Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziantep Büyükşehir'den çalışanlara yüzde 100 zam

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ sendikası tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belediye personeli maaşlarına yüzde 100 zam yapılarak en düşük belediye personeli maaşı 34 bin TL'ye yükseltildi.

GAİB'de Export Akademi programı düzenlendi

Güneydoğu Anadolu bölgesinde e-ihracat ekosisteminde yer alan paydaşları bir araya getiren etkinlik GAİB Hizmet Binasında düzenlendi.

Ocak ayında Türkiye'nin temel gıda ihracatı arttı

Bisküvi-pasta, buğday unu, bitkisel yağlar, şekerli ve kakaolu ürünler ile makarna başta olmak üzere temel gıda ürünlerini kapsayan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün Ocak ayı toplam ihracatı 1,03 milyar dolar oldu.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belli oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, 8'incisi düzenlenen 'TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni' programı çerçevesinde, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıklanarak, ödül verildi. En hızlı büyüyen 100 şirketin gerçekleştirdiği ortalama yüzde 569 büyüme, Türkiye'deki milli gelir artışının 8 kat üzerinde bir performans olarak kaydedildi.

Yıllık enflasyon Ocak’ta yüzde 64,86 oldu

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Ocak ayında yıllık yüzde 64,86, aylık yüzde 6,70 arttı.

Merkez Bankası, Türk Lirası zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 1 aydan uzun vadeli Türk lirası mevduat ve kur korumalı mevduat hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına üç ayda bir faiz uygulanacağını açıkladı.

Tuncay Yıldırım: 'Gaziantep, 2024 yılına da güzel bir giriş yaparak yüzde 2,8 artışla 814 milyon 308 bin dolarlık ihracat'

2023 yılında 10 milyar doları aşkın ihracat yapan Gaziantep, 2024 yılına da güzel bir giriş yaparak yüzde 2,8 artışla 814 milyon 308 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Ünverdi, '2024 yılına ihracat artışıyla başladık'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ocak ayında Gaziantep'ten önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 oranında artışla 814 milyon 308 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti.

GAİB'te ihracatta yeni yıla iyi başlangıç

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 'Yeni yılda ihracata iyi bir başlangıç yaptık' dedi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 30,3680 liradan, euro ise 32,8870 liradan güne başladı.

Trafik cezalarında indirimli ödeme süresi uzatıldı

İçişleri Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan Trafik İdari Para Cezası Düzenlenmesinde ve Tahsilinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğine göre, trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 1 aya çıkarıldı.

GTB'de 2024 yılının ilk meclis toplantısı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) 2024 yılı ilk Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Karaca Türkmen başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Uygur ve Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Motorine Gece Yarısı İkinci Zam Haberi Geldi

Gece yarısı 1 lira 38 kuruşluk bir zamla fiyatları artan motorine, sadece 24 saat içinde ikinci bir zam haberi geldi.

Gaziantep'te Güncel Hal Fiyatları

Gaziantep'te Güncel Hal Fiyatları (29.01.2024)

Merkez Bankası faizi yüzde 42,5’ten yüzde 45’e yükseltti

Merkez Bankası faizi yüzde 42,5'ten yüzde 45'e yükseltti

GTO MYM, belgelendirmeye devam ediyor

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi (GTO MYM), 'D1 Temel Bina Akustiği' ve 'Kimyasal Değerlendirme Uzmanı' alanlarındaki eğitimler sonrasında sınava girerek belge almaya hak kazanan adaylara belgelerini verdi.

GSOMEM'DE 'Yeşil Dönüşümde Enerji Verimliliği' konulu toplantı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSOMEM) ve VAT Enerji iş birliğinde 'Yeşil Dönüşümde Enerji Verimliliği' konulu toplantı gerçekleştirildi.

Bakan Işıkhan: "SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışlarını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltiyoruz. Böylece tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlamış olduk' dedi.

Toplam 1946 haber.