Gündem

Gündem Haberleri

Koçer, Gaziantep'e 'Gazi' unvanı verilişinin 103. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu

Vatanın işgalden kurtuluşuna giden yolda destansı bir mücadele veren ve bu mücadelesinin nişanesi olarak 8 Şubat 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 'Gazi' unvanına layık görülen Antep, kahramanlık mücadelesinin 103. yıl dönümünü kutluyor. Bu anlamlı gün vesilesiyle açıklamalarda bulunan Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Başkanı Cihan Koçer, 'Her yıl 8 Şubat'ta, Gaziantep'in tarih sahnesinde yazdığı kahramanlık destanı bir kez daha yüreklerimizi coşturuyor' dedi.

Şahin: 'Gazi unvanını almış ilk ve tek şehiriz'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Şubat Ayıntap'a 'Gazilik' unvanı verilişinin 103' üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gaziantep Büyükşehir yarıyıl atölyeleri tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın yarıyıl tatilinde çocuklara ve gençlere sanat, bilim ve eğlence dolu bir programlarından 20 bin 655 çocuk yararlandı.

Depremde 3 çocuğunu ve eşini kaybeden baba günde iki kez mezarlığa gidiyor

6 Şubat 2023 depremlerinde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde eşini ve 3 çocuğunu kaybeden Kenan Demir, 11 kişinin yaşadığı binadan tek kurtulduğuna sevinemedi. Günde iki kez ailesinin defnedildiği mezarlığa ziyarete giden acılı baba Demir, Bir sene oldu ama bir gün, bir saat gibi bana, daha bugün olmuş gibi, hiçbir şey değişmiyor dedi.

Depremde vefat edenler için Gaziantep'te Mevlid-i Şerif okutuldu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi'nde, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için düzenlenen Mevlit programına katıldı.

Gaziantep Nurdağı'nın ayakta kalan tek camisinde kandil yoğunluğu

Gaziantep'te depremin en çok etkilediği Nurdağı ilçesinin merkezinde ayakta kalan tek camide Miraç Kandili yoğunluğu yaşandı. Kandil programında Kuran okundu, dua edildi.

SANKO Üniversitesi'nde 6 Şubat depremleri anma programı düzenlendi

SANKO Üniversitesi'nde 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin yıl dönümü dolayısıyla '6 Şubat Depremi Anma Programı' düzenlendi.

'Asrın Felaketi' temalı fotoğraf sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gazikültür A.Ş. tarafından 'Asrın Felaketi' temalı fotoğraf sergisi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümünde ziyarete açıldı.

Tahmazoğlu'ndan Miraç Gecesi özel programına davet

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tüm vatandaşları Miraç Gecesi'nde 6 Şubat deprem şehitlerini anmak için Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi'ne davet etti.

Gaziantep protokolü, deprem mezarlığında vatandaşları yalnız bırakmadı

Gaziantep kent protokolü, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde İslahiye ilçesindeki deprem mezarlığında ziyaret ederek dua etti.

Deprem bölgesi zirvesi için kayıtlar açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi tarafından 15-16 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan 'Deprem Bölgesi Zirvesi' için on-line kayıtlar açıldı.

Gaziantep'te deprem mezarlığında duygusal anlar

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki deprem mezarlığı, büyük felaketin yıl dönümünde ziyaretçi akınına uğradı. Duygu dolu anların yaşandığı mezarlıkta, kabirlere Türk bayrağı bırakıldı.

OSB Başkanı Şimşek: 'Deprem sonrası başarılı bir sınav verdik'

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde yayımladığı anma mesajında, Depremden sonra tüm araç-gereç, bina, personel gibi tüm imkanlarımızı milletimizin hizmetine sunduk. Gaziantep OSB, deprem yaraların sarıldığı merkez haline gelerek başarılı bir sınav verdi dedi.

Akıncı, 6 Şubat depremleri anma mesajı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 6 Şubat depremlerinin 1'inci yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Ünverdi'den depremin yıldönümü mesajı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 'Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarını kaybeden kardeşlerimizin acılarını paylaşıyorum. Allah böylesi bir acıyı bir daha hiç kimseye yaşatmasın' ifadelerini kullandı.

Kılıç'tan Miraç Kandili mesajı

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Miraç Kandili'ni yayımladığı mesaj ile kutladı.

Kileci'den 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde birlik beraberlik mesajı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci Güneydoğu Bölgesi'nde büyük bir yıkıma sebep olan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Çıkmaz: 'Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük'

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Kaplan, 'Tarihin en büyük acılarından birisini yaşadık'

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

Toplam 2466 haber.