Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin ilk ve tek Antep fıstığı lisanslı deposu Gaziantep’te açılıyor

Türkiye'nin ilk ve tek Antep Fıstığı Lisanslı Deposu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılacağı törenle açılacak.

Gaziantepli çiftçiler üzüm hasadı için gün sayıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli meyve üretim merkezlerinden olan Gaziantep'te çiftçinin gözü Temmuz ayında başlayacak olan üzüm hasadında.

Milletvekili Koçer, müjdeyi verdi

Salgın sürecinden en fazla etkilenen kesim olarak görülen mikro ve küçük işletmeler için KOSGEP’in başlattığı Hızlı Destek Programı’ndan daha fazla işletmenin yararlanabilmesi adına kapsam genişletildi.

Bakan açıkladı 1200 esnaf faydalanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kovid-19 salgınının ekonomik ve sosyal etkilerini azaltmak amacıyla 1200 kırtasiyeci esnafı için kişi başı 5 bin lira olmak üzere toplam 6 milyon lira destek verileceğini açıkladı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 8,4740 liradan, euro ise 10,2820 liradan güne başladı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 8,3850 liradan, euro ise 10,1560 liradan haftaya başladı.

SGK prim ve borç yapılandırması detayları

7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu 09/06/2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun” hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin 31 Ağustos 2021 tarihi bitimine kadar başvuruda bulunmaları ve başvuru üzerine yapılandırılan alacaklara ilişkin ilk taksit ödemelerini 1 Kasım 2021 tarihi bitimine kadar (31 Ekim 2021 tarihinin hafta sonuna rastlaması nedeniyle) yapmaları gerekmektedir.

Sanayi üretimi aylık yüzde 0,9 azaldı

Sanayi üretimi nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9 azaldı.

Gaziantep Hal Fiyatları 11.06.2021

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (11 Haziran 2021)

Teknik tekstil üretiminde kullanılan dokunmamış kumaşın yüzde 95’i Gaziantep’ten

Korona virüs nedeniyle zorlu bir dönem geçiren Gaziantepli tekstil üreticileri, Haziran'da toparlanma sürecine girdi. Türkiye'de teknik tekstil alanında kullanılan dokunmamış kumaşın yüzde 95'inin kentte üretildiğini ifade eden Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, tekstil ürünlerinin kalitesinin de arttığını söyledi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 8,6290 liradan, euro ise 10,5120 liradan güne başladı.

Sigortalı çalışan sayısı 1 milyon 43 bin arttı

Son bir yılda sigortalı ücretli çalışan sayısı 1 milyon 43 bin, KOBİ'lerde sigortalı çalışan sayısı ise 288 bin arttı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 8,6720 liradan, euro ise 10,5440 liradan güne başladı.

Türkiye’nin ABD’ye silah ihracatı yüzde 56 arttı

Pandemi döneminde Amerika Birleşik Devletleri'nde(ABD) artan sosyal ve ekonomik problemler ile Biden yönetiminin silahlanmaya kısıtlama getirme beklentisi, sivillerin silah ve mühimmat talebini artırdı. Bu durum, Türk savunma ve havacılık sanayinin ABD'ye yönelik ihracatının, 2021 yılının Ocak-Nisan aylarında yüzde 56 artmasına neden oldu.

Yasaklar kalktı, otomotiv piyasası canlandı

Korona virüs süresinde zor duruma düşen esnaflar yasakların kalkmasıyla birlikte iş yerlerini açtı. Özellikle yasakların kalkmasıyla ikinci el otomotiv piyasasında yaşanan canlılık esnafın yüzünü güldürmeye başladı.

Kurbanlık fiyatları karara bağlanamıyor

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, oda ve derneklerin bir araya gelerek açıkladığı kurbanlık satış fiyatına tepki gösterdi. Açıklanan kurbanlık satış fiyatını tanımadıklarını ifade eden Türkman, ' Biz Birlik olarak buğday fiyatını açıklamadığımız, açıklayamayacağımız gibi Şehitkamil Ziraat Odası da kurbanlık fiyatlarına doğrudan karışmamalıdır' dedi.

Borsa güne yatay başladı

Borsa, güne yüzde 0,05'lik yükselişle başladı.

Borsa İstanbul, bilgi teknolojileri takımına ekip arkadaşları arıyor

Dünyanın en gelişmiş teknolojilerine sahip Borsa İstanbul, bilgi teknolojileri alanında bünyesine yeni değerler katmak istiyor.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 8,7220 liradan, euro ise 10,5660 liradan güne başladı.

Toplam 2028 haber.