Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İş yeri kiralarına yapılan orantısız zamlar kiracı esnafı bezdirdi

Gaziantep'te esnaf, son zamanlarda iş yeri sahiplerinin kiralara yüzde 200'ü bulan zamlar yaptığını belirterek çözüm istedi.

Şahin, Türkiye'de ilk olacak müjdeyi verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bugün Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrika çalışanları ve Mütercim Asım ile Şıhcan Caddeleri'ndeki esnaf ile buluştu. OSB ziyareti sırasında Şahin, Türkiye'de bir ilk kez, OSB'de Gaziantep OSB Travmatik Acil Durum Hastanesi kurulacağının müjdesini paylaştı.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 9,3 arttı

Türkiye'de 2023 yılında 2 milyon 290 bin 280 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 9,3 arttı.

Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanlığına yeniden seçilen Halit Acar'a üstün performans ödülü

Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Halit Acar, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu İş Konseyleri 2023 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurul'unda yeniden başkan seçildi.

GAİB'den e-ticaret ve e-ihracat eğitim konferansı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri WORLDEF iş birliği ile e-ticaret ve e-ihracata yönelik eğitim konferansı düzenledi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Karakaş torba yasada neler olduğunu açıkladı

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen SSK ve Bağ-Kur emekli aylığına yüzde 5 zam öngören torba yasa teklifinin getirdiği yenilikleri açıkladı.

Dolar 30,1910 liradan, euro ise 32,8490 liradan güne başladı.

Dolar 30,1910 liradan, euro ise 32,8490 liradan güne başladı.

TOBB Gaziantep KGK, üreten kadınları güçlü yarınlara hazırlıyor

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yürütülen 'Ekonomide Üretime Katılan Görünmez Eller Projesi'ne katılan ve evde üretim yapan kadın üreticiler için eğitim programı gerçekleştirildi.

GSO'da yeni yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun başkanlığında, Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Güneydoğu'nun 2023 yılı temel gıda ihracatı 3,8 milyar dolar

Makarna, buğday unu, bitkisel yağlar, bisküvi ve kakaolu mamuller gibi temel gıda ürünleri içeren hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektöründe Türkiye'nin en fazla ihracat yapan bölgesi Güneydoğu Anadolu oldu.

GTB ve GİZ iş birliğinde gıda firmalarına yeşil dönüşüm danışmanlık hizmeti

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, gıda sanayiinde faaliyet gösteren firmalara yönelik yeşil dönüşüm danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 30,10 liradan, euro ise 33,0460 liradan haftaya başladı.

Gaziantepli firmadan 75 ton baklava ile ihracat rekoru

Gaziantep'te faaliyet gösteren Hamido Baklavaları, 2023 yılında dünyanın birçok ülkesine 75 tonluk baklava ihracatı yaparak kentte en çok baklava ihracatı yapan firma oldu.

GSO'DA Enflasyon Muhasebesi anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası ev sahipliğinde 'Enflasyon Muhasebesi ve Sanayi İşletmelerine Etkisi' konulu toplantı gerçekleştirildi.

Güneydoğu'daki temel gıda ihracatçılarının gözü Dörtyol-Hassa projesinde

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Güneydoğu'nun dört gözle beklediği Dörtyol Hassa Demiryolu ve Otoyolu projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarında iyileştirmeye ilişkin çalışma Kabine Toplantısı’nda Erdoğan’a sunulacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarında iyileştirmeye yönelik çalışma, Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 29,9810 liradan, euro ise 32,9140 liradan güne başladı.

Baklavacılar fiyat listesi uygulamasından memnun

Gaziantep'te baklavacılar, fiyat listelerinin görünür bir şekilde masalara ve giriş kapılarının üzerine konulması uygulamasından memnun olduklarını açıkladı.

Toplam 1946 haber.