Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziantep'te yılın ilk buğdayı işlem gördü

Yeni hasat sezonunun ilk mahsul buğdayı Gaziantep Ticaret Borsası'nda (GTB) işlem gördü. Adana'nın Yumurtalık ilçesinde hasadı yapılarak Gaziantep'e getirilen yılın ilk mahsul buğdayı 2 lira 22 kuruştan alıcı buldu.

Ramazan Bayramı’nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollardan geçişin ücretsiz olacağına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye’nin halı ihracatı geçen yıla göre yüzde 50 arttı

Türkiye'nin önemli sanayi üretimi ve ihraç kalemini oluşturan halıcılar, nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 305 artırarak, 305 milyon 947 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yılın ilk çeyreğinde ise yaklaşık yüzde 50 artış yakalayan halıcılar, 4 aylık dönemde 1 milyar doların üzerinde satış gerçekleştirdi

Bu yıl 100 kişiden 71’i seyahat etmeyi düşünüyor

Pandemi dolayısıyla ciddi bir daralma yaşayan turizm sektörünün bu yıl toparlanmaya geçmesi bekleniyor. 25 ülkeden 3500'den fazla kişinin katılımıyla yapılan araştırmaya göre önümüzdeki dönemde her 100 kişiden 71'inin seyahat etmeyi düşündüğü belirtiliyor.

Gaziantep’te esnafa bayram öncesi destek

Covid-19 nedeniyle yaşanan tam kapanma süreci, tüm şehirlerde olduğu gibi Gaziantep'te de birçok esnafın kepenkleri indirmesine neden oldu. Korona virüs salgınından maddi ve manevi anlamda bir hayli etkilenen Gaziantepli esnaflara desteğini sürdüren Şahinbey Belediyesi, esnafa bayram öncesi bin 500 TL destek vererek esnafın yüzünü güldürdü.

Gaziantep tüm zamanların en yüksek ihracatını gerçekleştirdi

Gaziantep, dış ticarette bölgenin lokomotif şehri olma başarısını sürdürerek Nisan ayını 883 milyon 576 bin dolarlık ihracatla tamamladı. İhracat rakamlarını değerlendiren Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Gaziantep'te ihracat artışının bir önceki yılın Nisan ayına göre yüzde 91,4'lik artış oranı yakaladığını açıkladı.

Buğday üreticisinin yüzünü güldürüyor

Gaziantep'te kurak geçen kış aylarında baraj ve sondajlarla sulanan buğday tarlaları yeşillenerek çiftçinin yüzünü güldürdü.

İmalat sanayinde dijitalleşmeye önemli hibe desteği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), OSB Teknokent ve KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü işbirliği ile, 'KOSGEB KOBİGEL 2021 Çağrı Bilgi Webinarı, İmalat Sanayinde Dijitalleşme' temalı hibe destek projesinin detaylarını inceleyen bir webinar düzenledi. Çevrimiçi düzenlenen seminerde; KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, konuşmacı olarak katıldı. Paksoy, hibe destek projesinde merak edilen konularda katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Borsa haftaya düşüşle başladı

Borsa, haftaya yüzde 0,12'lik düşüşle başladı.

Gaziantep’te hayvancılıkla uğraşan 4 bin kadına yeni destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentteki hayvan yetiştiricilerine verdiği destekte yeni bir pencere açarak Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep'in 9 ilçesinde belirlenen 4 bin kadın hayvan yetiştiricisine 50 bin adet atak-s cinsi yumurta tavuğu dağıtacak.

Borsa haftaya yükselişle başladı

Borsa, haftaya yüzde 0,21'lik yükselişle başladı.

Serbest piyasada döviz fiyatları 19.04.2021

Dolar 8,0750 liradan, euro ise 9,6640 liradan haftaya başladı.

Serbest piyasada döviz fiyatları 15.04.2021

Dolar 8,0850 liradan, euro ise 9,7020 liradan güne başladı.

İhracatta Gaziantep, Türkiye İhracatının yüzde 8,77’sini oluşturdu

Türkiye'nin en çok ihracat yapan beşinci ili olan Gaziantep, 2021 yılı Ocak-Mart döneminde 2 milyar 287 milyon 656 bin dolar ihracat ile Türkiye ihracatının yüzde 8,77'sini gerçekleştirdi.

Antep fıstığında fiyatlar düşüyor

Antep fıstığında son 15 yılın en yüksek rekoltesi görülürken, pandemi ile ihracat ve satışlar durdu. Yeni hasat dönemine 5 ay kala fıstığın fiyatında düşüş yaşanırken, ağzına kadar dolu depolar hem üreticileri hem fıstık tüccarlarını kara kara düşündürüyor.

İhracat rakamları açıklandı

2021 yılı Şubat ayı geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 artarak 16 milyar 9 milyon dolar, ithalat yüzde 9,4 artarak 19 milyar 308 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret açığı Şubat ayında yüzde 8,7 arttı.

Türk kumaşı yarışma ile dünyaya tanıtılacak

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından, Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde, Tekstil Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi iş birliğinde gerçekleştirilen 'Doku Kumaş Tasarım Yarışması'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Yarışma, ihraç edilebilme potansiyeline sahip ürün çeşitliliğini artırmayı hedeflerken genç girişimcilere de yeni kapılar açıyor.

Gastronomi kentinde düşük kalorili lezzet: Soğuk baklava

Pandemi sonrası evde kalma süresinin artmasıyla beraber kilo almak istemeyen vatandaşların yeni tercihi az kalorisiyle dikkat çeken, daha hafif olmasıyla bilinen ve farklı lezzeti ile damakları tatlandıran soğuk baklava oldu. Şekerli şerbet yerine süt ve çikolata ile tatlandırılan soğuk baklava, pandemi sürecinde evde kalırken kilo almak istemeyen tatlı müdavimlerinin vazgeçilmezleri arasına girince üretimi de iki katına çıktı.

Gaziantep Hal Fiyatları 22.03.2021

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (12 Mart 2021 Pazartesi)

Toplam 1989 haber.