Şahinbey tesislerine kursiyer olarak geldi eğitimci olarak kaldı

Şahinbey Belediyesine bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi'ne kursiyer olarak gelen Zeliha Kılıç aldığı eğitim sonrasında aynı tesiste eğitimci olarak kaldı.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Şahinbey Belediyesine bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne kursiyer olarak gelen Zeliha Kılıç aldığı eğitim sonrasında aynı tesiste eğitimci olarak kaldı.

Şahinbey Belediyesi’nin kadınlara yönelik verdiği kurslarla özellikle ev hanımları ya kendi iş yerlerini açıyor veya eğitimci olarak yeni ustalar yetiştiriyor. Yıllar önce Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’nin mefruşat bölümüne kursiyer olarak gelen Zeliha Kılıç şimdilerde kursiyer olarak oturduğu sıralardaki hanımlara eğitim veriyor.

Şahinbey Belediyesi hayatımı değiştirdi

Şahinbey Belediyesi’nin kendisine verdiği desteklerle hayata bakış acısının değiştiğini ifade eden Zeliha Kılıç, “Şahinbey Belediyesi’nin Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne gelmeden önce ev hanımıydım. Ancak içimde sürekli bir işe atılmak ve yapma isteği vardı. Ailem başarabileceğime inanmıyordu. Ortaokul ve Liseyi dışardan bitirdim. Tesise ilk geldiğimde dikiş nakış kursunda kursiyer olarak başladım. Tabi burada eğitim almaya başladığım dönemlerde açık öğretimden Lise diplomamı da aldım. Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’nde aldığım kursla özgüvenim arttı. Yaptığım ürünleri satarak kendi paramı kazanmaya başladım. Aldığım bu başarılardan sonra ailemin ve çevremin bana bakış acısı değişti. Hayatımda yaşadığım bu değişliklerde Şahinbey Belediyesi’nin bizlere sunduğu imkanların çok önemi var. Bu anlamda Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bizlere örnek oluyor

Zeliha Kılıç’ın daha önce kursiyer arkadaşı olan Sevgi Özdenir, “Zeliha hocam önce kurs arkadaşımızdı. Çok azimli ve pozitif bir insan. Kendisi Lise diplomasını açık öğretimden yazılarak aldı ve aynı zamanda mefruşat kursuna geldi. İki eğitimini de birlikte yürütebildi. Bu azmi ve inancı bizlere de örnek oldu. Aynı sırada kursiyer olan Zeliha hocamızın şimdi bizlere eğitim vermesi bizlere ilham kaynağı oluyor. Bizleri daha iyi anlayıp, daha iyi öğretebiliyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN