Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GSO'da tekstil sektör toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, tekstil sektöründe faaliyet gösteren üye firmaların katılımları ile Tekstil Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

'Hanım Eller' sergisi ŞSM'de açıldı

Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet veren aile merkezinde açılan kurslardan yararlanan kadınların ürettiği eserler, 'Hanım Eller' adıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İhtisas Yeşil, OSB Gaziantep'e değer katacak

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret ederek süreç hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yeşil dönüşüm anlayışıyla yapılacak OSB hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

GSO'da, 'Yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki ekonomik görünüm ve beklentiler toplantısı' yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından kurulan, 'Yeni Nesil Sanayici Platformu' faaliyetleri çerçevesinde, 'Yurt İçi ve Yurt Dışı Piyasalardaki Ekonomik Görünüm ve Beklentiler' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gaziantep alışveriş günleri 14 Ekim'de başlıyor

Gaziantep Ticaret Odası organizasyonunda, yüzlerce firmanın katılımıyla büyük indirimlerin yapılacağı geleneksel Gaziantep Alışveriş Günleri 14 Ekim'de start alıyor.

Bakan Işıkhan: “(5 bin liralık emekli ödemesi) Düzenlemeyi tamamladık, hayırlı olsun”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 5 bin liralık tek seferlik emekli ikramiyesine ilişkin, 'Düzenlemeyi tamamladık, hayırlı olsun' dedi.

GSO Gaziantep gıda kümesi Almanya'da

Gaziantep Sanayi Odası heyeti ve GSO Gaziantep Gıda Kümesi üyesi firmaların katılımı ile Almanya Anuga Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu gerçekleştirildi.

Anuga'ya Altunkaya İmzası

Uluslararası fuarlarda Türkiye'yi gururla temsil eden Altunkaya Grup Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirilen Anuga Uluslararası Yiyecek ve İçecek Fuarında standıyla dikkat çekti.

A101, yaptığı indirimlerle enflasyonla mücadeleye destek verdiğini duyurdu

Zincir market A101, birçok üründe yaptığı süresiz indirim politikasıyla kaliteli ürünleri ucuz fiyatlarla müşterilerine ulaştırdığını, ucuz fiyatlarına ek olarak yıl boyu her gün en az 1000 üründe uyguladığı yüzde 50'ye varan indirimle enflasyonla mücadeleyi desteklemeye devam ettiğini açıkladı.

İşsizlik oranı Ağustos’ta yüzde 9,2 oldu

2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre 56 bin kişi azalarak 3 milyon 223 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,2 puan azalarak yüzde 9,2 seviyesinde gerçekleşti.

Bakan Göktaş: "Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatıracaklarını açıkladı. Bakan Göktaş, bu çerçevede ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4,1 milyar TL ödeme yapılacağını duyurdu.

İkinci el otomobilde fiyatlarla birlikte satışlar da düştü

İkinci el otomobillerde fiyatlarda yüzde 10-15 civarı düşüş gözlendi. İkinci el otomobil pazarında fiyatların düşmesine rağmen satışların artmadığı görüldü.

Emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye 54 milyon 500 bin TL ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye 54 milyon 500 bin TL ceza kesildiğini açıkladı.

Güneydoğu'nun kalbi Anuga'da atıyor

Dünyanın en önemli gıda fuarları arasında yer alan Anuga Uluslararası Yiyecek ve İçecek Fuarı 2023 Almanya'nın Köln kentinde kapılarını açtı. Başkan Celal Kadooğlu fuarın ilk gününden itibaren Türk ürünlerine ve firmalarına yönelik büyük ilgi olduğunu ifade ederek fuar katılımcılarına başarılar diledi.

Starkgen Jeneratör, MST İş ve Tarım Makinaları ile ELS Lift ürünleri hedef kitle ile buluşturuldu

ASKO Holding şirketlerinden Starkgen Jeneratör, MST İş ve Tarım Makinaları ile ELS Lift, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarına (BUILDEAST) katılarak ürünlerini hedef kitlesi ile buluşturdu.

ASCE GYO Buıldeast Yapı Fuarı'na katıldı

ASCE GYO, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarına (BUILDEAST) katıldı.

Halı İhracatının Yıldızları Ödüllendirildi

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından düzenlenen Halı İhracatının Yıldızları ödül töreni ile GAİB üyesi en fazla halı ihracatı yapan 27 firmaya ödül verildi.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı:

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, '7 Ekim Dünya Pamuk Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada, pamuk üretiminin ülke ekonomisine katkısının sadece tarımla sınırlı olmadığını belirterek, pamuğun sanayi sektörü için de stratejik önem taşıdığını ifade etti.

GSO'da ayakkabı sektör toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 'Birleştirilmiş Ayakkabı Sektör Toplantısı'nda, sektörel gelişmeler, sanayicilerin ve firmaların yaşamış oldukları sorunlar istişare edilerek çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplam 1983 haber.