Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kapanan şirket sayısı yüzde 74 arttı

2022'nin ilk 5 ayında kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,7 arttı.

Yıl sonu dolar tahmini yükseldi

Piyasa katılımcılarının cari yıl sonu ABD Doları/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 17,57 TL iken, Haziran anket döneminde 18,89 TL oldu.

Konut fiyatları Nisan ayında yüzde 127 arttı

Konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 127, reel olarak ise yüzde 34,9 oranında arttı.

Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 235,7 arttı

Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 107,5 artarak 122 bin 768 oldu. Bu dönemde yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 235,7 artarak 5 bin 962 oldu.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 17,2520 liradan, euro ise 18,0580 liradan güne başladı.

Gaziantep'te kurbanlık fiyatlarına yüzde 100 zam!

Gaziantep’te Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bir araya gelen Damızlık Sığır, Kırmızı Et Üreticileri ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, kurbanlık fiyatlarını belirledi. 2022 yılı için açıklanan fiyatlara geçen yıla oranla yüzde 100'ü aşkın zam yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında maaşlara zam yapılacağı sinyalini

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ara zam konusunda Temmuz ayını işaret ederek, Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı 'Benim devletim benim yanımdadır' dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır dedi.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 17,2640 liradan, euro ise 18,02 liradan güne başladı.

Motorine zam!

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; motorine bu geceden itibaren 2 lira 60 kuruş zam bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Gaziantep’te konuştu

Gaziantep'te A Para'nın düzenlediği 'Para Sohbetleri' programında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medyada 'Kamu maliyesi dengesi bozulmuştur' şeklinde paylaşım yapanlara tepki göstererek, ekonomideki tüm başarılara rağmen bir kısım çevrelerin Türkiye ile ilgili karamsar senaryo üretmekte ısrar ettiğini söyledi.

İşsizlik oranı yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleşti

İşsizlik oranı Nisan ayında 0,1 puanlık artış ile yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 9,7 iken kadınlarda yüzde 14,5 olarak tahmin edildi.

Gaziantep-Bağdat direkt uçuşları başladı

Gaziantep-Bağdat direkt uçuşları Gaziantep Havalimanı'nda düzenlenen programla resmen başladı. Düzenlenen törende Gaziantep-Bağdat uçağının ilk yolcularına çiçek takdim edilerek baklava ikramında bulunuldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığından kritik duyuru:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde yeni adımların atılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, başta enflasyon ve döviz kuru olmak üzere hızlı ve çözüm odaklı adımlar atılacağı belirtilerek bu akşamdan itibaren kamuoyu ile paylaşılacağı aktarıldı.

Bakan Yanık: “Haziran ayında 1 milyar 499 milyon TL tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haziran ayına ilişkin 1 milyar 499 milyon TL tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını açıkladı.

Borsa güne nasıl başladı

Borsa, güne yüzde 0,73'lük yükselişle başladı.

3600 ek gösterge düzenlemesinin detayları belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3600 Ek Gösterge düzenlemesine ilişkin düzenlemeyi açıkladı. Buna göre, birinci derece memur olmak kaydıyla tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin, alan sınırlaması olmaksızın 4 yıllık yükseköğrenim mezunu sağlık çalışanları ile din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek. Ek göstergesi 3600'e çıkan ve 30 yıllık hizmeti olan bir memurun emekli aylığı 1234-1391 lira, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500-50 bin 150 lira arasında artacak.

Kurban kesim ve hareketliliklerinde uyulması gereken esaslar belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı, kurban kesim ve hareketliliklerinde uyulması gereken esasları duyurdu. Yasak ve kısıtlamalara uymayanlar için cezai işlem uygulanacak.

Gaziantep'te çiftçilere silajlık mısır desteği

Gaziantep Şahinbey Belediyesi üretimin artması için çiftçilere verilen desteği sürdürerek 2 bin torba silajlık mısır dağıtımı için protokol imzaladı.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 16,6420 liradan, euro ise 17,7670 liradan güne başladı.

Toplam 1988 haber.