Gündem

Gündem Haberleri

Gaziantep'te yaz spor okulları kayıtları başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları'nın kayıtları başladı. Kayıtlar 16 Haziran'a kadar devam edecek.

Depremzede öğrencilere öğretmenler moral oldu

Gaziantep'in Nizip ilçesinde gönüllü öğretmenler, gerçekleştirdikleri 2 ayrı proje ile depremzede öğrencilere moral oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'dördüz' sürprizi

Sudan Cumhurbaşkanı tarafından 4 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen ve Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bulunan 4 aslandan biri dördüz doğurdu.

Yedi Başak 2023 kurban kampanyasını duyurdu

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, 2023 yılında gerçekleştireceği kurban bağışı kampanyasının detaylarını duyurdu. 'Kurbanım Kardeşliğe' sloganı ile kampanyasını duyuran dernek, yurt dışı kurban bağışı hisse bedelini 1.900 TL, yurt içi kurban bağışı bedelini ise 5 bin TL olarak belirledi.

Fadıloğlu: 'Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Gaziantep, teşekkürler Şehitkamil'

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrasında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Necip milletimize, şükranlarımı sunuyorum. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Gaziantep, teşekkürler Şehitkamil' dedi.

Tahmazoğlu: 'İşte millet işte lider'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkarak Türkiye Yüzyılı için yeni bir sayfa açıldığını ifade etti.

Başkan Tahmazoğlu oyunu kullandı

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu oyunu Binbaşı Dündar Taşer Anadolu Lisesinde kullandı.

Yeni çiftlerin ev ihtiyaçları giderilmeye başlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin (GBB), bu yıl dünya evine girecek genç çiftlere destek olmak için hazırladığı ev eşyaları ilk sahiplerine ulaştı.

İslahiye'deki Osmangazi Evleri'nde yüzler gülüyor

Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Bursa'nın Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen prefabrik konutlarda huzurlu bir yaşam başladı. Aileler, geniş ve eşyalarla döşenmiş sıcak yuvalarına geçmenin mutluluğunu yaşarken, çocuklar da yeni parklarda doyasıya oyun oynamanın keyfini çıkarıyor.

Depremzedelere sosyal girişim desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ile İslahiye Kaymakamlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü iş birliğinde, SEECO (Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi) projesi oluşumunda depremden etkilenen İslahiye ilçesinde İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi açılacak.

Tahmazoğlu'ndan öğrencilere 120 bin tişört

Öğrencileri spora teşvik etmek amacıyla çeşitli hediyeler veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu kez öğrencilere 120 bin adet tişört hediye ediyor.

Gaziantep'teki afetzede gençlere atla terapi hizmeti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ağırlıklı olarak Nurdağı ve İslahiye'den gelen 12-18 yaş arası 25 bin öğrencide depremin oluşturduğu etkiyi atla terapiyle azaltmayı hedefliyor.

'En İyi Çalışma Bildiri' ödülü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mehtap Akdoğan, Türk Hipertansiyon ve Hastalıkları Derneği tarafından düzenlenen 25'inci Ulusal Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Kongresi'nde 'Diyaliz Hastalarında Kronotipe Göre İnterdiyalitik Sıvı Tüketiminin İncelenmesi' konulu çalışmasıyla 'En İyi Çalışma Bildiri' ödülüne değer görüldü.

Yeni doğan bebekler ilk hediyelerini aldı

Şahinbey Belediyesi, 11 yıl önce hayata geçirdiği ve yeni doğan bebeklerin evlerinde ziyaret edildiği 'Hoş Geldin Bebek' projesi çerçevesinde 161 bin 851 aileyi ve bebeği evinde ziyaret etti.

Depremzedelerin yaraları sarılıyor

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasında yaklaşık üç bin depremzedeye kampüsünü ivedilikle açarak; barınma, yemek ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra, deprem bölgesinin çeşitli noktalarında sosyal ve psiko-sosyal destek faaliyetleri yürüten Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), hayata geçirerek sürdürdüğü projelerle depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

GASMEK Kuzeyşehir'de hizmet vermeye hazırlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzeyşehir'de yeni bir GASMEK'in daha inşasına başlandı.

Gaziantepli öğrenciler Avrupa'yı mercek altına aldı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri düzenledikleri yurt dışı bilim ve kültür gezileri oluşumunda İsviçre, Fransa ve Almanya'da incelemeler yapmak üzere THY tarifeli uçağıyla İsviçre'nin Zürih kentine gitti. İdareci ve öğretmenlerinin rehberliğinde GKV Cern Bilim Gezi kafilesinde yer alan öğrenciler 6 gün boyunca üç ayrı ülkede incelemeler yapacak.

Pastacılık kursuyla kadınlara istihdam imkanı

Şahinbey Belediyesi Dumlupınar Sosyal Tesisi'nde açılan pasta kursu, Şahinbeyli ev hanımları tarafından yoğun ilgi görüyor. Kursa katılan bayanlar, el becerilerini geliştirerek meslek sahibi oluyor.

Nurdağı'nda hayat normalleşmeye başladı

Gaziantep Valisi Davut Gül, depremlerin ilk gününden itibaren devletin afetzedelerin yanında olduğunu belirterek, ihtiyacı olan her depremzedeye konteynerin verildiğini söyledi.

Toplam 2367 haber.