Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GTB'de e-ticaret konuşuldu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Akademi tarafından, kendi iş alanlarına uygun e-ticaret modeli oluşturmak isteyen işletmelere yönelik 'E-Ticaret Eğitimi' düzenlendi. Prof. Dr. Hanifi Murat Mutlu tarafından verilen eğitimde, katılımcılara Türkiye'de ve dünyada e-ticareti etkileyen faktörler ile küresel ekonomik trendler hakkında bilgiler verildi.

Güneydoğulu Hububatçılar Dubai'ye çıkarma yaptı

Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarları için en önemli gıda fuarlarından birisi olan Dubai Gulfood Manufacturing 2023'e Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 32 firma stant açarak katıldı.

GTB Akademi'den e-ihracat eğitimi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Akademi tarafından borsa üyesi işletmelere yönelik 'E-İhracat Eğitimi' düzenlendi. E-ihracat nasıl yapılacağı ve e-ihracatın yol haritasının anlatıldığı eğitim programında, Prof. Dr. Hanifi Murat Mutlu katılımcılara, e-ihracatın sunduğu avantajlar hakkında da bilgiler verdi.

Havalar soğudu, Gaziantep'in yöresel kışlık kuruyemişine talep arttı

Havalar soğudu, Gaziantep'in yöresel kışlık kuruyemişine talep arttı Gaziantep'te havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların kiminin tadı kiminin ise şifa için tükettiği menengiç, kırık leblebi ve kendir tohumundan oluşan kışlık karışık kuruyemişe talep attı.

Dubai'de Altunkaya rüzgarı

Dubai'de kapılarını açan Uluslararası Dubai Gulfood Manufacturing 2023 Gıda Fuarına katılan Altunkaya Grup standı ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle Afrika, Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkelerinden gelen katılımcıların ziyaret ettiği Altunkaya Grubun standında yenilikçi ürünler yer alıyor.

Gaziantep'ten 10 ayda 8,2 milyar dolar ihracat

Eylül ayına göre ihracatını yüzde 3,12 artıran Gaziantep, gerçekleştirdiği 904 milyon 754 bin dolarlık ihracat ile Ocak-Ekim döneminde 8 milyar 223 milyon 79 bin dolar ihracata ulaştı.

GSO'dan, Çin Halk Cumhuriyeti yurt dışı iş gezisi organizasyonu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü iş birliğinde, ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik Çin Halk Cumhuriyeti Yurt Dışı İş Gezisi Organizasyonu düzenlendi.

Ünverdi: 'Ekim ayında Gaziantep'ten 904 milyon 754 bin dolar ihracat gerçekleştirdik'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ekim ayında Gaziantep'ten 904 milyon 754 bin dolar ihracat yapıldığını belirtti.

GAİB Ekim ayı ihracatı 1 milyar dolar seviyesini aştı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), bölgenin Ekim ayı ihracat rakamlarını açıkladı.

GSO'da ''Geleceğin enerjisi hidrojen'' konulu toplantı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi iş birliğinde, 'Geleceğin Enerjisi Hidrojen'' toplantısı gerçekleştirildi.

Şahinbey Belediyesi'nin buğday-arpa tohumu ve gübre desteği devam ediyor

Şahinbey Belediyesi çiftçilere 3 bin 800 ton buğday, arpa tohumu ve gübre dağıtımı yaptı.

47 milyon 185 bin lira tarımsal destekleme ödemesi bugün çiftçilerin hesabına aktarılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 47 milyon 185 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesabına aktarılacağını açıkladı.

Türkşeker’e 115 sürekli işçi alınacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere çeşitli branşlarda toplam 115 sürekli işçi alımı gerçekleştirileceğini duyurdu.

GSO'da 'Savunma Sanayii Lojistik Malzeme Yerlileştirme Toplantısı' gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı(İKA) iş birliğinde, firmaların savunma sanayi sektöründe katma değerli üretim yapmalarına ve Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'ne (AFGM) tedarikçi olmalarına katkı sağlamak amacıyla 'Savunma Sanayii Lojistik Malzeme Yerlileştirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Gaziantepli Halıcılar Avustralya'da 400 milyon dolarlık pazara talip

Ticaret Bakanlığının desteğiyle Malezya-Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği üyelerinden oluşan heyet Avustralya'da 2024 yılı yeni koleksiyonlarını görücüye çıkardı.

34 yıl önce tedavülden çıkarılan 2.5 TL’lik madeni paralar yeniden geliyor.

34 yıl önce tedavülden çıkarılan 2.5 TL’lik madeni paralar yeniden geliyor.

Kış aylarının vazgeçilmezi kurutmalık tezgahlarda

Kış aylarının vazgeçilmezi kurutmalık tezgahlarda Gaziantep'te kış aylarının gelmesiyle birlikte kurutmalıklar tezgahlarda yerini almaya başladı.

GSO'da, 'kimyasal ürünler ve geri dönüşüm birleştirilmiş sektör toplantısı' yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Kimyasal Ürünler ve Geri Dönüşüm Birleştirilmiş Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

Kış aylarının vazgeçilmezi kurutmalık tezgahlarda

Gaziantep'te kış aylarının gelmesiyle birlikte kurutmalıklar tezgahlarda yerini almaya başladı.

Toplam 1962 haber.