Eğitim

Eğitim Haberleri

Minik öğrenciler Gaziantep'i mercek altına aldı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri IB PYP disiplinler üstü temalardan 'Bulunduğumuz Yer ve Zaman' teması ile Gaziantep'in tarihi ve turistik mekanlarında incelemeler yaptı.

Üniversite adaylarından SANKO Üniversitesi'ne ziyaret

İnci Konukoğlu Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, SANKO Üniversite ziyarete ederek, üniversite ve bölümleri hakkında bilgiler aldı.

YÖK istişare toplantısı Gaziantep'te gerçekleştirildi

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından hazırlanan, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde düzenlenen Yükseköğretimde Uluslararasılaşma İstişare Toplantısı-4 YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş'ın katılıyla gerçekleşti.

GAÜN'de düzenlenen sempozyumda İslam ve kardeşlik vurgusu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde Şahinbey Belediyesi ve MİDAD Sınırsız Eğitim Derneği katkılarıyla düzenlenen İslam ve Kardeşlik Sempozyumu GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi'nde gerçekleşti.

Dünya Engelliler Farkındalık Günü etkinliği

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun, 'Spor, engelli ve sağlıklı tüm insanları sosyalleştirir, güzel kötü tüm yaşam değerlerini bir arada paylaşmayı öğretir' dedi.

Türk ve Suriyelilere GAÜN'de mesleki eğitimler verilecek

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu (NTMYO) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde 'İstihdama Yönelik Nitelikli İş Gücünün Dijital İçeriklerle Geliştirilmesi' projesi imza töreni gerçekleştirildi.

GAÜN'de mühendislik paneli

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Topluluğu tarafından 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü nedeniyle hazırlanan ''GAÜN'de Mühendislik'' paneli çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

SANKO okulları öğrencisi Ali Emre Simitçi Türkiye üçüncüsü oldu

SANKO Okulları öğrencisi, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ve Milli Takım Sporcusu Ali Emre Simitçi, Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen Türkiye Arena Kısa Kulvar Küçükler Şampiyonasında Türkiye üçüncüsü, dördüncüsü ve sekizincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

GAÜN'de Anadolu ve Türk Kültürü'nün Amerika'da yansımaları söyleşisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü tarafından 'Anadolu ve Türk Kültürü'nün Amerika'da Yansımaları' adlı söyleşi düzenlendi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Ressam Nalan Kumlalı Atahan'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi, Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Sınava hazırlanan öğrencilere TYT eğitim seti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu üniversite sınavlarına hazırlanan 12.sınıf öğrencilerine üniversiteye hazırlık TYT eğitim seti desteğinde bulundu.

Teknolojik bağımsızlık çok önemli

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) tarafından hazırlanan 'Türkiye Yüzyılı'nda Savunma Sanayiinin Önemi' başlıklı konferans Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in katılımıyla gerçekleşti. GİBTÜ'de Demir, günümüzde, ülkelerin savunma ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasında, teknolojik bağımsızlığın her zamankinden daha önemli bir konuma geldiğini söyledi.

48 saatte 15 oyun geliştirdiler

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından oyun ve yazılım sektörünün gelişmesine katkı sağlamak ve çevik yazılımcılar yetişmesine destek vermek amacıyla her yıl düzenlenen ve gelenekselleşen oyun geliştirme maratonu HKÜ GAME-JAM'22 etkinliği hafta sonunda gerçekleştirildi.

Bilim şenliğine yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesi tarafından bir AVM'de kurulan bilim atölyesi, çocuklar ve velileri tarafından yoğun ilgi gördü. Bilim atölyesini ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çocuklar ile birlikte etkinliklere katıldı.

SANKO Üniversitesi'nde 'MS hasta okulu' düzenlendi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı tarafından, merkezi sinir hastalığı olan Multipl Skleroz'un (MS) ele alındığı 'MS Hasta Okulu' konulu toplantı düzenlendi.

Genç iş adamları HKÜ'de tecrübelerini paylaştı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Topluluğu, Tecrübe Transferi Topluluğu ve Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Gaziantep Şubesi Gençlik Kurulu işbirliği ile düzenlenen programda, sektörünün öncü genç iş insanları tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Eğitim kurumları arasında iş birliği

SANKO Üniversitesi ile Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi arasında bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlere ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

SANKO Okulları'ndan eskrim başarısı

SANKO Okulları öğrencileri, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okul Sporları Eskrim Müsabakaları'nda sekiz birincilik, üç ikincilik, dört üçüncülük ve beş dördüncülük olmak üzere toplam yirmi madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

GAÜN'de 'En yüce duygu annelik' konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi ile GAÜN Fatihler Yetiştiren Anneler Topluluğu tarafından hazırlanan En Yüce Duygu Annelik konulu konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Gastronomi öğrencilerine çikolata eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine Puratos Firması Teknik Danışmanı Mehmet Karaduman tarafından çikolata eğitimi verildi.

Toplam 850 haber.