Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Meşhur Antep karası üzümünün budaması başladı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yetişen meşhur Antep karası ve hatun parmağı üzüm ağaçlarının budamasına başlandı.

İkinci el araç fiyatları düştü satış durma noktasına geldi

Galericiler: “Daha önce günde sattığımızı şimdi 2 ayda satamıyoruz”

Genç girişimciler örnek oluyor

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İbrahim Sarıca ve başkan yardımcılarından oluşan heyet, Gaziantep Valisi Davut Gül'ü ziyaret etti.

Büyükşehir’den hayvancılığa yeni destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığa verdiği desteği genişleterek bölge için ideal tür olan siyah atak-s türü tavukların dağıtılacağını açıkladı.

Dolar ve eurodaki düşüş haftanın son işlem gününde de sürüyor

Hafta başında hızlı düşüş yaşayan dolar ve euro, son işlem gününde de düşüşünü sürdürüyor. Dolar/TL 7,09 liraya, euro ise 8,48'e kadar geriledi.

Antep fıstığında entegre mücadele

Antepfıstığı üretim merkezi olan Gaziantep'in Araban ilçesinde, ziraat mühendislerine antepfıstığı entegre mücadele eğitimi verildi.

İkinci el araç piyasası durma noktasında

İkinci el piyasasında satışlar durdu. Hareketliliğin olduğu dönemde günde 6 araç satan oto galericiler, şimdi ise haftada 1 ya da iki araç satar oldular. Oto galericiler, talebin olmamasından dolayı yüzde 30 ile 40 arası düşüş olduğunu söylediler.

2020’nin ihracat şampiyonu Antep fıstığı

Dünya genelinde 94 ülkeye 240 milyon 998 bin dolarlık kuru meyve ihracatıyla 2020 yılını geride bırakan Güneydoğulu kuru meyve ihracatçıları 2021'in ilk ayında da yüzde 5,2''lik önemli bir artışla bölgeden 55 ülkeye toplam 18 milyon 713 bin dolarlık kuru meyve ihracatı gerçekleştirdi.

Gaziantep ihracatta Türkiye 5.si

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 2020 yılını rekor ihracatla kapatan Gaziantep'in 2021 yılına da ihracat artışıyla başladığını belirterek, Gaziantep'ten ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,9 oranında artışla 670 milyon 511 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.

Ocak ayında Gaziantep'ten 169 ülkeye ihracat yapıldı

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Ocak 2021'de Gaziantep'ten 670 milyon 490 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirterek, bu rakamla Gaziantep'in en yüksek Ocak ayı ihracat değerine ulaştığını söyledi. Kileci, 'Ocak 2021 verilerine göre toplam 169 ülkeye ihracat gerçekleştirilirken, Gaziantep en çok ihracat yapan 5. il olarak ülke ihracatındaki konumunu korumaktadır' dedi.

235 milyon 677 bin dolarlık halı ihracatı

TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan 2021'in ilk ayında Türkiye genelinden toplam 235 milyon 677 bin dolarlık halı ihracatı yapıldığını açıklayarak bu rakamın bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 6.4 oranında artışla gerçekleştiğini ifade ederek halı üretici ve ihracatçılarını kutladı.

Hibe projesinde imzalar atıldı

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak yürütülen Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi kapsamında pilot il seçilen Gaziantep ve Şanlıurfa'da ortak kullanım tesisleri için imza töreni Zeugma Mozaik Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanı Pekcan: Esnaflara destek ödemeleri başladı

Ticaret Bakanı Pekcan: Esnaf ve sanatkrlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik gelir kaybı desteklerini 20 Ocak'ta ödemeye başlamıştık. Kira destekleri de bugün itibarıyla ödenmeye başlamıştır.

8 yaşından beri bu işi yapıyor

Gaziantep'te yaşayan sedef kakmacılığı ustası Adem Bıyık, 8 yaşında başladığı baba mesleğini 30 yıldır yapmaya devam ediyor.

İtalyan makarnasına buğday Gaziantep’ten

Gaziantep'in Araban ovasında yetiştirilen makarnalık sert buğdaylar başta İtalya olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor.

Bakanlar, Gaziray şantiyesinde incelemelerde bulundu

Gaziantep'in trafiğini rahatlatacak ve hızlı bir şekilde ulaşım kolaylığı sağlayacak olan Gaziray projesine yerli ve milli tren satın alımının protokolü, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde imzalandı.

Bakan Karaismailoğlu Gaziantep’e gelmeden müjdeyi verdi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Özdağlı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu makamında ziyaret ederek, OSB'nin ulaştırma alanındaki yatırımlarına destek istedi.

Gaziray’da imzalar yarın atılacak

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ'nin (TÜRASAŞ) Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi' çerçevesinde 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajının gerçekleştirmesiyle ilgili imzalar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla yarın Gaziantep'te atılacak.

Erik altınla yarışıyor: Tanesi 20, kilosu bin lira

Yaz aylarında kilosu 2-3 liraya kadar düşen yeşil eriğin fiyatı altınla yarışıyor. Amasya'da 60 grama denk gelen 3 tane yeşil erik 60 liraya, kilosu ise bin liraya satılıyor.

Toplam 1989 haber.