Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haberleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haberleri

Gaziantep'te 13 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından 'Kasten Öldürme' suçundan hakkında 13 yıl hapis cezası bulunan şahıs saklandığı adreste yakalandı.

İsrail'in Gazze saldırıları ve Netanyahu'nun ABD Kongresinde alkışlanması protesto edildi

İsrail'in Gazze saldırılarını ve ABD Kongresi'ne hitap eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun alkışlanması Gaziantep'te protesto edildi.

GAÜN'ün E-4PROSPERITY Projesi Selanik'te başarıyla başladı

Erasmus+ KA220-YOU işbirliği projeleri kapsamında gerçekleştirilen E-4PROSPERITY 'Professional Roadmap and Opportunities fo rSustainable Participation in E-sports for The youth' projesinin Selanik'te düzenlenen Kick-Off toplantısı başarıyla tamamlandı. Aristoteles Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, projenin tüm paydaşlarını bir araya getirdi.

Büyükşehir ile çiftçinin yüzü gülüyor tarıma destek artarak sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çiftçinin maliyetlerini azaltmak ve tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 34 bin 884 çiftçiye fide, mazot, ilaç desteğinde bulundu, modern tarıma geçiş amacıyla eğitimler verdi, projeleri hayata geçirdi.

Yolcu otobüsünde 1 kilogram 750 gram skunk maddesi ele geçirildi

Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından bir yolcu otobüsüne yapılan operasyonda 1 kilogram 750 gram skunk maddesi ve 500 kilogram kaçak tütün ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli yakalandı.

Depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Huzurlu Yaylası'ndaki köylerinde devlet desteğiyle çilek bahçesi kuran depremzede kadınlar, hem üretiyor hem de afetin etkisinden uzaklaşmaya çalışıyor.

Yılmaz'dan YKS öğrencilerine danışmanlık desteği

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapma sürecine giren öğrencilere yönelik danışmanlık hizmeti konusunda önemli bir adım attı. Alanında uzman rehber öğretmenler, öğrencilerin doğru ve bilinçli tercihler yapabilmeleri için destek sağlayacak. Şehitkamil Belediyesi, bu hizmeti 2 Ağustos 2024 tarihine kadar her gün 10.00 ile 13.00 saatleri arasında sunacak.

Yılmaz'dan aşure ve dondurma ikramı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Muharrem Ayı'nın manevi atmosferini yaşatmak amacıyla yetişkinlere aşure, çocukların mutluluğu için de dondurma ikramında bulundu. Beykent ve Kuzeyşehir'de gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Yılmaz, sadece aşure ve dondurma dağıtmakla kalmadı, aynı zamanda halkla birebir sohbet ederek onların sorunlarını dinledi.

Karpuzatan Mesire Alanı Oğuzeli Belediyesi'ne Devredildi

Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Karpuzatan Mesire Alanı’nın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Oğuzeli Belediyesi'ne 29 yıllığına devredildiğini duyurdu

Çocuklarda yaz ishaline dikkat

Yaz aylarında artan sıcaklık nedeni ile çocuklarda bazı hastalıkların görülme sıklığının arttığını belirten Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Gözübüyük, ishalin özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Araban'da 220 adet 1. etap deprem konutları hak sahiplerine teslim edilecek

Araban Kaymakamı Özgür İşçimen, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Araban ilçesinde inşaatı tamamlanan birinci etap 220 adet konutun teslim edeceklerini söyledi.

Gaziantep'te kavgada vurulan baba yaralandı, oğlu hayatını kaybetti

Gaziantep'te husumetli oldukları şahsın silahla ateş açması sonucu baba ağır yaralanırken, oğlu ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Gaziantep'te kaçak kazı yapan şahıs pes dedirtti

Gaziantep'te bir şahıs tarihi eser kaçakçılığı yapmak amacıyla baraka içerisini sunta ile kapatarak gizlenmiş bir bölme altında izinsiz kazı yaparken suçüstü yakalandı.

Gaziantep'te her gün 12 bin kişiye aşure ikram ediliyor

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından Muharrem ayı münasebetiyle her gün 27 çeşit malzemeden yapılan aşure, kentin çeşitli noktalarında vatandaşlara dağıtılıyor.

