Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziantep’teki firmalar savunma sanayisine katkı sunmaya hazırlanıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğinde Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğüne (AFGM) onaylı tedarikçi olmayı hedefleyen firmalara yönelik 'AFGM Onaylı Tedarikçi Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatları ne kadar

Dolarda bir zirve daha

Dolar dün 2022 yılının en yüksek rakamını görerek 17,56’yı aştı ve zirveye ulaşmıştı.

Gaziantep'te üretildi! 100 km yolu 4 liraya gidiyor

Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet veren Bilim Şehitkamil’de yetişen lise öğrencileri, 2 elektrikli araç ürettiler. 110 kilometre yolu 4 TL’ye giden arabalar, düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda piste çıkacak

Gaziantep Büyükşehir'den tepki çeken milyonluk ihale!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, “Dekoratif Aydınlatma Malzemeleri, Aydınlatma Armatürleri ve Kablolar Mal Alım İşi” ihalesi kapsamında, 2,5 milyon TL’den fazla parayı gözden çıkarması tepki çekti.

İkinci 500 listesinde Gaziantep’ten 38 firma yer aldı

Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının 2021 yılı sonuçlarına göre listeye Gaziantep'ten 38 firma adını yazdırdı.

Konut satışları Haziran ayında yüzde 11,7 arttı

Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,7 artarak 150 bin 509 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 81,8 artarak 8 bin 630 olarak gerçekleşti.

Fahiş zam yapan ev sahipleri kira almakta zorlanıyor

Özellikle geçen yıldan itibaren başlayan konut kiralarındaki artış ev sahiplerinin başına bela oldu. Yüksek bedelle fahiş zam yapan ev sahipleri kiraları alamıyor. Değerinin üzerinde fiyatla kiralanan konut ve dükkanlar periyodik olarak getiri sağlayamayabilir.

Gaziantep’te toplu taşıma 5 gün boyunca ücretsiz olacak

Büyükşehir Belediyesi'nin Tramvay Ve Otobüsleri Kurban Bayramı'nda 5 Gün Boyunca Ücretsiz Hizmet Verecek

Gaziantep'te ulaşıma büyük zam!

Artan yakıt fiyatlarının ardından Gaziantep'te toplu ulaşıma yeniden zam yapıldı.

Gaziantep’te belediye işçilerine bayram müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde çalışan şirket personeline bayramda verilen ikramiye brüt bin 500 TL'den 3 bin TL'ye çıkarıldı. Çalışanlara müjdeyi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin verdi.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 16,8420 liradan, euro ise 17,5770 liradan güne başladı.

Çelik kapı sektörünün kaliteli yüzü: Mirdoor Çelik Kapı

Modern tasarımları ile çelik kapı sektöründe trendleri belirleyen Mirdoor Çelik Kapı firması yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. İlk satış mağazasını Gaziantep’te açan firmanın mağaza açılışı yoğun ilgi gördü. Mağazanın açılış kurdelesini müteahhitler ile iş adamları keserken Mirdoor markasının ürünleri Gazianteplilerin beğenisine sunuldu.

Şahinbey Belediyesi ihtiyaç sahibi 40 bin aileye 3 bin TL nakdi destek

Gaziantep'in merkez ilçesi Şahinbey'de zabıta ekipleri Kurban Bayramı öncesinde kurban satış yerleri, kesim yerleri, baklava imalat ve satış yerlerinde denetim yaparken, Şahinbey Belediyesi ihtiyaç sahibi 40 bin aileye 3 bin TL nakdi destek verdi.

Konukoğlu ailesi gönlü zenginler listesinde

SANKO Holding ve Konukoğlu Ailesi, Capital dergisinin bu yıl onuncu kez düzenlediği 'Türkiye'nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı' listesinde 20'nci sırada yer aldı.

TOKİ’den yeni sosyal konut kampanyası

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, vatandaşların alım güçleri dikkate alınarak ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacağını açıkladı.

BDDK’dan konut kredilerine ilişkin yeni karar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konut kredilerine ilişkin yeni karar aldı. Karara göre, 1. ve 2. el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı farklılaştı. Değeri 10 milyon TL üzeri olan konutlar için kredi imkanı olmayacak. 2 ile 5 milyon TL arası konutlarda yüzde 70, 2 milyon TL'nin altındaki konutlar için ise yüzde 90'a kadar kredi kullanılacak.

Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 14 düzeyinde sabit bıraktı.

Şahinbey’de çiftçiye slajlık mısır desteği

Şahinbey Belediyesi üretimin artması için çiftçilere verilen desteği sürdürerek 2 bin torba silajlık mısır dağıtımına başladı.

Toplam 1989 haber.