Gaziantep'in ikinci büyük festivali Ali Kınık ile başladı

Gaziantep'in en büyük ikinci festivali olan 'Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali' başladı. Festivalin ilk gününde ünlü şarkıcı Ali Kınık, sahnede en sevilen şarkılarını seslendirdi.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Gaziantep’in en büyük ikinci festivali olan “Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali” başladı. Festivalin ilk gününde ünlü şarkıcı Ali Kınık, sahnede en sevilen şarkılarını seslendirdi.

Oğuzeli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali 6-7-8 Ekim tarihlerinde konserden gastronomiye, nar hasadından ödül törenine ve spora kadar çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Festivalin ilk gününde ünü şarkıcı Ali Kınık, Oğuzeli İlçe Stadyumu’nda konser verdi. Düzenlenen festivale Gaziantep dışından çok sayıda vatandaş da ilgi gösterdi.

Ali Kınık konser verdi

Bu yıl 13’üncü kez düzenlenen “Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali” üç gün sürecek. Nar hasadı ile açılışı yapılan festival, mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından ünlü sanatçı Ali Kınık, sahnede en sevilen şarkılarını söyledi. Festivalin ikinci günü olan 7 Ekim Cumartesi ise sevilen sanatçı Öykü Gürman sahne alacak.

“Bu festival Oğuzeli’mizin coşkusu, markası, düğünü oldu”

Festival çerçevesinde hedeflerinin Oğuzeli ilçesinin kültürünü, sanatını, yöresel ürünlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu söyleyen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Bir festivalde daha buluştuk. Allah’a şükürler olsun, hep birlikte eğleniyoruz, seviniyoruz, değerlerimizi gün yüzüne çıkarıyoruz. Geldiğimiz günden bu yana bu festival Oğuzeli’mizin coşkusu, markası, düğünü oldu. Göreve geldiğimiz günden bu yana Allah’ın yardımı sizlerin kıymetli hemşehrilerimizin duası ve desteğiyle biz bu başarıya hep birlikte imza attık. Gerçekleştirdiğimiz bu festival de bu başarılardan da bir tanesi, bu festivali yapmamızdaki amacımız Oğuzeli’nin kültürünü, sanatını, yöresel ürünlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmaktır. Festivalimizde kültürel değerlerimizin, yerel ürünlerimizin ve yerel zenginliklerimizin ön plana çıktığı Oğuzeli’mizin adına yakışır bir program hazırladık” dedi.

“Oğuzeli ilçemizin kalkınması için canla başla gayret gösterdi”

13. Nar ve Kurutmalık festivalinde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik ise Oğuzeli Belediyesi’ne yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek yanında olduklarını söyledi. Bozgeyik, “Oğuzeli Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 13. Nar ve Kurutmalık Festivaline hoş geldiniz. Öncelikle belediye başkanımıza yapmış olduğu bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Allah’a hamdolsun 2014 yılından bu güne Oğuzeli ilçemizin kalkınması için, gelişmesi için canla başla gayret gösterdiler. Biz bunların şahidiyiz. Bu faaliyetlerin, bu hizmetlerin devamı noktasında da Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak belediye başkanımızın yanındayız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN