Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İhracatın Süper Liginde Gaziantep’ten 70 firma yer aldı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı Prestij Kitabında yer alan Gaziantep merkezli 70 firma için kutlama mesajı yayımladı.

Gaziantep sanayisinin dönüşümü için ilk imzalar atıldı

Savunma Sanayi Başkanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğinde Gaziantep'te savunma sanayiinin geliştirilmesi için ilk imzalar atıldı.

Gaziantep Araban sarımsağı tescillendi

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi ile Gaziantep'in Araban ilçesi arasındaki sarımsak tartışmasında Araban'dan Taşköprülüleri kızdıracak bir manevra daha geldi. Tescili bulunmaması nedeniyle Taşköprülülerin eleştiri oklarına hedef olan Arabanlılar, sarımsağın patentini almayı başardı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 7,5700 liradan, euro ise 8,9840 liradan güne başladı.

Altın arttı, gümüş düğün etti

Altın fiyatlarının artmasıyla yeni evlenen çiftler düğün takıları olarak gümüşe yöneliyor.

Kara elmasın satışı başladı

Gaziantep'te kara elmas diye tabir edilen kömürün satışı başladı. Kömür satışı yapan esnaf, doğalgazın yaygınlaşması ile sektörlerinde yüzde 50 azalma olduğunu söyledi.

Acıdan para kazanıyorlar

Kilis'in Musabeyli ilçesine bağlı Hasancalı köyü, Türkiye'de biber üretiminde 2'nci sırada bulunuyor.

Gaziantep'te sarımsak dikimi başladı

Korana virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen sarımsağın dikimi Araban Ovası'nda başladı.

Soğan tarlada 80 kuruş, tezgahta 1,5 lira

Amasya'nın Suluova ilçesinde üretimi yapılan soğanın hasadı devam ediyor. Tarlada kilosu 60 ile 80 kuruş arasında satılan 'Suluova soğanı', Türkiye'de birçok bölgeye gönderiliyor. Soğan pazarda ise 1,5 ile 2 TL arasında fiyatlarda alıcı buluyor.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 7,48 liradan, euro ise 8,87 liradan haftaya başladı.

Bakan Selçuk: “Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde 34 milyar kaynak aktardık”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği, İşsizlik Ödeneği, Sosyal Destek Programı gibi başlıklar altında çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza yaklaşık 34 milyar TL'lik karşılıksız kaynak aktardık' dedi.

Motorine indirim

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre satış fiyatına 21 kuruş indirim yapıldı.

Antep fıstığı üreticileri düşük fiyattan şikayetçi

Gaziantep'in Araban ilçesinde 2020 yılı kırmızı fıstık hasadı düşük fiyat nedeniyle buruk başladı.

Yargıtay’dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren karara imza atan Yargıtay, sabah mesaiye geç gelip, akşam erken çıkan işçinin tazminatsız şekilde kovulmasının önünü açtı. Yüksek Mahkeme; mesaiyi savsaklayan işçiye kıdem tazminatı ödenmesi yönünde karara imza atan İş Mahkemesi ile İstinaf Mahkemesi'nin hükmünü bozdu.

Gaziantep ihracatta 5. sırada

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Bölge ihracatçılarının pandemi sürecini doğru yönettiğini, Gaziantep'in Ağustos ayında da ihracatını artırarak yüzde 9,4'lük artışla 605 milyon 228 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve en fazla ihracat yapan iller arasında beşinci sıradaki yerini koruduğunu ifade etti.

Altın ve dövizdeki yükseliş kasa satışlarında artış yaşandı

Altın ve dövizdeki rekor yükselişlerin ardından vatandaşlar yatırımlarını güvende tutmak için birikimlerini yastık altından çıkartarak çelik kasalara koyuyor. Vatandaşların çelik kasa yönelmesi ise satışları yüzde 20 civarında arttırdı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine 1 milyon dolar hibe

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, daha önce ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) iş birliğinde hayata geçirilen 'Gaziantep Akıllı Şehir Master Planı Protokolü' ile Kore Arazi, Altyapı Ulaştırma Bakanlığı (MOLIT) 'K-City Network, Global Akıllı Şehirler İş birliği Programı' kapsamında aldığı 1 milyon dolarlık hibe desteğiyle, kenti Akıllı Şehirler ağında üst seviyelere taşıyacak.

Güneydoğu Anadolu’dan 159 ülkeye 1 milyar 238 milyon 98 bin dolarlık ihracat

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Mahsum Altunkaya, 159 ülkeye 1 milyar 238 milyon 98 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.

Gaziantep'te su tüketimi yüzde 30 arttı

Gaziantep Su ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (GASKİ) Hüseyin Sönmezler, pandemi sürecinde su kullanımının yüzde 30 arttığını, artan su talebine rağmen herhangi bir sıkıntı yaşanmadan memba kalitesinde suyu şebekelere verdiklerini söyledi.

Toplam 1970 haber.