Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Yerli ve milli sürücüsüz ilk metro aracı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına teslim edildi

Yerli ve milli sürücüsüz ilk metro aracı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katıldığı törenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına teslim edildi.

Türkiye’nin en güçlü silahı teste çıkıyor: 850 km’lik alanda test edilecek

Türkiye, savunma sanayisi alanında kritik hamlelerine kaldığı devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan en güçlü silahlardan biri olarak bilinen HİSAR-U (Siper) füzesinin bu hafta 850 kilometrelik alan içerisinde test edilmesi bekleniyor.

Bakan Uraloğlu: “Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Milli Elektrikli Trenimizden sonra Milli Hızlı Trenimizi de yapıyoruz. İşletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren tasarım çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

Anne ve çocuklar, bilim atölyelerinde eğitim gördüler

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet sunan Bilim Şehitkamil'deki atölye eğitimlerine katılan anneler, çocuklarıyla birlikte eğitim gördüler, bilimsel keşifler ve icatlar yaptılar.

Milli gözlem uydusu İMECE’den ilk görüntü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İMECE'nin Togg Teknoloji Kampüsü'nden aldığı bir görüntüleri paylaştı.

GİBTÜ'den teknoloji paneli

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Ofisi Koordinatörlüğü, tarafından düzenlenen 'Teknolojinin Verimli Kullanımı, Teknoloji Bağımlılığı ve Çözüm Önerileri' konulu webinar paneli düzenledi.

Teknofest ikincileri Başkan Fadıloğlu'nu ziyaret etti

Teknofest'te Bilim Şehitkamil çatısı altında hazırlanan ve 'Ulaşım Teknolojileri' kategorisinde yarışarak Türkiye ikincisi olan Ahmet Barut ve Musab Demiray, verdiği destek dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ziyaretinde bulundu. 24 bin 640 takımı geride bırakarak Türkiye ikincisi olmayı başaran Perseverence Takımı'nı tebrik ederek ödüllendiren Başkan Fadıloğlu, 'Bilim Şehitkamil ailesi olarak her sene Teknofest'te çok değişik projelerle katılıyoruz. Geçen sene de yine finale kalan çocuklarımız bu sene derece yaptılar. Tebrik ediyorum. Gerçekten emeğin karşılığı alındı' dedi.

Girişim-23'e HKÜ damgası

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Türkiye'nin en geniş çerçeveli girişimcilik, inovasyon ve teknoloji zirvesi olarak nitelendirilen GİRİŞİM-23 Fuarı'nda yoğun ilgi gördü.

TOGG ilk kez Gazianteplilerle buluştu, yoğun ilgi nedeniyle ilerleyemedi

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG, Gazianteplilerle buluştu. Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül'ün direksiyonuna geçtiği yerli ve milli otomobil TOGG, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle güçlükle ilerleyedebildi. TOGG'u ilk kez yakından gören vatandaşlar ise dikkatle inceledi.

HKÜ öğrencileri TEKNOFEST'te birinci oldu

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak kabul edilen TEKNOFEST'in ilk yılından itibaren sürekli akademik paydaşı olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) ENCOREN Takımı, 'G-GLOVE' adlı sanal gerçeklik eldivenleri projesiyle, TEKNOFEST 2023 çerçevesinde bu yıl düzenlenen '2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanı, Giyilebilir Teknoloji Tematik Alanı''nda birinci olmayı başararak, plaket ve 40 bin TL'lik çekten oluşan ödüllerin sahibi oldu.

En çevreci projeler TEKNOFEST 2023 finalinde yarışıyor

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in ana paydaşlarından SANKO Holding'in yürütücülüğünde düzenlenen 'Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'na başvuran 19 bin 52 takımdan 86'sı finalde yarışıyor.

Teknofest 2023'e HKÜ'den rekor katılım

'Milli teknoloji hamlesi' vizyonuyla geleceğe umutla bakan bir Türkiye için gençlerimizi #sengeleceksindiye sloganıyla teknoloji yarışmalarında bir araya getiren, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest'in final heyecanı bu yıl 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yaşanacak. Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin de (HKÜ) paydaş olduğu Teknofest 2023'te 41 ana ve 102 farklı kategoride proje yarışmaları düzenlendi. Teknofest 2023'e 1294 öğrencinin oluşturduğu 367 takım ile başvuru yapan HKÜ'nün birçok takımı bu yıl da finallerde yarışacak. HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli Teknofest 2023'te finalde yarışacak öğrenciler ile bir araya gelerek yarışlar öncesi projelerinin son durumları hakkında bilgi aldı. Rektör Dereli, Teknofest 2023'ün finallerine kalan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik ederek, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi vizyonuna gençleri de ortak eden Teknofest'in ülkemize sağladığı katma değerin her yıl katlanarak daha da artacağına yürekten inanıyorum' dedi.

Yörüngesine yerleşen İMECE’den ilk sinyal alındı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İMECE uydusunun yörüngesine yerleştiğini ve ilk sinyalin alındığını bildirdi.

Oğuzeli Biyogaz Enerji Santrali'ne jüri teşvik ödülü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Oğuzeli Biyogaz Enerji Santrali, İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödüllerinde Yerel Yönetimler kategorisinde Jüri Teşvik Ödülünü kazandı.

Türkiye’deki mayınları MEMATT’lar temizleyecek

Savunma Sanayii Başkanlığı ile Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) arasında Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyacını karşılamak üzere '2 Adet Mayın Temizleme Teçhizatı (MEMATT) Tedariği Sözleşmesi' imzalandı. Proje çerçevesinde 2 adet MEMATT teslimatının Mayıs 2023 içerisinde tamamlanması planlanıyor.

RTÜK’ten TV kanallarına ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bazı televizyon kanallarına cezai yaptırım uyguladı.

Depremzede çocuklar için bilim tırı ile Adıyaman'da

Şahinbey Belediyesi ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'daki depremzede çocuklara psikososyal destek hizmeti için Bilim Tırını Adıyaman'a gönderdi.

Whatsapp’a 5.5 milyon euro ceza

Sosyal medya platformu Whatsapp'a kullanıcıları kişisel verilerinin, hizmet iyileştirmeleri ve güvenlik sağlamak için kullanılmasına izin vermeye zorladığı gerekçesiyle 5.5 milyon euro para cezası verildi.

Gençlere fırsatlar sunacak olan Teknogaraj törenle açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak, TEKNOFEST başta olmak üzere ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarına katılacak gençlerin atölye ihtiyaçlarını karşılayacak 'Teknogaraj' törenle açıldı.

Toplam 122 haber.