Yargıtay Kararıyla: Geciken Maaş Kıdem Tazminatı Nedeni Olabilir

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin verdiği bir kararla, işçilerin maaşlarının gecikmesi durumunda haklı nedenle iş sözleşmesini feshedip kıdem tazminatı alabilecekleri belirlendi. Hukukçular, bu kararın işçilere, genel hükümler çerçevesinde bir senelik çalışma sonrası kıdem tazminatı alma hakkı kazandıktan sonra maaşlarının gecikmesi halinde işten ayrılma hakkı tanıdığını belirtiyor.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Hürriyet gazetesinin haberine göre, bir firma bünyesinde proje yöneticisi olarak çalışan bir işçi, maaşının düzenli olarak ödendiği bir düzene alışkındı. Ancak maaşı 20 gün geciktiği bir dönemde işçi, haklı nedenle iş sözleşmesini feshederek işten ayrıldı. İşçi, maaş gecikmesi nedeniyle feshettiği sözleşmesinin haklı olduğunu ileri sürerek, kıdem tazminatı, yıllık izin ve fazla çalışma ücreti alacakları için İş Mahkemesi'ne başvurdu.

 

İş Mahkemesi, işçinin maaşının gecikmesi durumunda haklı olarak sözleşmeyi feshettiğine karar vererek, kıdem tazminatı talebini yerinde buldu. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi de bu kararı onaylayarak, işçinin maaşının gecikmesi sebebiyle sözleşmesini feshetmesini haklı gördü ve kıdem tazminatı alma hakkı olduğuna hükmetti.

 

Bu karar, işçilerin maaş gecikmesi durumunda kıdem tazminatı alabilme hakkını güçlendirecek bir nitelik taşımaktadır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN