Instagram'ın Yeni Hamlesi: 'Flipside' ile Sınırlı Erişime Sahip Özel Profiller Geliyor

Instagram, kullanıcıların özel bir çevreyle daha samimi içerik paylaşımı yapabilmesini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

'Flipside' adı verilen bu özellik, seçilen kişilere özel bir ikinci profil oluşturma imkanı sunuyor. Henüz prototip aşamasında olan ve her an iptal edilebilecek bu yenilik, Instagram kullanımını daha kişisel bir hale getirmeyi hedefliyor.

Yakın Arkadaşlar özelliğini daha da ileri götüren Flipside, kullanıcılara sadece belirledikleri kişilerin erişebileceği bir profil sunacak. Bu profil üzerinden farklı bir profil resmi, isim ve biyografi ile özel bir fotoğraf galerisi paylaşılabilecek. Flipside profili, normal bir kilitli hesaptan farklı olarak yalnızca seçilen kişilere açık olacak ve kendi mesaj kutusuna sahip olacak.

Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, bu yeni özelliği doğruladı ancak henüz test aşamasına bile geçilmediğini belirtti. Flipside'ın, Instagram topluluk kurallarına uygun şekilde kullanılması gerekecek ve müstehcen içerikler ile cinsellik odaklı sohbetlere izin verilmeyecek.

Bu yenilik, özellikle genç kullanıcıları hedef alıyor. Instagram, gençlerin daha samimi paylaşımlar için açtığı yan hesapların risklerini azaltmayı ve ebeveyn kontrolü altında daha güvenli bir sosyal medya deneyimi sunmayı amaçlıyor. Flipside, sınırlı sayıda insanla daha derin etkileşimler kurmak isteyenler için ideal bir çözüm olabilir. Ancak bu özelliğin geleceği, kullanıcıların tepkilerine ve test sürecine bağlı olarak şekillenecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN