Bulgaristan Turistik Vizesi: Başvuru Süreci ve İpuçları

Bulgaristan'ı ziyaret etmek için çeşitli sebepleriniz olabilir. Turistik amaçlarla bu seyahatleri gerçekleştirmek istediğinizde keşfedilecek çeşitli yerlere dair araştırmaları gerçekleştirebilirsiniz.

PAYLAŞ

Tarihi dokusu ve her hava şartında gezilebilecek yerlere sahip olması gibi özellikleriyle ön plana çıkan Sofya’yı gezmek ve daha pek çok güzelliğe şahit olabilmek için Bulgaristan turistik vizesi: Başvuru Süreci ve İpuçları hakkında bilgi alabilirsiniz. Ülkemize yakın konumda bulunan Bulgaristan’ı görmek isteyen pek çok vatandaşımız bulunmaktadır. Ancak vizesiz bir şekilde giriş yapılması mümkün olmayan Bulgaristan için vize randevularınızı oluşturmanız ve turistik seyahatlerde dikkat edilmesi gereken konulara göz atmanız gerekmektedir. Bulgaristan Hükümeti tarafından talep edilen vize şartlarının yerine getirilmesinde onaylı ve profesyonel acentelerden destek alınması önemli bir husus olacaktır.

Bulgaristan Turist Vizesi İşlemleri

Bulgaristan turist vizesi işlemlerinin başlatılabilmesi için Bulgaristan Hükümeti tarafından onaylı olan aracı kuruluşlara başvuru yapılmasına özen gösterilmelidir. Bu doğrultuda yasal prosedürlere ve mevzuatlara uygun adımların atılmasına olanak verilmektedir. Doğrudan başvuruların kabul edilmediğini aktarabileceğiniz Bulgaristan Konsolosluğunun nelere dikkat ettiğine dair bilgilerin önemli olduğunu aktarmaktayız. Vize başvurularının yapılacağı firmaların mutlaka onaylı olması gerektiği aktarılmaktadır. Bu doğrultuda güvenli bir şekilde hizmet alacağınız kuruluşlar arasında Hermes Vize yer alacaktır. Hiçbir sorun ve sıkıntı yaşamamak adına başvuru yapabileceğiniz, uzun yıllardır hizmetlerini sürdüren, kendisini güncelleyen ve uzman kadrolara sahip olan firmalardan birisi olarak karşınıza çıkacaktır.

Bulgaristan Turist Vizesi Genel Şartları

Bulgaristan’a turistik amaçlarla seyahat etmek istediğinizde kısa süreli başvuruları gerçekleştirebilirsiniz. C tipi olarak adlandırılan kısa süreli vize türü içerisinde turistik amaçlı başvuruların yer aldığını aktarabiliriz. Bu vizeye sahip olarak Bulgaristan’a gitmek isteyenlerin 90 günü hiçbir şekilde aşmayacakları vurgulanmaktadır. Gezi amaçlı C tipi olarak verilen vize türüdür. Genel ve kapsamlı şekilde seyahat etmenizi ve turistik vize koşullarına uygun adım atmanızı sağlayacak olan başvuru için tüm evrakların eksiksiz şekilde tamamlanması gerekmektedir. Kısa süreli vize başvurularınızda turistik gezilere uygun tüm evraklara dair bilgileri öğrenmenize olanak veren konsolosluk ile akredite ofislerden destek alabilirsiniz. Diğer vize türleriyle arasındaki farklara göz atmanız bu destekler sayesinde mümkün olacaktır. Totalde ne kadar süreyle kalabileceğinizi, hangi evrakları hazırlayacağınızı ve kaç günde sonuçları elde edeceğinizi öğrenmenize olanak verilecektir. Bulgaristan turist vizesi sayesinde tüm olanaklardan faydalanmak adına istenebilecek evraklara göz atmanızın faydalı olacağını vurgulamaktayız.

Bulgaristan Turist Vizesi İçin İstenilen Evraklar

Hangi evraklarla başvuru yapabileceğinize dair bilgileri acenteler aracılığıyla elde edeceksiniz. Başvuru formunuzu doldurabilirler ve evrakların kontrolünü sağlayabilirler.  Böylelikle çıktılarının alınması ve imzalanması halinde geçerli hale geleceğini de aktarmaktayız. Diğer yandan pasaportun en az 1 yıl süreyle daha geçerli olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca son arkasında yer alan 2 sayfasında boşluğun bulunması ve en çok 10 yıl süre içerisinde çıkarılmış olması gerekmektedir. Biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, vize talep dilekçesi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, sağlık sigortası, uçuş bilgileri ve konaklama rezervasyon bilgileri, maddi gücü gösterir belgelerin ve meslek bilgilerinin mutlaka bulunması gerekmektedir. Seyahat planınıza dair detaylı belgeleri sunmanız olumlu sonuçlar için etkili olacaktır. Kişinin çalışan olması halinde maaş bordrosunun, emekli olması halinde ise bu durumu gösterir belgenin e-devlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılması gerekmektedir. Öğrenci olarak Bulgaristan Turist Vizesi için başvurduğunuzda ise sporsorun belgesinin bulunması gerekmektedir.

Bulgaristan Vizesi Almak Kolay mı?

Tüm bu belgelerin hazırlanmasında ve konsolosluğa sunulmasında pratik ve kolay adımların atılmasını istiyor olabilirsiniz. Her ne kadar zahmetli bir iş gibi görünse de, işini bilen ve en iyi şekilde uygulayan uzman kadrolardan destek almanız halinde zorluk yaşamayacağınızın altı çizilmektedir. Buna göre Hermes Vize ile çalışmanızın süre ve sonuç açısından olumlu olacağını görebilirsiniz. Evraklarınızın hazırlanması ve sunulması aşamasında olumlu sonuçları almanız için uğraş verecek özverili ekipleri böylelikle bulabilirsiniz. Hiçbir sıkıntı yaşamanıza olanak vermeyecek olan acente sayesinden zamandan tasarruf etmenize olanak verilmektedir. Kolaylıkla tamamlamak isteyeceğiniz bu sürece dair bilgileri güncel şekilde elde etmenize olanak verilecektir.

Bulgaristan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bulgaristan vizesi başvuruları ile ilgili merak edilen diğer bir husus ise kaç günde sonuç alınacağıdır. Dosyada herhangi bir eksik evrak bulunmaması durumunda yaklaşık 7-10 günlük süreçte sonuçların alınmasına olanak verilmektedir. Ancak konsolosluğun yoğunluğu bu sürenin değişmesinde başlıca etkenlerden birisidir. Ayrıca tatil günlerine denk gelinmesi gibi sebeplerle de sürenin uzama riski bulunmaktadır. Bu gibi tehlikelerle karşılaşma ihtimalinizi göz önünde bulundurduğunuzda başvurularınızı yaklaşık 2 ay öncesinden yapmanıza olanak verilmektedir. Süreçleri daha kolay, zamanında ve sorunsuz şekilde tamamlamanızı ve herhangi bir soru işaretiyle karşılaşmamanızı sağlayacak olan profesyonel firmalar sayesinde rahat bir nefes alabileceğinizi de aktarmaktayız. İstenecek belgelerin sunulmasında ve konsolosluğun onayının takip edilmesinde işlemlerin bu firmalar sayesinde kolay hale geleceğini görebileceksiniz.

Bulgaristan Turistik Vize Randevuları

Başvuruların bizzat olarak gerçekleştirilmesi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle ancak aracı kurumların desteği alınmalıdır. Konsolosluk onaylı akredite firmalar sayesinde randevu alınması pratik hale gelmektedir. Online olarak alınabilecek randevularda kişilerin hangi durumlarda bulunması gerektiği belirtilecektir. İlk kez vize alacak olanlardan istenecek biyometrik veriler için şahsen başvuru yapılmasının önemli olacağını aktarmaktayız. Ancak belirli sürelerde seyahatlerini gerçekleştirmek üzere vize başvurusunda bulunanların şahsen başvurmadan, mevcut biyometrik verilerle dosyalarını firmalar aracılığıyla sunması mümkün olacaktır. Randevuların alınması esnasında kişiye ait bilgilerin doğru olması son derece önemli bir husus olacaktır. Aksi halde randevusuz başvuru yapılması mümkün olmayacaktır. Mutlaka almanız gereken vize randevu işlemlerinizi en kısa sürede tamamlamanıza olanak verilecektir.

Bulgaristan Turistik Vize Reddine İtiraz

Bulgaristan turistik vizesi için başvuru yaptığınızda yetkili kurumun çeşitli sebeplerle vize reddi kararı vermesi mümkündür. Bu kararın çıkmasının ardından ret mektubu kurum tarafından verilecektir. Kişiye yapılacak tebliğin ardından 14 günlük süreçte Bulgaristan Hükümetinin yetkili idare mahkemelerine yapılacak itiraz başvurularının değerlendirmeye alınacağını vurgulayabiliriz. Kişilerin itiraz için başvurularını bizzat yapmalarına veya vekalet verilmiş avukatlar aracılığıyla gerçekleştirmelerine imkan verilmektedir. Özellikle herhangi bir destek almadan bizzat gerçekleştirilecek vize başvurularında dosyalarda eksikliklerin veya hataların bulunma olasılığı daha yüksek olacaktır. Bu sebeple vize reddine neden olabilecek durumlara karşı bilgi sahibi olmak ve profesyonel başvuruları gerçekleştirebilmek adına uzman firmalarla iletişime geçebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN