Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Gaziantep Büyükşehir’den KKTC gençleri için büyük destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) en büyük robotik kodlama laboratuvarını Gazimağusa'da açtı.

Türkiye sosyal medya kullanımında 33’üncü sırada

Dünyadaki sosyal medya kullanıcı sayısı 4,2 milyar olurken, bu rakamın 5 yılda 2 milyar arttığı görüldü.

Şehitkamil’deki bilim şenliği umutlandırdı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Bilim Şehitkamil Proje Şenliği'ne katılarak toplam 168 öğrenci tarafından üretilen 16 projeyi detaylı şekilde inceledi. Projeler hakkında bilgi alan Fadıloğlu, 'Gençlerimize inanıyoruz, güveniyoruz. Çocuklarımızın hayata geçirdiği bu projeler, bizim için çok önemli dedi.

Türk hackerdan Biden’ın partisine şok

Donald Trump'ın internet sitesinde yaptığı 'hacktivist' eylemle dünyanın konuştuğu Türk hacker bu kez ABD Başkanı Joe Biden'ın partisini şok etti. RootAyyıldız rumuzunu kullanan Sinoplu Can Cebeci demokratların internet sitesinde bir bölümü ele geçirdi.

Gaziantep Savunma Sanayi Tedarikçi Zirvesi başladı

Savunma Sanayi Başkanlığı(SBB), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) işbirliğinde Gaziantep Savunma Sanayi Tedarikçi Zirvesi başladı. Zirvede Gaziantep sanayisinin savunma sanayi alanında üretim yapması ve kapasitesinin arttırılması için neler yapılması gerektiği konuşulacak.

Türkiye siber güvenlik sıralamasında Avrupa’da 6., dünyada 11. sırada

Merkezi İsviçre'de bulunan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU), ITU-Küresel Siber Güvenlik Dizini Raporu'nu yayınladı. Ülkelerin siber güvenlikte eriştikleri düzeyi küresel ve bölgesel anlamda değerlendiren raporda Türkiye, Avrupa'da 6'ıncı, dünya genelinde ise 11. sırada yer aldı. Türkiye'nin sıralamada iyi bir konumda olduğunu belirten Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, 'Bir önceki rapora göre daha üst sıralara tırmanan ülkemizin siber güvenlik çalışmalarında elde ettiği bu değerler son derece sevindirici. Dünya genelinde de ilk beşe girmek ana hedef olmalı ve çalışmaların bu yönde daha da artırılması lazım' dedi.

WhatsApp ilgili yeni gelişme

Rekabet Kurumu tarafından 11.01.2021 tarihinde alınan tedbir kararı ve yapılan incelemeler sonrasında WhatsApp, veri paylaşımını içeren güncellemenin onaylayan kullanıcılar dhil olmak üzere Türkiye'deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceğini Rekabet Kurumuna bildirdi.

WhatsApp’ta kişisel verilerin kullanımı hakkında önemli detaylar incelenmeli

Cumhurbaşkanı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, WhatsApp'ın yeni gizlilik güncellemesini kabul eden vatandaşlara uyarılarda bulundu. Vatandaşların kişisel verilerini üçüncü taraflarla paylaşmaya zorlandığını ifade eden Koç, 'Fotoğraf, video ve dosyalar sunuculardan silinmeyebilir dedi.

Whatsapp'ta sona gelindi!

Whatsapp'ta sona gelindi! Eğer kararı geri çekmezse Türkiye...

Türk oyun geliştiriciler ile oyun sektörünün önde gelen firmaları bir araya geliyor

Mobil oyun haber platformu Mobidictum tarafından düzenlenen 'Mobidictum Business Network' etkinliği, 8-9 Mayıs tarihleri arasında Türk oyun geliştiriciler ile oyun sektörünün önde gelen firmalarını bir araya getirecek. Bu etkinlik neticesinde yeni iş birlikleri ve yeni yatırımların gündeme gelmesi bekleniyor.

Balıklı Meydanı’nda ücretsiz internet hizmeti başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmayla Balıklı Meydanı'nda ücretsiz Wi-Fi hizmeti verilmeye başlandı.

Casper’ın ilk yerli telefonu VIA F20 piyasada

Akıllı telefon şirketlerinin Türkiye'de üretim yapma girişimleri devam ederken, Türkiye'nin güçlü teknoloji markalarından Casper, ilk yerli üretim modeli cep telefonunu satışa sundu.

WhatsApp’ı Tüketici Hakem Heyeti’ne şikayet etti

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Nesih Tanrıverdi, son güncellemeyle birlikte gizlilik ihlali yapan WhatsApp'ı Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet etti.

Türkiye'de üretilen cihazın korona virüsü yüzde 99,9 öldürdüğü ispatlandı

İŞGEM bünyesinde faaliyet gösteren bir firmanın ürettiği ortam dezenfekte cihazı, İngiltere'de akredite olan laboratuvarın korona virüs üzerindeki uyguladığı testte havadaki virüs ve bakterileri yüzde 99,9 yok etiği ispatlandı.

Türkiye’nin siber güvenliğini yerli ve milli ürünler sağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Global Siber Güvenlik Endeksi'nde Türkiye, 2019 yılında bir önceki yıla göre 23 basamak birden yükselerek dünyada 20'nci sıraya çıkmıştır' dedi.

Acil İnsanlı Keşif Uçakları TUSAŞ’a emanet

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), silahlı kuvvetlerin envanterinde bulunan Acil İnsanlı Keşif Uçakları'nın 365 gün 7/24 esası ile uçabileceği şekilde hazır halde tutulabilmesi için faaliyetler gerçekleştiriyor.

Dünyanın yüzde 60’ı çevrimiçi

Dünya genelinde 4,5 milyardan fazla kişi internet kullanırken, sosyal medya kullanıcılarının 3,8 milyarı aştığı kaydedildi. Böylelikle dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ının çevrimiçi olduğu görüldü.

TEKNOFEST yarışmacıları Gaziantep’ten memnun kaldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen TEKNOFEST 2020 tamamlandı. 21 kategoride yarışan 5 bin yarışmacı, Gaziantep'in ev sahipliğinden memnun kaldı.

"Giyilebilir EKG tişörtü "ve "Basınçlı Diyabetik Ayakkab" projeleri finalde

TEKNOFEST'in bu yılki akademik paydaşlarından olan SANKO Üniversitesi'nde öğrencilerin geliştirdiği 'Giyilebilir EKG Tişörtü' ve 'Basınçlı Diyabetik Ayakkabı' projeleri ilgi topladı.

Toplam 122 haber.