Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kadooğlu, Gulfood 2024'ü değerlendirdi

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 19-23 Şubat 2024 tarihlerinde Dubai'de düzenlenen Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarını değerlendirdi. Başkan Celal Kadooğlu, Başarılı bir fuar geçirdik. Fuar geleceğe dönük olarak büyük moral ve umut verdi. Firmalarımız fuardan büyük bir motivasyonla ülkemize döndü dedi.

Gaziantep'teki KOBİ'ler 'Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı'nda bir araya geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde, Gaziantep Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen 'Akıllı KOBİ Gaziantep Dijital Dönüşüm' konferansı 21 Şubat tarihinde yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

GAİB'den finansal okuryazarlık eğitimi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, yüz yüze gerçekleştirdiği eğitimlerine bir yenisini daha ekleyerek Finansal Okuryazarlık İçin Temel Bilgiler eğitimi düzenledi.

Kadooğlu Yağ dünya mutfağını taçlandırıyor

Kadooğlu Yağ, Kadoo markasıyla Dubai'de düzenlenen dünyanın en büyük yiyecek ve içecek fuarı Gulfood'a katıldı.

Oba Makarna halka açılıyor

1966 yılından bu yana modern üretim tesisleri, teknolojik alt yapısı ve Ar-Ge'ye verdiği önemle sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alan, son 10 yıllık dönemde makarna ihracat şampiyonu olan Oba Makarna pay başına 39,24 TL sabit fiyatla 22-23 Şubat tarihlerinde talep toplayacak.

Kadooğlu, 'Dünyadaki ayçiçeği tohumu bolluğunu değerlendirmek anlamlı'

Geçtiğimiz yıl hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün ihracat lideri olan Güneydoğu Anadolu'da, sektörün Ocak ayındaki ihracatı 282 milyon dolar olarak gerçekleşti. Hububatçılar başta Gaziantep olmak üzere önemli sanayi şehirlerini kapsayan bölge genelinde en fazla ihracat gerçekleştiren sektör olmayı da başardı. İhracatını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 1,6 artırmayı başaran bölgedeki hububatçılar, küresel gıda fiyatlarındaki değişim sebebiyle yüzde 5,7 daha az gelir elde ettiler. Güneydoğu Anadolu'nun temel gıda ihracatında ilk sırada Irak, Birleşik Devletler ve Suriye geldi. En fazla makarna, buğday unu ve bisküvi ve gofretler ihraç edildi.

Vali Çeber, Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarını değerlendirdi

Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı'nda ihracatçıları yalnız bırakmayan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, fuara katılan markaları tek tek tebrik ederken, 'Dünya gıda sektörünün buluştuğu fuarda markalarımızla haklı bir gurur duydum' dedi.

Güneydoğulu ihracatçılar Dubai'de

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyesi 39 firma, gıda sektörünün dünyadaki en büyük fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı'nda stant açtı. GAİB üyesi firmaların stantları dünyanın farklı ülkelerinden gelen ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Ticaret Bakanlığından GSO Gaziantep Gıda Kümesi'ne ödül

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Gaziantep Gıda Kümesi, Ankara'da Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 6. Kümelenme Konferansı'nda ödüllendirildi.

2023 yılının son çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 8,8 olarak gerçekleşti

İşsiz sayısı 2023 yılı son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 137 bin kişi azalarak 3 milyon 70 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puanlık azalış ile yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti.

Türk halı ihracatçılarının rotası uzak ülkeler

2023 yılında 180 ülkeye gerçekleştirdikleri 2 milyar 752 milyon 497 bin dolarlık halı ihracatıyla dikkat çeken halı ihracatçıları GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan Başkanlığında İstanbul'da düzenlenen Halı Sektör Kurulu toplantısının ardından halı sektöründe yaşanan sorunların çözümü ve sektörün gelişmesi değerlendirildi.

Oba Makarna'nın halka arz başvurusu onaylandı

Türkiye'nin makarna sektöründe son 10 yıllık dönemde ihracat şampiyonu olan ve ülkenin önde gelen sanayi şirketleri arasında yer alan Oba Makarna'nın halka arz başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

GSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katılımıyla yapıldı

GSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun katılımlarıyla, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Güneydoğulu Hububatçılar Dubai'ye çıkarma yapacak

19-23 Şubat 2024 tarihlerinde Dubai'de düzenlenecek olan Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı'na Güneydoğu Anadolu Bölgesinden toplam 39 firmanın katılacağını açıklayan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, fuar süresince katılımcı firmalara diğer Hububat Birlikleriyle TGİ çatısı altında birleşecekleri stantta info hizmeti vereceklerini sözlerine ekledi.

Sanayicilerle Meslek Lisesi öğrencileri buluştu

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Sanayi Odası iş birliğinde, 'Geleceğimiz Meslek Lisesi'nde' mottosuyla hayata geçirilen 'Sanayicilerle Meslek Liselilerin Buluşması' programı düzenlendi.

Ekonomide 2024 yılı beklentileri GSO'da konuşuldu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yeni Nesil Sanayici Platformu tarafından, Ekonomi Komisyonu faaliyetleri kapsamında 2024 Ekonomi Beklentileri konulu toplantı düzenlendi.

GTO'da 2024 ekonomisi ve alacak sigortası konuşuldu

Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) Allianz Trade iş birliği ile 2024'te Ticari Hayatı Etkileyebilecek Riskler ve Alacak Sigortası toplantısı düzenlendi.

İhracat akademisi 8. dönem sertifika töreni gerçekleştirildi

İhracat Akademisi Projesi'nde 8'nci dönem sertifika töreni gerçekleştirildi.

İşsizlik oranı Aralık’ta yüzde 8,8 oldu

İşsiz sayısı 2023 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre 12 bin kişi azalarak 3 milyon 98 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puan azalarak yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti.

Toplam 1950 haber.