Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GASKİ duyuru; ? faiz indirimi

Gaziantep GASKİ genel müdürlüğünde duyurulur,Su borçlarını yapılandırma başladı

Serbest piyasada döviz fiyatları 26.11.2020

Dolar 7,9450 liradan, euro ise 9,4880 liradan güne başladı.

Bakan Varank: “Türkiye,Avrupa’da ilk 5’te yer alıyor”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Türkiye rüzgar türbini ekipman üretimi yapan büyük ölçekli tesisleriyle Avrupa'da ilk 5'te yer alıyor' dedi.

Benzine zam

Bu geceyarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre satış fiyatına 37 kuruş zam yapıldı.

Serbest piyasada altın fiyatları 25.11.2020

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 464 lira oldu.

Suudi Arabistan, Türkiye’den hayvanî ürün ithalatını yasakladı

Suudi Arabistan'ın Türkiye'den hayvanî ürün ithalatını askıya alma kararı, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından ilgili ihracatçı birliklerine yazılı olarak iletildi. Suudi Arabistan Gıda ve İlaç Kurumundan (SFDA) alınan yazıda, 15 Kasım 2020 itibariyle, Türkiye'den sığır eti ve ürünleri, koyun eti ve ürünleri, beyaz et ve ürünleri, balıkçılık ve su ürünleri, süt ve anne sütü alternatifi olan mamalar, yumurta ve ürünleri ile bal ve ürünlerinin Suudi Arabistan'a ithalatının durdurulduğu bildirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden gönderilen yazıda, 'Bu çerçevece SFDA tarafından yukarıda belirlenen ürünlerin Suudi Arabistan'a ihracatında 15 Kasım 2020 tarihinden itibaren veteriner sağlık sertifikası düzenlenmemesi gerekmektedir' denildi.

KKTC’nin yerli ve milli otomobili Günsel, anavatanla buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yerli otomobili Günsel, anavatanla buluştu. Basın, iş ve siyaset dünyası ile halk tarafından yoğun bir ilgi ve heyecanla karşılanan aracın ilk modeli B9, fuar alanı dışında gerçekleştirilen test sürüşlerinde tam not aldı. İkinci model J9'un konsept tasarımı da görücüye çıktı. 21 Kasım'da tamamlanan fuarın ardından Günsel ekibi ve araçları KKTC'ye döndü.

Serbest piyasada döviz fiyatları 25.11.2020

Dolar 8,0030 liradan, euro ise 9,5240 liradan güne başladı.

GASKİ’den borçlulara yapılandırma müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler 7256 Sayılı Kanun kapsamında su borçlarının yapılandırılmasının başlandığını, peşin ödeme yapıldığında gecikme faizinde yüzde 90 indirim uygulanacağının müjdesini verdi.

Serbest piyasada altın fiyatları 24.10.2020

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 470,30 lira oldu.

Serbest piyasada döviz fiyatları 24.11.2020

Dolar 7,9070 liradan, euro ise 9,3740 liradan güne başladı.

Gaziantep Üniversitesi Sözleşmeli 206 Sağlık Personeli Alacak

Gaziantep Üniversitesi sözleşmeli 206 sağlık personeli alacak

Serbest piyasada döviz fiyatları 23.11.2020

Dolar 7,6520 liradan, euro ise 9,0860 liradan güne başladı.

Ticaret Bakanlığı uyardı! Kredi kartı dolandırıcılığına dikkat

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin kredi kartı bilgileri kullanılarak dolandırıcılığa maruz kalmamaları ve mağduriyet yaşamamaları amacıyla uyarılarda bulundu.

Gaziantep'te esnafa indirimli su

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yeni tip Korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yayınlanan genelgede kapanan iş yerleri sahipleri ve çalışanlarına meskenlerde kullandıkları su tariflerinde yüzde 50 indirime gidileceği müjdesini verdi.

Altunkaya ve Kaplan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorunları anlattı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve beraberindeki TİM heyetini Vahdettin Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya ve TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan sektörel sorunları anlatarak destek istediler. Görüşmeden memnun ayrılan Altunkaya ve Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan ve TİM Başkanı İsmail Gülle'ye teşekkür ettiler.

Doğal gaz işlemlerinde randevu ve HES kodu uygulamaları hayata geçti

Zorlu Enerji, müşteri hizmetleri merkezine gidecek abonelerin beklemelerini önlemek için çağrı merkezi üzerinden randevu sistemini hayata geçirdi. Şirket, abonelerini ofislerine HES kodu sorgulamasıyla kabul ediyor.

Ezo gelinler tarım okulu ile hayata tutundu

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinden 7 kadın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle kurulan Tarım Okulu'na giderek, burada aldıkları eğitimin ardından Ezogelin Kooperatifi'ni kurup üretim yapmaya başladı.

Pideye zam yapıldı

Gaziantep'in Araban ilçesinde ekmeğe 25 kuruşluk zam yapıldı. Yapılan zamla 1 TL'den satılan pide ekmeği 1 lira 25 kuruştan satılmaya başlandı.

Toplam 1970 haber.