Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziantep'te yılbaşı öncesi kuruyemiş satışları arttı

Gaziantep'te yeni yıla sayılı saatler kala kuruyemiş satışlarında artış yaşandı.

Harç Tutarlarına Büyük Zam!

Yeniden Değerleme Oranına Göre Yüzde 58,46 Artış

TÜRK-İŞ: "Açlık sınırı aralık ayında 14 bin 431 liraya çıktı"

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), aralık ayında 4 kişilik bir aile için açlık sınırını 14 bin 431 lira, yoksulluk sınırını ise 47 bin 9 lira olarak açıkladı.

Ünverdi: '2024 yılı ekonomide önemli bir dönemeç olacak'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, zorluklarla geçen bir yılın ardından 2024 yılının da toparlanma hedefleri doğrultusunda mücadele ile geçmesini beklediklerini belirterek, 'Her yeni yıl yeni umutlar demektir. İnşallah bu sürecin sonunda daha güzel günlere hep birlikte kavuşacağız' dedi.

GTO'da yılın son meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) aralık ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, yönetim kurulu, meclis ve disiplin kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

GTB, çiftçi bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında Gaziantep'te çiftçilere yönelik gerçekleştirilen 'Çiftçi Bilgilendirme' toplantısının ikincisi düzenlendi.

Bakan Bolat ve Bakan Göktaş, Gaziantep Kadın Kooperatifleri Fuarı'na katıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gaziantep Kadın Kooperatifleri Fuarı açılış törenine katıldı.

GAİB Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesine ev sahipliği yaptı

Turkuvaz Medya Grubu tarafından Gaziantep'te düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri hizmet binasında gerçekleşti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: 'Hayat normale döndü, ticaret normale döndü'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gaziantep'te katıldığı Turkuaz Medya Buluşmaları-Türkiye İhracat Seferberliği programında konuşarak, 2023 yılını 1 trilyon doların üzerinde milli gelir ile kapatacaklarını söyledi.

Celal Kadooğlu: 'Şeker pancarındaki üretim artışından memnunuz'

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, küresel şeker stoklarındaki gerilemeye dikkat çekerek, Türkiye'de şeker pancarı ekim alanlarında yaşanan artışı olumlu değerlendirdiklerini belirtti.

Dolar 29,1420 liradan, euro ise 32,1310 liradan haftaya başladı

Dolar 29,1420 liradan, euro ise 32,1310 liradan haftaya başladı.

GTB'de 2023 yılının son meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ASKO Holding Kanada'da Şirket Satın Alıyor

ASKO, dev traktörler üreten Kanada'lı VERSATILE ve tarım ekipmanları üreticisi Farm King markalarının sahibi Bühler Endüstri hisselerinin satın alınmasına yönelik anlaşmaya imza attı.

GAGİAD'ta 'İhracatta ürün karbon ayak izi ve etiketler'i konulu söyleşi

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD),'İhracatta Ürün Karbon Ayak İzi ve Etiketler' konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı.

GAİB 2023 yılının son dış ticaret eğitimini gerçekleştirdi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyelerine yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. GAİB Hizmet Binasında gerçekleştirilen 'İhracatta Satış Becerileri Geliştirme' eğitimi ile 2023 yılını iki gün süren kapsamlı bir eğitimle kapattı. 70'in üzerinde üyenin katılımıyla yoğun bir ilgi gösterilen eğitim Dış Ticaret Danışmanı Hakan Akın'ın anlatımında gerçekleştirildi.

Asgari ücret artışı son 5 yıllık dönemde enflasyonun altına düşmedi

Türkiye'de son 5 yıldaki asgari ücret artışlarıyla enflasyon arasındaki ilişki incelendi. Asgari ücret artışı, ilgili yılın enflasyon oranının altına düşmedi. Enflasyon kadar net asgari ücrete zam yapıldığı tespit edildi. Yapılan hesaplamalara göre 2024 yılı için asgari ücret artışının yüzde 40'ın altında olmayacak. En az yüzde 40 artışla asgari ücret yeni yılda 15 bin 962 TL'ye yükselebilir.

Tofaş Otomobil Fabrikasında çatal bıçaklı eylem

Türkiye'nin otomotiv devi Tofaş Otomobil Fabrikasında toplu iş sözleşmesindeki zam oranını beğenmeyen işçiler fabrika yemekhanesinde çatal bıçakları masaya vurarak eylem yaptı. İşverenin yüzde 35'lik zam teklifini reddeden işçiler eylem başlattılar.

GAİB, Şanlıurfa'da ihracatçı buluşması düzenledi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Birlik üyesi firmalara yönelik İhracatçı Buluşması düzenledi. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleşen buluşma, GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim'in açılış konuşmalarıyla başladı.

GSO'da 2023 yılının son meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) 2023 yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplam 1930 haber.