GASMEK, YKS tercih döneminde tüm öğrencilerin yanında

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) üniversite tercihleri için uzman öğretmenleriyle tüm öğrencilere yardımcı oluyor, yeni dönem için ise hazırlık yaz kurslarına başlıyor.

Akıncı, 'Antep fıstığı, lisanslı depo ile güvende'

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, GTB tarafından İKA destekleriyle Gaziantep'te yaptırılan Türkiye'nin ilk Antep Fıstığı Lisanslı Deposunun, fıstık üreticilerine sağlıklı ve güvenli depoculuk hizmetinin yanı sıra çeşitli devlet destekleri sunduğunu söyledi.

Yılmaz'dan Kuzeyşehir'e yardım seferberliği

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Kuzeyşehir'de ikamet eden herkesin yararlanacağı geniş çaplı bir gıda desteği programının başlangıcına katılarak, vatandaşın sorunlarıyla birebir ilgilendi. Başkan Yılmaz, ekonomik krizin etkileriyle mücadele eden vatandaşlara yönelik yapılan bu destek programının ayrım gözetmeksizin her haneye ulaştırılacağını vurguladı.

Gaziantep'te 35 işyerine 279 bin 900 TL ceza

Gaziantep'te polis ekipleri tarafından abart egzoz takan ve imal eden iş yerlerine yönelik yapılan denetimlerde 35 işyerine 279 bin 900 TL para cezası uygulandı.

İkiz kuzulara keçi annelik yapıyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ikiz doğan kuzulara koyun bakmayı reddedince çiftliğin keçisi kuzulara annelik yapmaya başladı.

Gaziantep'te 135 araç sürücüsüne 331 bin 650 TL ceza

Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından aşırı hız nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarının azaltılması amacıyla yapılan yerli radar denetimlerinde 135 araç sürücüsüne 331 bin 650 TL para cezası uygulandı.

ÜNİAR mezun memnuniyeti 2024 raporu

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, '10 yıldır üstlendiğimiz misyon çerçevesinde elde ettiğimiz başarılarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak bizleri daha da güçlendiriyor' dedi.

Gaziantep'te 57 somun fırını denetlenerek 16 işletmeye yasal işlem uygulandı

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, saat 02.00'de Şahinbey sınırları içerisindeki 57 francala (somun) fırınını denetledi.

Gaziantep'te 2 araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep'te 2 aracın kafa kafaya çarpışması sonucu araçlarda bulunan 3 kişi yaralandı.

Şehitkamil'de 10 ton kuruyemiş imha edildi

Şehitkamil Belediyesi, insan sağlığını tehlikeye atabilecek işletmelere karşı kapsamlı denetimlerini aralıksız devam ettiriyor. Son yapılan denetimlerde, ele geçirilen güvenilir gıda vasfına sahip olmayan 10 ton küflenmiş, bozulmuş, kokuşmuş kuruyemiş imha edildi ve işletme mühürlenerek ticaretten menedildi.

Gaziantep Sağlık Turizmi Çalıştayı'nın açılışı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde sağlık turizmi alanında önemli adımların atılması amacıyla düzenlenen Gaziantep Sağlık Turizmi Çalıştayı'nın açılışı yapıldı.

SANKO Holding, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nin ana sponsoru oldu

SANKO Holding, uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil eden paralimpik sporcularımıza destek vermek üzere, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nin ana sponsorluğunu üstlendi. Paris 2024 Paralimpik Oyunları öncesinde özel sporcularımıza verdiği desteği, yapılan iş birliğiyle daha ileriye taşıdı.

Gaziantep'te 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan N.B. isimli şahıs saklandığı adreste yakalandı.

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yılık ilk 7 ayında ziyaretçi akını

Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi, yılın ilk 7 ayında 242 bin ziyaretçi ağırladı.

Şehitkamil Belediyesinden aşure ikramı

Şehitkamil Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla toplumsal dayanışmayı pekiştirmek ve paylaşma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla ilçenin farklı mahallelerinde geleneksel aşure ikramında bulunuyor.

Belediyeden aldığı 16 koyunu 130'a çıkardı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek amacıyla başlatılan hayvan desteğinden yararlanan Perihan Ay, destekten aldığı 16 koyun ve 1 koç'un sayısını 130'a çıkarmayı başardı.