Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Frankfurt'ta Gaziantep tramvayı

Avrupa'da yaşayan Gaziantepliler, Frankfurt'ta düzenledikleri Geleneksel 'Kültür ve Dayanışma Gecesi öncesinde Gaziantep tramvayı ile Almanya'da nostalji rüzgarı estirdi.

Başkan Fadıloğlu sendika temsilcilerini ziyaret etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ile birlikte Gaziantep'te faaliyet gösteren Hizmet-İş Gaziantep Şube Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver ve Öz Sağlık-İş Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Görgel'i ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Güney İnisiyatif Karma resim sergisi

Gaziantep'te Güney İnisiyatif Karma Resim sergisi Birçok üniversiteden öğretim elemanları, doktora ve yüksek lisans öğrencilerin ve diğer sanatçıların katılımlarıyla gerçekleşti.

'Yen-Geç' isimli resim sergisi açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Sabriye Öztütüncü'nün Yen-Geç isimli Kişisel Resim Sergisi GAÜN Tarihi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı.

Şahinbey Kitap Fuarı'nı yüz binlerce kişi ziyaret etti

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezinde 8-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 'Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır' fuarını yüz binlerce kitapsever ziyaret etti.

'Zaman Sızlar' temalı resim sergisine yoğun ilgi

Akademisyen ressam Prof. Birsen Çeken'in, SANKO Sanat Galerisi'nde açtığı ve yaşamın zorluklarının yanı sıra, pandemi sürecini tuvaline yansıttığı 'Zaman-Sızlar' temalı 31'inci kişisel resim sergisi, sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

GSO meslek komiteleri ve meclis üyelikleri seçimi yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO) Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelikleri seçimi tamamlandı.

GAÜN'de kadının gelişim süreci ve kimlik konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından hazırlanan konuşmacılığını Eğitimci-Yazar Zehra Türkmen'in yaptığı 'Türkiye'de Müslüman Kadının Gelişim Süreci ve Kimlik' Konferansı GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Hububat İhracatçıları Fransa'ya çıkarma yapacak

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Avrupa ve Amerika pazarlarında daha etkin rol almak için Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilecek olan SIAL Paris 2022 Uluslararası Gıda Fuarına Celal Kadooğlu başkanlığında bir heyetle katılıyor.

Başkan Tahmazoğlu kitap fuarında üniversite öğrencileri ile buluştu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Üniversitesi'ne 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için kayıt yaptıran öğrencilerle bir araya geldi.

4. Gazi Yarı Maratonu'nda bebekler de yarışacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Gazi Yarı Maratonu'nda bu yıl ilk kez bebekler de yarışacak.

Gaziantep kültür elçileri buluştu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Fakültesi bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen danışma kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep'teki camiler GES ile aydınlanacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Enerji A.Ş tarafından hazırlanan projeyle, Yeşil Şehir Gaziantep'in camileri, güneş enerji santralleri (GES) aracılığıyla aydınlatılacak.

Halı tasarımı programı öğrencisine büyük ödül

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) iş birliğiyle düzenlenen Tasarlayın Dokuyalım Yarışmasına katıldı.

Gaziantepliler sevdikleri kitap ve yazarlarla buluşuyor

Şahinbey Belediyesi açılışını gerçekleştirdiği kitap fuarında kitapseverleri yazarlarla ve sanatçılarla bir araya geliyor.

Dünyada ilk: 7 asırlık camide raylı minber

Gaziantep'te 13'üncü yüzyılda yapıldığı belirtilen ve Boyacı Cami olarak bilinen Kadı Kemalettin Camisi'nin raylı minberi, yıllara meydan okuyor. Tasarruf etmek amacıyla yapılan ve duvara gömme olarak tasarlanan minber, cami cemaatinin de ilgisini çekiyor.

Şehir tiyatrosunda perde açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'na bağlı olarak 2021 yılında 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde kurulan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini Uçurtmamı Gördün Mü çocuk oyunuyla açtı.

Oğuzeli'nde Nar ve Kurutmalık festivali

Oğuzeli Belediyesi tarafından bu yıl Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali'nin 12.'si düzenlendi. Renkli görüntülere sahne alan festivalde ünlü sanatçı Elif Buse Doğan ve Ahmet Şafak konser verdi.

Fadıloğlu, Mehmet Çakır'ın mutluluğuna ortak oldu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Döne Çakır'ın doğuştan zihinsel ve yürüme engelli olan iki oğlu Mehmet ve Abdullah Çakır'ı evlerinde ziyaret ederek, yanında getirdiği tekerlekli sandalyeyi 19 yaşındaki zihinsel engelli Mehmet'e hediye etti. Tekerlekli sandalyesine kavuşan Mehmet, mutluluğunu ailesi ve Başkan Fadıloğlu ile paylaştı.

Toplam 1052 haber.