Fadıloğlu: 'Kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanıyoruz'

Belediye hizmetinde kullanılan araçların rutin bakım ve onarım hizmetinin yüzde 93,5'ini kendi atölyelerinde gideren bir yapı oluşturduklarını kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanıyoruz' dedi.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Belediye hizmetinde kullanılan araçların rutin bakım ve onarım hizmetinin yüzde 93,5’ini kendi atölyelerinde gideren bir yapı oluşturduklarını kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanıyoruz” dedi.

Kamu kaynaklarını yerinde ve doğru kullanmak, kamu adına yapılan harcamalarda dışarıya olan bağlılığı azaltarak ihtiyaçların ekonomik ve nitelikli karşılanacağı sürdürülebilir bir yapı oluşturmak hedefiyle 2015 yılında hizmete açılan Fen İşleri Müdürlüğü Makine İkmal Kompleksi sayesinde önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yapıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Yaklaşık 400 aracımıza bakım ve onarım hizmeti sunmaktayız”

En kaliteli hizmeti, en ekonomik şekilde sunabilme amacıyla kamu kaynağını verimli ve etkin kullanmaya büyük özen gösterdiklerini, bu doğrultuda çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Aydınlar Mahallesi’nde 13 bin 300 metrekare arsa alanı üzerine 2015 yılında Fen İşleri Müdürlüğü Makina İkmal Kompleksini inşa ettik. Kompleksimiz, 7 bin 552 metrekare kapalı alana sahiptir. Bu ünitemizde; 2 kat idari bina, teknik personel çalışma alanları ve donatıları, genel arşiv alanları, tüm mobil araçların bakım, onarım, boya tamir atölyeleri ve depo alanları; genel stoklama alanları, ağır araç park alanları bir arada bulunmaktadır. Kompleksimizde, yaklaşık 400 aracımıza bakım ve onarım hizmeti sunmaktayız. Bununla birlikte tüm araçların yakıt dağıtımı hizmetini de aynı noktada vermekteyiz” ifadelerini kullandı.

“Hem arıza oranlarımız hem de giderlerimiz azaldı”

“Tüm araçlarımızın rutin bakım ve onarımlarının yüzde 93,5’i atölyelerimizde gerçekleştirilmektedir” diyen Başkan Fadıloğlu, “Kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla hem arıza oranlarımız hem de giderlerimiz azaldı. Araçların periyodik bakımları zamanında yapılınca yolda kalan aracımız kalmadı. Daha az bütçeyle daha nitelikli hizmet alma imkanına kavuştuk. Yıpranmış araçlarımızı, elektrik tesisatından motor aksamına, kaportasından boyasına ve lastiklerine kadar komple yenileyip vatandaşımıza en iyi hizmeti verecek hale getiriyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN