Gündem

Gündem Haberleri

(ÖZEL HABER) Deprem bölgesinde acılar hala taze

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan Şentürk ailesi, Kahramanmaraş depremlerinin ilkinde oturdukları binanın 15'inci saniyede çökmesiyle enkaz altında kaldı. Hüseyin Şentürk ve 2 çocuğu ikinci depremi ise enkazın altında yaşadı.

Başkan Fadıloğlu, yetim anneleriyle bir araya geldi

Yetim Koordinasyon Merkezi'nde açılan Aşçılık Kursu'nu ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, annelerin yapmış olduğu yemeklerden tattı.

Reyhan otunun 24 saatlik serüveni: Reyhan şerbeti

Gaziantep'te kavurucu sıcaklarda vatandaşlar sıcaklığın verdiği harareti şifa dostu ve ferahlatıcı lezzetiyle reyhan şerbeti içerek atmaya çalışıyor.

(ÖZEL HABER) Deprem anında yaşadığı korku dünyasını kararttı

6 Şubat sabahı namaz kılmak için saate bakan 77 yaşındaki Gaziantepli Sermin Baysal depreme yakalandı. Daha önceden bir gözü görmeyen Baysal, yaşadığı korkudan dolayı diğer gözünü de kaybetti.

Engelsiz Yaşam Merkezi yetenek yarışması için geri sayım başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki danışanlara özel farklı kategorilerde yetenek yarışması düzenlenecek.

Şahinbey'de 1 milyon öğrenciye spor ayakkabısı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu gençleri spora teşvik etmek ve öğrencilere karne hediyesi olarak bugüne kadar 1 milyon 84 bin spor ayakkabısı hediye etti.

Bunaltıcı sıcağa rağmen mesleğini yaşatmaya devam ediyor

Gaziantep'te unutulmaya yüz tutmuş mesleği bunaltıcı sıcağa rağmen devam eden demirciler, ateşin başında sıcak havaya meydan okuyor.

Suudi Prensesi depremzedelerle bir araya geldi

Suudi Arabistan Prensesi ve Birleşmiş Milletler (BM) Habitat İyi Niyet Elçisi Lamia Bint Majid Al Saud, Nurdağı ziyaretinde depremzede vatandaşların yanında olduklarını belirterek, 'Mutlu ve güçlü olun' mesajını verdi.

Usta oyuncu Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu; şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda (94) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Gaziantep'te engelli vatandaşlara evde fizik tedavi hizmeti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından engelli ve bakıma muhtaç hastalara yönelik ücretsiz evde fizik tedavi hizmeti veriyor.

Engelliye şiddete Çelebi'den sert tepki

İstanbul'da bir özel engelli bakım evinde yaşlı hastaya hakaret ve şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi'den sert tepki geldi.

GGC üyeleri Vali Çeber ile buluştu

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nda kısa süre önce Rize'den Gaziantep'e atanan Vali Kemal Çeber'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Mutlu ve huzurlu evliliğin formülü evlilik okulunda

Toplumun çekirdek yapısı olan aileye büyük önem veren Şahinbey Belediyesi, düzenlediği Evlilik Okulu projesiyle 750 çifte daha evliliğin önemi ile ilgili eğitimler verilerek sertifikaları verdi.

Kavurucu sıcaklarda bu mağarada sobayla ısınıyorlar

Hava sıcaklığının 45-50 derecenin üstüne çıktığı Gaziantep'te, sıcaklığın eksi 15 derece olduğu Kaleoğlu Mağarası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Dışarıda aşırı sıcağa rağmen kafe olarak işletilen mağaraya giren müşteriler ısınmak için elektrikli soba kullanıyor.

Tersten konuşan 'Terso Kemal' görenleri hayrete düşürüyor

Gaziantep'te Terso Kemal lakaplı 60 yaşındaki Kemal Elma, kelimeleri hızlı ve yanlışsız bir şekilde tersten söyleyerek görenleri hayrete düşürüyor.

Gazeteci Kemal Bağcı unutulmadı

Gaziantep'te 1997 yılında görevi başında geçirdiği iş kazasında hayatını kaybeden Gazeteci Kemal Bağcı, ölümünün 26'ncı yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen törende Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından dualarla anıldı.

Kavurucu sıcaklar bunaltıyor

Son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı Gaziantep'te meydanlar boşalırken, insanlar klimalı ve gölgelik yerlere giderek kavurucu sıcaklardan korunmaya çalışıyor. Sıcak havada yürümek zorunda kalanlar ise çeşme önlerinde suyla serinliyor.

Şahinbey Mehmetçiğin yanında

Şahinbey Belediyesi, 2016 yılında başlattığı 'Uğurlar Ola Mehmedim, Yol Çantanız Bizden' projesiyle Mehmetçiğin yanında olmaya devam ediyor.

100 derecelik ateşin karşısında bunaltan mesai

Gaziantep'te kavurucu sıcak havada 100 dereceyi bulan ateş ocağında mesailerine devam eden kalay ustaları insanların sağlığı için zor şartlarda çalışmaya devam ediyor.

Toplam 2415 haber.