Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziantep’te halı sektörü yeni bir rekor daha kırdı

Dünya ekonomisini ve bütün sektörleri etkileyen pandemi sürecinde halı sektörü hızlı bir toparlanmaya girerek Haziran itibarıyla eski günlerine dönmeye başladı. Eylül ihracat rakamlarına göre, halı sektörü tarihindeki en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirerek yeni bir rekor daha kırdı.

Borsa ilk yarıda yükseldi

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 1,05'lik değer kazandı.

Bakan açıkladı; 2023 yılında Karadeniz gazını vatandaşımızla buluşturacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Fatih Sondaj Gemimize lojistik destek sağlayan Filyos Limanı'ndaki kıyı lojistiği genişleme çalışmalarını ve Karadeniz gazının şebekeye bağlanacağı noktayı havadan inceledik. Hazırlıklarımız sürüyor. 2023 yılında Karadeniz gazını vatandaşımızla buluşturacağız.

Türkiye'nin En Güçlü 30 İş İnsanı arasında bir Gaziantepli

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Capital Dergisinin 'Türkiye'nin En Güçlü 30 İş İnsanı' araştırmasında, yeniden iş dünyasının en güçlü liderleri arasında yerini aldı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 7,7090 liradan, euro ise 9,0580 liradan güne başladı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 470,90 lira oldu.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 471,40 lira oldu.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 7,7670 liradan, euro ise 9,1120 liradan güne başladı.

Döviz ve altın alımındaki vergi düşürüldü

Döviz ve altın alım işlemlerinden alınan banka ve sigorta muameleleri vergisi binde 2'ye indirildi.

Naksan İhaleye çıkarıldı

FETÖ soruşturması kapsamında TMSF tarafından kayyım atanan Naksan grubu borcundan daha ucuza ihaleye çıkartıldı. Naksan grubunun borcunun değerinden çok fazla olduğunu ifade eden TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, grubun çektiği 433 milyon krediyi Çek Cumhuriyeti hükümetinde yer alan bir bakanın yediğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Pekcan: “Türkiye’de doğrudan yatırımı bulunan ülkeler arasında Hollanda birinci sırada

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'Hollanda, bugüne kadar ülkemize yönelik doğrudan sermaye girişlerinde 25,7 milyar dolar yatırım gerçekleştirmiş olup yüzde 15,9 pay ile ülkemizde doğrudan yatırımı bulunan ülkeler arasında birinci sırada yer almaktadır. Türkiye'den iş insanlarımızın da Hollanda'da yaptıkları yatırımların tutarı 14 milyar doları bulmuştur. Bu rakamlar göstermektedir ki; Türk iş insanları en çok Hollanda'da yatırım yapmaktadır dedi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 467 lira oldu.

Kilis’te 7 bin 500 ton patlıcan üretildi

Kilis'te bin 500 dekar alandan 7 bin 500 ton civarında patlıcan üretimi yapıldı.

TİM Başkanı İsmail Gülle’den hububat bakliyat ihracatçılarına övgü yağdı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Altunkaya, sektörel bazda 2020'nin ilk 8 aylık döneminde Türkiye genelinden 208 ülke ve serbest bölgeye 4 Milyar 606 Milyon 824 bin dolarlık ihracata imza attıklarını bildirdi.

Suudi Arabistan kararı Gaziantep'in ihracatını da olumsuz etkileyecektir

Suudi Arabistan'ın Türkiye ürünlerine uygulayacağı ambargo sonrası Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Unverdi'den açıklama geldi.

En ’acı’ mesai

Gaziantep'te biber salçası üreticileri vatandaşların salça ihtiyacını karşılamak için yoğun mesai harcıyor.

Yerli ve Milli "Deneyap Kart"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen TEKNOFEST 2020 tüm hızıyla devam ediyor. Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) gerçekleşen festivalde Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar tarafından yapay zeka tabanlı elektronik geliştirme kartı 'Deneyap Kart' lansmanı yapıldı, 10 binini Dene Yap Atölyeleri'nde TEKNOFEST için çalışan öğrencilere hediye edileceğinin müjdesi verildi.

İhracatın Süper Liginde Gaziantep’ten 70 firma yer aldı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı Prestij Kitabında yer alan Gaziantep merkezli 70 firma için kutlama mesajı yayımladı.

Gaziantep sanayisinin dönüşümü için ilk imzalar atıldı

Savunma Sanayi Başkanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğinde Gaziantep'te savunma sanayiinin geliştirilmesi için ilk imzalar atıldı.

Toplam 1968 haber.