anadolu'da Tekstil Sanatı söyleşisi düzenlendi.

Üniversite öğrencilerine 'ceza infaz memurluğu' eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı öğrencileri, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Kahramanmaraş Eğitim Merkezi'ne düzenlenen teknik geziye katılarak ceza infaz memurluk mesleğine dönük uygulamalı eğitim aldı.

GAÜN'de insan ticareti konuşuldu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Göç Enstitüsü ile Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından hazırlanan İnsan Ticareti konferansı, GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gelecek matematikle kodlanıyor

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencilerine avrupa Kodlama Haftası boyunca Matematik dersinde kodlama eğitimi de verildi.

SANKO Okulları'nın okçuluk başarısı

SANKO Okulları öğrencileri, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen '29 Ekim Cumhuriyet Kupası Okçuluk Yarışması'nda bir üçüncülük ve iki dördüncülük derecesi kazandı.

Eğitim alanında 4 protokol birden imzalandı

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yaptığı iş birliği protokolleri ile öğrenciler için deneme sınavları, bilgi yarışmaları ve münazara yarışması düzenleyecek. Başkan Fadıloğlu, 'Amacımız; eğitime destek olabilmek, eğitimin her kademesine bundan sonra da desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz' dedi.

''Bu okulda şenlik var'' projesinde 52 bin öğrenciye ulaşıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Bu Okulda Şenlik Var Projesi' son bir yılda 55 okulda 52 bin öğrenciye ulaştı.

GAÜN'den iki bölüm daha akreditasyon belgesini aldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ile Biyoloji Bölümlerine Akreditasyon Belgeleri düzenlenen tören ile takdim edildi.

Bakan Özer: “Yıl sonuna kadar Türkiye’de kapalı hiçbir köy okulu kalmayacak”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında Köy Yaşam Merkezleri İş Birliği Protokolü, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından imzalandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İnşallah, yıl sonuna kadar Türkiye'de kapalı hiçbir köy okulu kalmayacak. Bu protokol, Türkiye'deki tüm köy okullarını kapsayan bir protokol olmuş olacak dedi.

Öğrencilere proje desteği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TARGET Teknoloji Transfer Ofisi, Araştırma Projeleri Birimi tarafından GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi araştırmacıları ve öğrencilerine yönelik, 'BİDEB 2209-A & 2209-B Destek Programlarının Tanıtımı ve Proje Önerisi Hazırlama ile Yazma Teknikleri' eğitimi verildi.

Üniversite öğrencilerine kumaş boyama uygulamalı gösterildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nde Öğretmenim Sanat ve Hobi Merkezi Cadence Art Eğitimcisi Gülden Kurtaran tarafından kumaş desenlendirme ve boyama workshopu yapıldı.

Moda tasarım öğrencilerinin sektör deneyimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencileri Gaziantep Tekstilkent bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil firmasını ziyaret etti.

Bulgurun hikayesi eğitimine öğrencilerden yoğun ilgi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen Anadolu'dan Dünyaya Armağan Bulgurun Hikayesi eğitimi Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğr. Gör. Asuman Kerkez tarafından verildi.

2022 KPSS soruşturmasında yeni gelişme

Yükseköğretim Kurumunun (YÖK) iptal edilen KPSS lisans oturumuna ilişkin ön raporunda, sınav sorularının sızdığı yönünde herhangi bir tespitin yapılamadığı belirtildi. Yürütülen soruşturma çerçevesinde bazı kamu görevlileri için soruşturma izni verildiği, savcılığın, soruşturma izni verilmeyen kamu personeli için Danıştay'a itiraz ettiği öğrenildi.

Gaziantep Kolej Vakfı'nda Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 99.yılı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren bütün kurumlarda çeşitli etkinliklerle kutlamalar gerçekleştirildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin sahne performansı ve gösterileri ayakta alkışlandı.

Yılmaz, Suriye'de görev yapan dekan ve müdürlerle toplantı yaptı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi'ne (GAÜN) bağlı olan ve Suriye'deki güvenli bölgelerde bulunan fakülte ile meslek yüksek okullarının dekan ve müdürleri ile toplantı yaptı.

Toplam 882 haber.