Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret konusunda, 'İşveren ve hükümetin, tebessüm ettirecek, evet diyeceğimiz bir rakam getireceğini umut ediyoruz' dedi.

Gaziantep'ten Suudi Arabistan’a halı ihracat rakamları açıklandı

2020 halı ihracat rakamlarını değerlendiren GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan son dönemlerde Suudi Arabistan'a gerçekleştirilen ihracatta yaşanan sorunların yavaş yavaş ortadan kalktığını ifade ederek, Ocak Kasım 2020 döneminde Suudi Arabistan'a birlik olarak toplam 180 milyon 424 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Halı ihracatında artış devam ediyor

Kasım ayı ihracat rakamlarının açıklanmasının ardından TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan yaptığı değerlendirmede, halı ihracatçılarının Türkiye genelinden kasım ayında toplam 257 milyon 758 bin dolar ihracat gerçekleştirdiğini, bir önceki yıla oranla artışın yüzde 2,4 olarak devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Gaziantep ihracatta rekor kırıyor

Gaziantep, açıklanan kasım ayı ihracat rakamlarına göre yeni bir rekor daha kırarak Ocak-Kasım döneminde 7 milyar 51 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Vergi yapılandırması internet üzerinden yapılabilinecek

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamına giren borçların vergi dairesine gitmeden 7 gün 24 saat internet üzerinden yapılandırılabileceği müjdesini verdi.

Korona virüs oto lastikçileri de vurdu

Kış lastiği zorunluluğu uygulamasının başlaması oto lastikçilerde kısmi yoğunluğa neden olurken, Gaziantepli lastikçiler korona virüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamaların kendi işlerini de etkilediğini iddia etti.

Bakan Selçuk: “Kısa Çalışma Ödeneğine yeni başvuruları bugün almaya başlıyoruz”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Kısa Çalışma Ödeneğine yeni başvuruları bugün almaya başlıyoruz' dedi.

Vergi ve borç yapılandırması için son başvuru tarihi 31 Aralık

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Tarık Törer, 17 Kasım 2020 tarihinde yürürlüğe giren vergi ve borçların yapılandırılması ilişkin kanundan yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu.

Gaziantep'te işyeri kapanan esnafa bin 500 TL destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni tip Korona virüs (Kovid-19) Salgını nedeniyle tedbir amaçlı işyeri kapanan esnafa yeni bir müjde daha vererek bin 500 Türk lirası maddi yardım yapacaklarını duyurdu.

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kasım ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 4 Aralık'ta hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Gaziantep'te ekmek zammı 1 ay ertelendi

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’te ekmeğe yapılan zammın 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Serbest piyasada döviz fiyatları 30.11.2020

Dolar 7,8470 liradan, euro ise 9,4120 liradan haftaya başladı.

Bakan Selçuk: “İhtiyaç sahibi hanelerde yaşayan 386 bini aşkın dezavantajlı öğrenciye destek sağladık”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Şartlı Nakit Transferinin Etkisinin Güçlendirilmesi Projesi ile ihtiyaç sahibi hanelerde yaşayan 386 bini aşkın dezavantajlı öğrenciye destek sağladıklarını söyledi.

Serbest piyasada altın fiyatları 27.11.2020

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 447,80 lira oldu.

Yeni istihdamda bulunacaklara yüzde 70 maaş desteği

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Mesleki Eğitim Merkezi'nde (GSO-MEM), Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile birlikte yürütülecek olan projeyle, 2021 yılında GSO üyelerine istihdam edecekleri çalışanlar için 6 ay boyunca yüzde 70 maaş desteği sağlanacağını söyledi.

Dil ve konuşma bozuklukları GTO’da ele alındı

Eğitimden iş yaşamına hayatımızı birçok anlamda olumsuz yönde etkileyen pandemi sürecinde dil ve konuşma bozuklukları ve yapılması gerekenler GTO Akademi tarafından düzenlenen, Dil ve Konuşma Terapisti Muhammed Alkan'ın konuşmacı olduğu Pandemide Dil ve Konuşma Bozukluklarına Yönelik Öneriler' konulu online seminerde ele alındı.

Serbest piyasada döviz fiyatları 27.11.2020

Dolar 7,8790 liradan, euro ise 9,4070 liradan güne başladı.

Serbest piyasada altın fiyatları 26.11.2020

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 460,20 lira oldu.

Bakan Pakdemirli’den yeni işçi alım müjdesi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşra teşkilatına 826 kadrolu işçi alımı yapılacağını açıkladı.

Toplam 1970 haber.