Ekonomi

Ekonomi Haberleri

'Allah kurtarsın' dedi tazminatsız işinden kovuldu

İşyerindeki mesai arkadaşlarıyla sürekli didişen, rakip firmanın reklamını yapıp, işe yeni başlayanlara 'Allah kurtarsın' diyen işçi tazminatsız kovuldu. İş Mahkemesi'nin 'tazminat' ödenmeli' dediği huysuz işçiye, kara haber Yargıtay'dan geldi.

Türkiye’den Çin’e gidecek ikinci ihracat yük treni de yola çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı,, Türkiye'den Çin'e gidecek ikinci ihracat yük treninin 42 vagon/konteyner içerisinde bin 400 adet buzdolabı yüküyle 20 Aralık saat 19.05'de Çerkezköy'den hareket ettiğini bildirdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na 186 milyon ek kaynak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Covid-19 salgını nedeniyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na 186 milyon lira ek kaynak aktarıldığını açıkladı.

1.2 milyon işçiye ikramiye müjdesi

Kamuda istihdam edilen yaklaşık 1.2 milyon işçinin ilave ikramiye ödemeleri başladı. İkramiyeler her yıl 52 günlük ücret karşılığında dört taksitte ödeniyor

Konut satışları Kasım’da yüzde 18,7 azaldı

Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında yıllık bazda yüzde 18,7 azalarak 112 bin 483 oldu.

Elektrik faturalarında yeni dönem!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz; yeni tarife dönemine yönelik yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı.

İnşaat sektörünün sorunlarını Bakanlar Kurulu gündemine taşınıyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, inşaat sektörünün son dönemlerde malzeme tedariki ve fiyat artışlarıyla ilgili yaşadığı sorunları Adalet Bakanı Gül aracılığıyla Bakanlar Kuruluna taşıdıklarını açıkladı.

Vergi Dairesi önünde yapılandırma kuyruğu

Yapılandırma kanunun kabul edilmesiyle Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı önünde metrelerce kuyruk oluştu. 28 günde yaklaşık 80 bin civarında yapılandırma başvurusu aldıklarını belirten Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer, korona virüs salgınının yaşandığı bu süreçte yoğunluktan endişeli olduklarını söyleyerek, başvuruların internetten de yapılabildiğini hatırlattı.

Anadolu'nun en büyük 500 şirketi araştırması sonuçlandı

Ekonomist dergisince, merkezleri İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerde bulunan şirketlere yönelik gerçekleştirilen Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasında, SANKO Grubu'nun 10 şirketi listeye girdi.

Gaziantep’te toplu taşımaya zam !

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) toplu taşıma ücretlerine zam yapılması gündemi ile toplandı. Kasım ayında yapılan toplantı sonunda alınan karar ile Belediye Otobüsleri, tramvay ve özel halk otobüslerinde ulaşım ücretlerine zam yapılması kararı alındı. 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olacak karar ile ulaşım ücretleri yüzde 13 oranında zamlanmış olacak.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 7,9040 liradan, euro ise 9,6120 liradan güne başladı.

İşsizlik rakamları açıklandı

İşsiz sayısı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 550 bin kişi azalarak 4 milyon 16 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 1,1 puanlık azalış ile yüzde 12,7 seviyesinde gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik oranı 1,5 puanlık azalış ile yüzde 14,9 oldu.

Yapılandırma kanunu GTO’da konuşuldu

GTO'nun önemli katkılarıyla hayata geçen 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu hakkındaki tüm detaylar ve merak edilenler Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen online toplantı ile ele alındı.

Kuru meyve ihracatı yüzde 25 arttı

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve Ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz kuru meyve ihracatının Kasım 2020 döneminde 2019 yılının aynı dönemine oranla yüzde 25,4'lük artışla 31 milyon 82 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı.

Öğrenci servisi esnafına bin 500 liralık maddi destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni tip Korona virüs (Kovid-19) Salgını nedeniyle kapanan iş yerlerine verilen bin 500 Türk lirası desteğe okulların faaliyetlerine ara vermesiyle etkilenen öğrenci servisleri esnafını da ekledi.

İkinci el otomobil fiyatları düşüyor, fakat alıcı yok

2020 yılının sonuna yaklaşırken sıfır araçlarda yıl sonu indirimlerinin başlaması ikinci el araç fiyatlarının da düşmesine neden oldu. İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş yaşanırken alıcıların talebinin ise düşük olduğu gözlendi.

Bakan Elvan: “İş dünyasının görüşleri yapacağımız düzenlemelere önemli katkı sunacak”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 'İş dünyasının görüşleri, yapacağımız düzenlemelere önemli katkı sunacak' dedi.

Girişimcilik fikrine 200 bin TL hibe ve şirket kurma desteği

Üniversite sanayi işbirliğini etkin bir şekilde yürüterek girişimcilik alanında hayata geçirdiği çalışmalarla bölgesel kalkınmaya ve ekonomik büyümeye katkı sağlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), teknolojik ve yenilikçi iş fikirleri için önemli bir projeye daha imza atıyor.

Korona virüs sürecinde Gaziantep'e ne kadar yardım yapıldı

Korona virüs sürecinde Gaziantep'e yapılan yardım rakamları ı açıklandı

Toplam 1970 haber.