Eğitim

Eğitim Haberleri

Hemşirelik bakımının geleceği INCARE'22 kongresinde masaya yatırıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Ankara'da düzenlenen 2. Uluslararası Hemşirelik Bakımı ve Araştırma Kongresi'nde hemşirelik bakımının geleceği masaya yatırıldı.

Lise öğrencileri motivasyon kampında

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 12. sınıf öğrencileri Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde akademik ve sosyal gelişimlerini destekleyici Motivasyon Kampı'na katıldılar.

Kolej öğrencileri İstanbul'u gezdi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri İstanbul'a düzenledikleri gezide tarihi ve turistik beldeleri ziyaret ederken aynı zamanda Türkiye'nin en prestijli liselerini ziyaret ederek bu kurumları yakından görme ve inceleme fırsatı buldu.

Uçak kazaları, büyük oranda insan hatalarından kaynaklanıyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen 'uçak kazaları' konulu seminerde konuşan Kaptan Pilot Dr. Bilal Kılıç, uçak kazalarının büyük oranda insan hatalarından kaynaklandığını söyledi.

Sanko Rektörü Prof. Dr. Dağlı: 'İş birliğini daha da geliştirmeyi hedefliyoruz'

SANKO Üniversitesi ile Nuray-Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) arasında bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlere ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Bilimin sultanları bu sergide

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin (GBB) ev sahipliğinde İslam alimlerinin dünya bilimine kazandırdığı buluş ve eserlerin tanıtıldığı 'Bilimin Sultanları Sergisi', Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Naci Topçuoğlu MYO'da su ayak izi eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, yeşil mutabakat eylem planına dahil olmak ve bu sürecin daha etkili uygulanabilmesine katkı sunmak amacıyla 'Su Ayak İzi' Eğitimi aldı.

Genel Sekreter Budak Erasmus Personel Eğitim Haftasına katıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak, GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen 'Seven Doors to Europe' isimli konsorsiyum projesi çerçevesinde Bulgaristan The Southwest University Neofit Rilski'de Erasmus+ Personel Eğitim Haftasına katıldı.

Büyükşehir, eğitici atölye çalışmalarıyla öğrencilere keyifli tatil imkanı sunuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından hazırlanan 2022 Kasım ara tatil etkinlikleri çerçevesinde çocuklar, müzikal, kitap okuma, bilim teknoloji ve tiyatro gibi birçok etkinlikle boş zamanlarını dolu dolu geçiriyor.

GAÜN'DE yerel tohum konferansı

Göç Enstitüsü tarafından hazırlanan Suriye'de Yerli Tohum Üretimi ve Kullanımı konulu Konferans GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

MEB, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı ile ilgili iddialar nedeniyle suç duyurusunda bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı, 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı' hakkındaki kamuoyunu yanıltıcı iddialar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Şehitkamil'de kadınlardan giyim kursuna yoğun talep

Şehitkamil Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün iş birliği çerçevesinde, Seyrantepe Aile Merkezi'nde açılan giyim kursundan yararlanan kadınlar, öğrendikleri bilgiler sayesinde ihtiyaç duydukları kıyafetleri dikerek, hem kendilerine hem de çocuklarının ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Hayalini kurdukları tasarımlara hayat veren kadınlar,ürettikleri ürünleri satarak, aile ekonomisine katkı da sağlayabiliyor.

MEB “Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı” hakkındaki iddialar hakkında suç duyurusunda bulunacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı hakkında 'soruların elde ele dolandığı' iddialarına yönelik suç duyurusunda bulunacak.

KPSS Türkiye 1.'si'den Fadıloğlu'na ziyaret

Sınava Şehitkamil Belediyesine bağlı gençlik kütüphanelerinde hazırlanarak KPSS'de Türkiye 1.'si Ozan Bayraz ile KPSS'de Türkiye 23.'sü Osman Yıldırım, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu makamında ziyaret etti. Öğrencileri tebrik eden ve ödüllendiren Başkan Fadıloğlu, elde edilen başarıdan büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Gaziantep'te üniversite lise iş birliği

SANKO Üniversitesi ile Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi arasında bilimsel, sosyal ve kültürel iş birliği protokolü imzalandı.

ABD Eğitim Ataşesi HKÜ'de

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Roger Cohen ve beraberindeki heyet, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni (HKÜ) ziyaret etti.

GİBTÜ'de yurt sorunu yok

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde bulunan 2 adet öğrenci yurdu binasını Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 'ne (KYK) bağışlayarak kentteki öğrenci yurdu eksikliğinin giderilmesinde önemli rol oynadı. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, üniversite olarak kampüs binasındaki 650 kişilik, Kızılhisar'da 350 kişilik 2 yurt binasını KYK'ya bağışlayarak öğrencilerin barınma sorununa neşter vurduklarını ifade etti.

Saim Akınal Anadolu Lisesi'nin açılış töreni gerçekleştirildi

'Gaziantep'in Kurtuluşunun 100'üncü Yılında 100 Hayırsever' kampanyası çerçevesinde Hayırsever Akınal ailesi tarafından yaptırılan 40 derslikli Saim Akınal Anadolu Lisesi düzenlenen törenle açıldı.

YDS sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2022-YDS/2) sonuçlarını açıkladı.

Toplam 884 haber.