Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türkiye-Almanya İş ve Yatırım Forumu Gaziantep'te düzenlendi

Almanya Büyükelçiliği ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Türkiye-Almanya İş ve Yatırım Forumu Gaziantep Buluşmaları etkinliği gerçekleşti.

Büyükşehir'den çiftçiye bir destek daha

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) yaklaşık 60 bin üreticiye yüzde 6 indirimli akaryakıt desteğinde bulunacak.

Gaziantep'te suya yüzde 10 indirim yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GASKİ Genel Kurulu için toplanan mecliste, suda yüzde 10 indirime gitme kararı aldıklarını açıkladı.

Irak'a yönelik ticari diplomasi atağı hız kesmeden sürüyor

Türkiye'nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney himayelerinde planlanan ve gerçekleştirilen, Irak'ın Necef ve Kerbela kentlerine yapılan ziyarette heyet, Iraklı yerel yöneticiler, sanayici ve iş insanlarıyla bir araya gelerek iki ülke arasındaki iş hacminin arttırılmasına yönelik görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, verimli geçen görüşmelerin her iki ülkenin ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

GTO'da deprem sonrası destekler anlatıldı

Deprem bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin faaliyetlerini sürdürmelerini desteklemek hedefiyle Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı' Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) anlatıldı.

Şahinbey'den çiftçiye büyük destek

Şahinbey Belediyesi, kırsal mahallelerdeki çiftçilere 3 bin 800 ton arpa ve buğday tohumu ile gübre dağıtımı yaptı.

GTB'den temel finans eğitimi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Akademi, finansal bakış açısı kazanarak işinde yetkinlik kazanmak isteyen işletme temsilcilerine yönelik 'Finansçı Olmayan Yöneticiler İçin Temel Finans Eğitimi' düzenledi. Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ekşi tarafından verilen eğitimde, katılımcılara Mali Tablo Okuma ve Portföy Yönetimi hakkında bilgiler verildi.

GSO'da orman ürünleri ve mobilya imalatı sektör toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Orman Ürünleri ve Mobilya İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

Nergiz Kadooğlu Çifçi: 'Ekonominin kuralları yeniden yazılıyor'

Kadooil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi, Afet Dönemlerinde Tedarik Zinciri Yönetimi ve Güvenliği konulu panelde yaptığı konuşmada Ekonominin kuralları yeniden yazılıyor dedi.

Dünya lezzetlerine açılan kapıda Kadoo rüzgarı

Kadooğlu Yağ, Kadoo markası ile Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarları için en önemli gıda fuarlarından birisi olan Dubai Gulfood Manufacturing 2023'e katıldı.

Ünverdi, 'Afet Dönemlerinde Tedarik Zinciri Yönetimi ve Güvenliği' panelinde konuştu

'Afet Dönemlerinde Tedarik Zinciri Yönetimi ve Güvenliği' başlığı ile düzenlenen panelde konuşan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 'Geçmişten dersler çıkartıp planlamalar yapmalı, afet öncesi ilk olarak önleyici tedbirleri almalıyız' dedi.

Gaziantep'ten 1 milyar 495 milyon dolarlık halı ihraç edildi

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, 2023 yılının on aylık sürecinde Gaziantep'ten toplam 1 milyar 495 milyon 663 bin dolarlık makine halısı ihracatı gerçekleştirildiğini, bu süreçte Türkiye genelinden ise 2 milyar 230 milyon 646 bin dolarlık ihracat yapıldığını açıkladı.

GTB'de e-ticaret konuşuldu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Akademi tarafından, kendi iş alanlarına uygun e-ticaret modeli oluşturmak isteyen işletmelere yönelik 'E-Ticaret Eğitimi' düzenlendi. Prof. Dr. Hanifi Murat Mutlu tarafından verilen eğitimde, katılımcılara Türkiye'de ve dünyada e-ticareti etkileyen faktörler ile küresel ekonomik trendler hakkında bilgiler verildi.

Güneydoğulu Hububatçılar Dubai'ye çıkarma yaptı

Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarları için en önemli gıda fuarlarından birisi olan Dubai Gulfood Manufacturing 2023'e Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 32 firma stant açarak katıldı.

GTB Akademi'den e-ihracat eğitimi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Akademi tarafından borsa üyesi işletmelere yönelik 'E-İhracat Eğitimi' düzenlendi. E-ihracat nasıl yapılacağı ve e-ihracatın yol haritasının anlatıldığı eğitim programında, Prof. Dr. Hanifi Murat Mutlu katılımcılara, e-ihracatın sunduğu avantajlar hakkında da bilgiler verdi.

Havalar soğudu, Gaziantep'in yöresel kışlık kuruyemişine talep arttı

Havalar soğudu, Gaziantep'in yöresel kışlık kuruyemişine talep arttı Gaziantep'te havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların kiminin tadı kiminin ise şifa için tükettiği menengiç, kırık leblebi ve kendir tohumundan oluşan kışlık karışık kuruyemişe talep attı.

Dubai'de Altunkaya rüzgarı

Dubai'de kapılarını açan Uluslararası Dubai Gulfood Manufacturing 2023 Gıda Fuarına katılan Altunkaya Grup standı ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle Afrika, Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkelerinden gelen katılımcıların ziyaret ettiği Altunkaya Grubun standında yenilikçi ürünler yer alıyor.

Gaziantep'ten 10 ayda 8,2 milyar dolar ihracat

Eylül ayına göre ihracatını yüzde 3,12 artıran Gaziantep, gerçekleştirdiği 904 milyon 754 bin dolarlık ihracat ile Ocak-Ekim döneminde 8 milyar 223 milyon 79 bin dolar ihracata ulaştı.

GSO'dan, Çin Halk Cumhuriyeti yurt dışı iş gezisi organizasyonu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü iş birliğinde, ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik Çin Halk Cumhuriyeti Yurt Dışı İş Gezisi Organizasyonu düzenlendi.

Toplam 1955 haber.