Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek'in katılımıyla 6 Şubat Gençlik Merkezi hizmete açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve 6 Şubat Dayanışma Derneği iş birliğinde yapımı tamamlanarak şehre kazandırılan 6 Şubat Gençlik Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla hizmete açıldı.

GTO kadın kooperatiflerine 1 milyon 100 bin TL destek verdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) 6 Şubat depremlerinde maddi hasara uğrayan Gaziantep'teki 4 kadın kooperatifine dünya birinciliği aldığı proje aracılığıyla 1 milyon 100 bin TL makine teçhizat ve hammadde desteğinde bulundu.

Halıcılar Hindistan'da yeni başarı öyküleri yazmak istiyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından Ticaret Bakanlığı'nın Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında Hindistan'a yönelik düzenlenen Sektörel Ticaret Heyeti etkinlikleri başarılı bir şekilde tamamladı. Hindistan'ın Delhi ve Mumbai şehirlerinde gerçekleştirilen B2B görüşmeleri yanı sıra heyet katılımcıları her iki kentte de pazar araştırmaları yaptı.

GSO Gıda Kümesi Japonya'da

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Gaziantep Gıda Kümesi, yurt dışı pazarlama faaliyet organizasyonu kapsamında Japonya'da düzenlenen FOODEX Gıda Fuarı'nda Gaziantep'i ve katılımcı firmaların üretimlerini tanıtıyor.

Gaziantep'te kuyumcularda yeni trend: Altın kravat

Gaziantep'teki kuyumcular yeni bir ürün geliştirerek 'altın kravat' trendini başlattı. Düğünlerde ve özel günlerde moda haline gelmesi beklenen altın kravatın ağırlığı 120 ila 150 gram arasında değişirken 270 ila 350 bin TL arasında değişen fiyatlardan satılıyor.

Güneydoğulu hububatçılar hedef büyüttü

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 2024 yılı hedeflerini 4,1 milyar dolar olarak belirlediklerini açıklayarak, '2024 yılı hedefimiz 4,1 milyar dolar olup bu hedefimize ulaşabilmek için uluslararası arenalarda ve dünya pazarlarında bir çok tanıtım projesine imza atacağız' dedi.

Gaziantepli Halıcılar Hindistan'da ilgiyle karşılandı

Gaziantepli halı ihracatçıları yeni pazar arayışları için gittikleri Hindistan'ın başkenti Delhi'de büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu kez dünyanın en büyük şehir nüfusuna sahip Delhi'de gerçekleşen görüşmelerinin olumlu geçtiğini ifade eden GAHİB Başkanvekili Adem Beğendi, dünyanın en büyük nüfusuna sahip Hindistan'ın sadece halı sektörü için değil birçok sektör için önemli bir pazar olabileceğini ifade etti.

Yıllık enflasyon Şubat’ta yüzde 67,07 oldu

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 67,07, aylık yüzde 4,53 arttı.

GAGİAD 16'ncı Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği'nin (GAGİAD) 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, GAGİAD 16'ncı Olağan Genel Kurulu'nda görevi Yiğitcan Konukoğlu'na devretti. Sanko Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi olan Yiğitcan Konukoğlu, GAGİAD 15. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Ünverdi, Şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Şubat ayında Gaziantep'ten yapılan ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,1 artışla 863 milyon 583 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Gaziantep'ten 2 ayda 1,6 milyar dolar ihracat

Gaziantep, Şubat ayı ihracat rakamlarına göre 863 milyon 583 bin dolar ihracat gerçekleştirerek 2 ayda 1,6 milyar dolar ihracatı aştı.

Kileci 'Bu rakamlar bölge ihracatçımızın çalışkanlığını gözler önüne seriyor'

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla Adıyaman'da açıklandı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamada bölgenin Şubat ayı ihracatı 985,1 milyon dolar oldu.

Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgaha indi

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala hurma çeşitleri Gaziantep'te Hancıbey Gıda'da tezgahta yerini aldı.

IPARD Destekleri Bilgilendirme Toplantısı GTB'de gerçekleştirildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ev sahipliğinde IPARD Destekleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep'te ihtiyaç sahibi 50 bin vatandaşa bakkalkart müjdesi

Gaziantep'te Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşları ve mahalle bakkallarını desteklemek adına hayata geçirilecek olan 'Bakkalkart Alışveriş Çeki' projesinin protokolü imzalandı.

Borsa İstanbul'da gong Oba Makarna için çaldı

Halka arzı, yatırımcılardan halka arz edilen tutarın 4,9 katına denk gelen 18,5 milyar TL büyüklüğünde talep alarak tamamlanan Oba Makarna için gong çaldı. Altı kıtada 100'ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Oba Makarna, bugün Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreniyle Yıldız Pazar'da '#OBAMS' koduyla işlem görmeye başladı.

Fadıloğlu GTO Meclisinde

Ticaret Odasının (GTO) şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla olarak gerçekleştirildi.

Yeşil dönüşümün yol haritası GTB'de anlatıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, tarım ve gıda sanayinde faaliyet gösteren GTB üyesi işletmelere yönelik 'Yeşil Dönüşüm Eğitimi' programlarının ikincisi düzenlendi. AB Yeşil Mutabakatı temel unsurlarının anlatıldığı eğitimde, katılımcılara uyum sürecinde izlenecek küresel yol haritaları hakkında detaylı bilgiler verildi.

14. GAPTARIM Fuarını 50 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde 14'üncüsü düzenlenen Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nı (GAPTARIM) 50 bin kişi ziyaret etti.

Toplam 1934 haber.