HKÜ'de 'Yitik Cennet Kadınlık' programı gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü/Anabilim Dalı tarafından Yitik Cennet Kadınlık programı düzenlendi.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü/Anabilim Dalı tarafından "Yitik Cennet Kadınlık" programı düzenlendi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü/Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ve kadınların beden farkındalığını ruh, zihin ve beden kavramları ile toplum sağlığına katkıda bulunmayı amaçlayan "Yitik Cennet Kadınlık" programında, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman anlatı sanatını kullanarak deneyimlerini ve bilgilerini öğrencilerle paylaştı.

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü HKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayla Yava’nın yaptığı programa, HKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Genel Sekreter Ümit Şahnaoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ayla Yava, “Bir kadın olarak, kendi iç dünyamızı keşfedeceğimiz ve erkeklerin de bir kadının yolculuğuna eşlik edeceği anlamlı bir seyahate çıkacağız. Op. Dr. Ayşe Duman ve ekibine, kendimizi anlama konusunda bizi zaman yolculuğuna çıkaracakları için teşekkür ediyorum” dedi.

Yitik Cennet Kadınlık adlı anlatı sanatını bilimsel verilerle, toplumsal analizlerle ve biyolojik ritmin rehberliğiyle birleştirerek kadınların bedensel yolculuğunu metaforlarla anlatan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman, “Şairin dediği gibi kadınlar kurtaracak dünyayı, siz güzel kadınlar ama önce bir kendimizi kendimizden kurtarmamız lazım. Beden bilgeliğine dönmemiz gerekiyor. Kadın olmak, yaşamın tüm aşamalarında neşenin kaynağıdır. Unutulmamalıdır ki erkeklerin iyiliği, kadınların iyiliğinden geçer. Kadının bilgisi ve bilgeliği, erkeğe de olumlu etki yapacaktır. Kadınlar, doğumdan ölüme, yolculuktan varışa, baştan başa bir deneyim sürecine hakimdir. Bu süreç boyunca ihtiyaç duyduğu her şey, kadının içindedir. Çünkü kadının doğasında, yaşam yolculuğunu yönlendiren dört bilgelik yolu bulunmaktadır. Ayın dört evresi ve dört mevsimle bütünleşen kadının döngüsel ritminde, bu bilgelik yolları ona rehberlik eder, atacağı adımları fısıldar. Bedenin, ruhun ve bilimin dansı, kadınların güçlü birer birey olarak varoluşunu tamamlıyor” diye konuştu.

“Ruh-Beden-Zihin Bütünlüğünde Kadınlığın Keşfi” kitabının yazarı olan ve “Dikey Doğum Koltuğu” projesini geliştirerek gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birçok ödüle layık görülen Op. Dr. Ayşe Duman, katılımcılara kadın bedeni, ruh ve zihin sağlığına dair önemli bilgiler aktardı.

Programın sonunda, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayla Yava, Op. Dr. Ayşe Duman’a hediye takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN