Gündem

Gündem Haberleri

Depremzedelere sosyal girişim desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ile İslahiye Kaymakamlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü iş birliğinde, SEECO (Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi) projesi oluşumunda depremden etkilenen İslahiye ilçesinde İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi açılacak.

Tahmazoğlu'ndan öğrencilere 120 bin tişört

Öğrencileri spora teşvik etmek amacıyla çeşitli hediyeler veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu kez öğrencilere 120 bin adet tişört hediye ediyor.

Gaziantep'teki afetzede gençlere atla terapi hizmeti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ağırlıklı olarak Nurdağı ve İslahiye'den gelen 12-18 yaş arası 25 bin öğrencide depremin oluşturduğu etkiyi atla terapiyle azaltmayı hedefliyor.

'En İyi Çalışma Bildiri' ödülü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mehtap Akdoğan, Türk Hipertansiyon ve Hastalıkları Derneği tarafından düzenlenen 25'inci Ulusal Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Kongresi'nde 'Diyaliz Hastalarında Kronotipe Göre İnterdiyalitik Sıvı Tüketiminin İncelenmesi' konulu çalışmasıyla 'En İyi Çalışma Bildiri' ödülüne değer görüldü.

Yeni doğan bebekler ilk hediyelerini aldı

Şahinbey Belediyesi, 11 yıl önce hayata geçirdiği ve yeni doğan bebeklerin evlerinde ziyaret edildiği 'Hoş Geldin Bebek' projesi çerçevesinde 161 bin 851 aileyi ve bebeği evinde ziyaret etti.

Depremzedelerin yaraları sarılıyor

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasında yaklaşık üç bin depremzedeye kampüsünü ivedilikle açarak; barınma, yemek ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra, deprem bölgesinin çeşitli noktalarında sosyal ve psiko-sosyal destek faaliyetleri yürüten Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), hayata geçirerek sürdürdüğü projelerle depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

GASMEK Kuzeyşehir'de hizmet vermeye hazırlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzeyşehir'de yeni bir GASMEK'in daha inşasına başlandı.

Gaziantepli öğrenciler Avrupa'yı mercek altına aldı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri düzenledikleri yurt dışı bilim ve kültür gezileri oluşumunda İsviçre, Fransa ve Almanya'da incelemeler yapmak üzere THY tarifeli uçağıyla İsviçre'nin Zürih kentine gitti. İdareci ve öğretmenlerinin rehberliğinde GKV Cern Bilim Gezi kafilesinde yer alan öğrenciler 6 gün boyunca üç ayrı ülkede incelemeler yapacak.

Pastacılık kursuyla kadınlara istihdam imkanı

Şahinbey Belediyesi Dumlupınar Sosyal Tesisi'nde açılan pasta kursu, Şahinbeyli ev hanımları tarafından yoğun ilgi görüyor. Kursa katılan bayanlar, el becerilerini geliştirerek meslek sahibi oluyor.

Nurdağı'nda hayat normalleşmeye başladı

Gaziantep Valisi Davut Gül, depremlerin ilk gününden itibaren devletin afetzedelerin yanında olduğunu belirterek, ihtiyacı olan her depremzedeye konteynerin verildiğini söyledi.

Gaziantep'te 3 gün toplu taşıma ücretsiz olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Gaziray, tramvay ve otobüslerin 3 gün boyunca ücretsiz olarak hizmet vermesini kararlaştırdı.

Şahinbey'de öğrencilere bisiklet müjdesi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilerin yüzünü güldüren müjdeyi vererek, 2 takdir getiren öğrencilerin bisiklet sahibi olacağını duyurdu.

Fadıloğlu ile Gül'den esnafa teşekkür

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında esnafa yönelik teşekkür ziyaretinde bulundular.

İslahiye'de 900 depremzede konteynerde oy kullandı

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 900 depremzede konteyner kentte kurulan 3 sandıkta oy kullandı.

Engelliler Haftası'nda 659 adet medikal malzeme dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, engellilerin hayat standardını yükseltmek ve farkındalık oluşturmak için 10-16 Mayıs Engeller Haftasında 659 medikal malzeme dağıttı.

Fadıloğlu, dereceye giren anneleri ödüllendirdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen Anneler Günü Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması'nda dereceye giren anneleri tebrik etti, ödüllendirdi.

Gül, Fadıloğlu ile Şahin, Mevlana'daki vatandaşlarla buluştu

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mevlana Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Şahinbey'de 91 engelliye tekerlekli sandalye

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 91 engelliye akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı. Şahinbey'de son 14 yılda dağıtılan tekerlekli sandalye sayısı 3 bin 375'e ulaştı.

Gaziantep'te gençler kariyer merkezi ile istihdam ediliyor

Gaziantep'te gençler eğitim aldığı mesleğe, İş ve Kariyer Merkezi ile kavuşuyor.

Toplam 2415 haber.